פורום דיני משפחה
פורום דיני משפחה הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום חיי המשפחה. גירושין, משמורת, מזונות, צוואות וירושות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
נכס בירודה
דירת ירושה שהועברה לבת
שלום רחל,
לא ברור לי משאלתך, האם בתך קיבלה את הדירה באמצעות צו קיום צוואה? אם הדירה הייתה שייכת רק לאביה והחליט לצוות אותה לבתו, אז אין דבר בטענותיה של הידועה בציבור, כי הרי זה היה רצון המת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול צו משמורת ואפשרות לביטול רישיון אמנה
שלוש בנותיי נלקחו ממני לאמנת סבים לפני חמש שנים בעקבות משבר. מעולם לפני לכן לא הייתה עילה לכך, למרות שהייתי בקשר עם שרותי הרווחה (מיוזמתי, ובעיקר שיחות שבועיות).
אחרי שנה אחת באמנה הבת הקטנה חזרה אלי. אני מגדלת אותה מזה ארבע שנים. בשנה האחרונה אני מתגוררת בחול. מגמת הרווחה הייתה להחזיר את שתי בנותי עוד לפני יותר משנה. הם חזרו בהם לאחר שגילו שאני עוברת לחול. הבטיחו שימליצו על החזרת שתי הבנות הגדולות לאחר שאוכיח התאקלמות. כך עשיתי. סיפקתי שלל חוות דעת והוכחות.
בדיון שהתקיים לא מזמן, סבי האמנה באופן חריג הורשו להיות נוכחים בחלק מהזמן ועורכת דין פרטית המייצגת אותם הופיעה לכל אורך הדיון. הם העלו טענות מסוכנות לגבי, טענות שאין מתיישבות עם המסמכים והעובדות וחווד הדעת שסיפקתי מגורמים שונים. הם כמעט לא בקשר איתי לאורך שנים רבות, ובטח לא בזמן שהותי בדנמרק.
כך שגם טענותיהם וגם טענות האופוטרופוס בדבר אי כשירותי והתנהלות בעייתית שלי, לא נשענות על דבר, למעט עובדות וטענות מעוותות, בחלקן הגדול הוזן על ידי הסבים, שבזמנו שירתו אותה בהוצאת הבנות.
כל נושא הוצאת בנותיי מחזקתי, גם הוא שערורייתי בעיני, וכמובן אם היו לי האמצעים הכספיים והייתי יכולה להיעזר בעורך דין פרטי, אני משערת שלא הייתי מגיעה למצב זה ובנותיי לא היו חוות, בייחוד ביתי הקטנה, טראומה כה גדולה. הופעלו עלי בזמנו הרבה לחצים ומניפולציות והפחדות כדי שאחתום על העברתן לאמנה.
כעת סבי האמנה עומדים להגיד בקשה לבית משפט לענייני משפחה כדי שיכריז על בנותיי הגדולות כקטינות נזקקות ולקבל אופוטרופוסות עליהם. השופטת נתנה להם ארכה עד סוף החודש כדי להגיש בקשה זו, ואחרת בנותיי חוזרות אלי. ככל הנראה הם מתכוונים להגיש בקשה זו (בקשה שנדחתה באותו דין בבית המשפט לנוער).
הם עושים צעד זה בניגוד להמלצת הרווחה להפסקת צו המשמורת, אבל בתמיכה של עו"ד דין פרטית ואופוטרופוס לדין, שגם תומך בהם. ושוב, אין שום פרט או עובדה המצביעות על התנהלות בעייתית שלי. מה שכן, הם דאגו להוציאו דוחות פסיכודיאגנוסטים. אחד מהדוחות מצביע על מצב נפשי של אחת הבנות וגם מצב שברירי של השנייה. וזה משמש עילה עבורם למנוע את חזרת הבנות אלי תוך התראה שלא יוכלו לעמוד בקשיי מעבר למדינה חדשה.
אני טוענת שכאשר בחמש שנים, חלה הדרדרות נפשית חמורה, בייחוד של אחת הבנות (לאורך כל שנותן באמנה התרעתי על כך אך ללא הועיל), יש להטיל ספק בדבר כשירות הסבים כמשפחת אמנה (שניהם מתקרבים לשנות השמונים שלהם, ולא ברור מדוע יש התעקשות להמשיך ולבסס את היותם משפחת אמנה, כשברור שבראייה עתידית צריך לבסס קשר איתי), אבל השימוש שנעשה בדבר מצבן הנפשי (מדובר בדוחות שהוצאו בחופזה לקראת הועדה האחרונה שדנה בחזרתן אלי). אני גם טוענת והיה ומצבן הנפשי כה קשה, דוחות פסיכודיאגנוסטים שכאלה היו צריכים להיערך ללא קשר לשאלת חזרתן אלי, אלא מעצם מצבן הנפשי הקשה. מה שכמובן לא נעשה ומעלה בשאלה את כוונת יוזמי הדוחות.
כתבתי באריכות, ולמעשה זה רק קצה המזלג.
אני מיוצגת על ידי הסיוע המשפטי. אני באמצעותי לשלם לעורך דין פרטי. הסבים מנצלים את מעמדם הכלכלי כדי לטרפד את חזרת בנותיי אלי.
מה אני יכולה לעשות כדי לבטל את היותם משפחת אמנה, כאשר ברור, שעוד משלב היותם משפחת אמנה, לא הכירו בי כאמא הטבעית של הבנות ומתנגדים לחזרתן אלי בכל שלב, ללא קשר למקום מגוריי. הרווחה והאמנה לא היו מוכנים לפעול בנדון כל השנים, ורק הרגיעו אותי ואמרו, ש"עובדים איתם על זה ולא פשוט לשנות את דעתם". בעת שנלקחו הבנות, גם הרגיעו אותי שהן יחזרו תוך זמן קצר והכל תלוי בתפקודי. אז בת אחת כאמור חזרה תוך שנה ולאחר חזרתה כל הזמן אמרו לי "חכי עד שתתחזקי". כעת אחת הטענות שחוזרות, שהבנות כבר זמן רב אצל הסבים, וזאת משמשת כטענה להמשיך השארותן (כל עוד הרווחה לא רצתה להחזיר אותן, הטעון הזה היה בסיס, שיש שיגרה אצל הסבים). ישנו שמעט זמן או יותר מידי זמן, אלו שני טעונים שהיו תקפים כל העת לאי החזרת בנותיי ובעצם יצרו מצב שאין כל אפשרות שבנותיי יחזרו אלי בשלב כלשהו. כעת, כשהרווחה סוף סוף ממליצה על חזרתם. כל מיני עיוותים וניפוחים והקצנות, שהרווחה בעצמה דאגה לעשות, הם אלו שמשמשים מקור כדי להמשיך ולטעון למסוכנותי כביכול כלפי הבנות. טענה שלא עומדת עם שום מסמך או חווד דעת של השנה האחרונה, ובטח שלא עם כל מקור אחר.
ודבר נוסף, בת אחת סובלת מאד בבית האמנה וכבר ברחה מביתם יותר מפעם אחת. משום מה התנהלותם הבעייתית, למרות הכרת הרווחה בכך, מעולם לא גרמה להם לפעולה דרסטית. בזמן הקורונה, איימו עליהם שהבנות תחזורנה אלי בגלל התנהלות מאד בעייתית מצידם. אך זהו. למעשה כל החמש שנים , הרווחה והאמנה "חיים בשלום" עם זה שהסבים מצהירים שאני לא האמא האמיתית והם ההורים האמיתיים ועל הבנות לשהותת עמם ללא כל קשר להחלטה חיצונית.
אני לא מבינה כיצד מראש איפשרו את היותם משפחת אמנה. ובטח לא עכשיו, כשיש המלצה של הרווחה שהבנות תחזרונה אלי והם נלחמים בה.
אשמח אם לאחד מעורכי הדין המלומדים בו, יש עיצה מועילה עבורי.
שאלתך מורכבת - אנא פני לייעוץ משפטי
שלום,
למרבה הצער, שאלתך מורכבת ומלאה פרטים. לא ניתן להשיב עליה במסגרת הפורום. הפורום נועד לתת מענה לשאלות נקודתיות. אנא פני לייעוץ עו"ד או לחלופין לסיוע המשפטי.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מה עושים בסוף ימי עכוב הההליכים
ובכך גם חלפו והסתיימו 60 ימי עכוב הליכים
פשוט ניתן להגיש תביעה בבית משפט?
או יש להגיש בקשה או פרוצדורה אחרת קודם?
האם היחידת סיוע מעדכנת מעצמה את בימ"ש? או מה עלי לנקוט?
הגשת תביעה בתום תקופה עיכוב הליכים - דיני משפחה
שלום ירדן,
לאחר שהסתיימה תקופת עיכוב ההליכים, ניתן להגיש תביעה בבית משפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. אין צורך בפרוצדורה נוספת. כמובן שזה שפתח את ההליך יכול להגיש ראשון מיד בתום תקופת עיכוב ההליכים ואם לא הגיש או בנושא שלא הגיש - הצד השני יכול להגיש גם כן.
בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הליך גירושין, נכסים והתחייבויות
אני שוקל להתחיל הליך גירושין לאחר 14 שנות נישואין עם שני ילדים בני 8 ו-13, לטובת הילדים (עד כמה שניתן) אני מעדיף שהילדים ישארו בבית, השאלה עם מי!
לא בטוח שהאמא תסכים להשאיר אותם, כמובן עם נכונות מצדי לחלוק איתה את המשמורת באופן שווה, למרות שאנו משתי ערים שונות ובמהלך שנת הלימודים להורה השני יתאפשר לראותם רק בסופי שובע או חופשות.
עוד עניין הוא הנכסים וההתחייבויות, יש לנו בית משותף עם משכנתא של 750 אלף שנותרו ממנה 550, ובנוסף הלוואה בבנק של 150 אלף, הכל יורד מהחשבון שלי!
הבית שווה לפחות 1.5 מליון והוא נמצא על מגרש בשטח 900 מטרים ששווה איזה עוד 1.5 מליון... מה החוק אומר במקרה כזה, כמה היא תקבל? חצי? למרות שאת המגרש קיבלתי בירושה ולא נקנה בכסף.
אשמח להכוונה, יעוץ...
הליך גירושין
שלום מודי,
מטרת הפורום אינה לייתן ייעוץ גירושין כולל ומקיף כפי שהנך צריך. לא ניתן לענות על שאלותייך מבלי להיכנס לעובי הקורה. על כן, אני ממליצה לך להתייעץ בפרטי עם עו"ד לדיני משפחה ולבדוק כיצד כדאי לפעול בטרם תנקוט בפעולה כלשהי.
בהצלחה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אפוטרופוס
האם האפוטרופוס מחויב לדווח לי?
שלום מיקי,
האפוטרופוס מחויב לשמירת האינטרס של האדם עליו מונה, ועל כן אינו מחויב לדווח לך אלא לאפוטרופוס הכללי. אם, חלילה, עולה מצדך חשד כי משהו בפעולת האפוטרופוס אינו תקין, אתה תמיד יכול לפנות לביהמ"ש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
גרושתי הגישה תביעה וכן בקשה דחופה לאותם סעדים
מה ההפרוצדורה שאני צריך לעשות?לכתוב תגובה לתביעה ותגובה לבקשה הדחופה, לחתום אצל ע"ד תצהיר וללכת למזכירות בית המשפט להגיש
עוד משהו?
אני מייצג את עצמי
תודה
הפרוצדורה להגשת כתב הגנה בבימ"ש לדיני משפחה
שלום חיליק,
עליך להגיש כתב הגנה לתביעה (בתוך 30 יום מיום שהומצאה לך התביעה) וכתבי תשובות לסעדים הדחופים. יש לצרף תצהיר חתום בפני עו"ד ולהגיש בביהמ"ש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קיצור
אם יח"ס רושמת לבימ"ש לפי תקנה 16. (א) בעניינים אלה רשאית הערכאה השיפוטית בעקבות בקשה שהוגשה לה על ידי אחד הצדדים לפי תקנת משנה (ד) או בעקבות פנייה מיחידת הסיוע לקצר את תקופת עיכוב ההליכים:
: (10) במקרה חריג שבו המליצה יחידת הסיוע לאפשר הגשת תובענה בעניין מסוים מן הטעם שהמתנה לתום תקופת עיכוב ההליכים תגרום נזק של ממש לצדדים או לילדיהם.
קיצור הליכים בתקופת יישוב סכסוך - דיני משפחה
שלום קלי,
ניתן לקצר הליכים כאשר יש צורך בסעד דחוף וכן אם יח"ס המליצה לאפשר הגשת תובענה. יש להגיש לביהמ"ש בקשה לקיצור הליכים עם מספר תיק יישוב הסכסוך (י"ס).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגשת תביעה בפגרת קיץ
בכל ימות פגרת הקיץ בנט המשפט?
הגשת תביעות בימי פגרת הקיץ בבימ"ש לענייני משפחה
שלום עו"ד רן,
בתחילת הפגרה עד ה19/8 ניתן להגיש כל תביעה. לאחר מכן, בשבועיים האחרונים של הפגרה, ניתן להגיש סעדים דחופים, צווי הגנה, אפוטרופסות דחופה, צווים במעמד צד אחד וכדו' (ראה הוראות מנהל בתי המשפט בדבר סוגי עניינים שיישמעו ופעילות מזכירות בתי המשפט בתקופת הפגרות).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סנקציה
המשך
ובאיזה אופן טעם זה בלבד יכול להיות עילת קיצור הליכים
כאשר כל מטרת האיש שלא מתייצב להרויח זמן
סנקציה בגין אי התייצבות להליך יישוב סכסוך
שלום ירדנה,
עלייך לבקש לסגור את התיק, למנות את הימים לתקופת עיכוב ההליכים ואז תוכלי להגיש תביעה. אי התייצבותו אינה עילה לקיצור הליכים, אך בהחלט בית המשפט יכול חייבות בהוצאות לטובת אוצר המדינה כסנקציה על אי התייצבותו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
באיזה מספר תיק
שאלה טכנית:
האם בקשה לקיצור הליכים היא נחשבת ומוגשת כ חלק מתיק ישוב סכסוך מבספר תיק י"ס
או חלק מתיק משפחה ויהיה במספר התיק במשפחה?
(אני שואל כי בתיק משפיחה יהיו עוד צדדים ושאלה שלי כי רוצה לדעת אם הם יראו את הבקשת קיצרו הליכים)
האם מספר תיק יישוב סכסוך יהיה גם בבקשה לבימ"ש?
שלום יואב,
כל עוד אתה נמצא בהליך יישוב סכסוך (י"ס) זה יהיה מספר התיק בבימ"ש לענייני משפחה. הצדדים האחרים יהיו המשיבים לבקשה שתגיש.
בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה לגבי המקרה הבא
לאחר מועד הקרע פרודי הכניס לחשבון סכום כסף, אני טוענת שאני חייבת להחזיר פרודי רק מחצית מהסכום שהכניס בגלל שחצי מהחשבוןן המשותף שייך לפרודי,
ופרודי טוען שאני חייבת להחזיר לו את כל הסכום שהכניס לחשבון, מי מאיתנו צודק?
כשלאחר מועד הקרע אחד מבני הזוג מכניס כסף לחשבון בנק משותף, האם בן הזוג השני מחוייב להחזיר למכניס הכסף מלוא הסכום שהכניס לחשבון המשותף? או מחצית ממנו? אודה להסבר.
תודה רבה
כיצד בני זוג שנפרדו ישלמו חוב לחשבון הבנק המשותף?
שלום ליאת,
החשבון משותף, החוב משותף. את חבה במחצית החוב והפרוד במחציתו השנייה. על כן, אם החוב הוא X ש"ח והפרוד הכניס כסף לבנק, עדיין נשארת חבה במחצית החוב X שהיה מלכתחילה. על הפרוד להבין שהחוב הכללי מתחלק לשניים. אין כל סיבה שאת תשיבי לו את כל סכום החוב, אלא רק את חלקך במחצית החוב.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה הערכת שווי עסק בן הזוג מועד הקרע….
האם מי שממונה ע"י בית משפט להעריך את שווי העסק של האשה (בנתונים בהם מועד הקרע חל באמצע שנת 2021) יכלול בהערכתו את כל שנת 2021?
או שיכלול בהערכתו באופן מדוייק רק את החודשים שעד מועד הקרע, קרי יכלול רק את התקופה שעד חודש 6/2021?
תודה רבה
תודה רבה
הערכת שווי עסק - האם עד מועד הקרע?
שלום חגית,
האם מועד הקרע הוסכם ואושר ע"י הערכאה המשפטית? בדרך כלל איזון המשאבים יתייחס לתקופת השיתוף בלבד ולכן סביר שיהיה עד למועד הקרע, אך איני יודעת מה סוג העסק, יש שיטות שונות להערכת שווי בקרב אקטוארים וייתכן שהאקטואר יראה חשיבות בניתוח השנה כולה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מזונות
התגרשנו לפני שנתיים (לאחר 6 שנות פרידה שבהם לא שילם מזונות)
הסכמתי למזונות מאוד נמוכים כדי לסיים עם זה.
הבעיה שהמצב מקשה עליי, בעקבות הקורונה הייתי מובטלת שנתיים רק לאחרונה התחלתי לעבוד
יש לי 2 ילדים בגיל העשרה שרוב הזמן אצלי וגם כשזה היום שלו הם אצלי עד הערב כי משתעממים אצלו.
האם יש אפשרות לפתוח את תיק המזונות ולדרוש יותר?
האם ניתן לפתוח את תיק המזונות?
שלום רחל,
חסרים הרבה פרטים כדי לתת לך תשובה מדויקת, אך עלייך לדעת כי את תיק המזונות ניתן לפתוח בכל עת, אך עם זאת, יש להוכיח שינוי נסיבות מהותי המצדיק שינוי בתשלום המזונות. אנא פני לעו"ד לדיני משפחה והציגי בפניו את מכלול הפרטים.
בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מוזונות
היה לי בן זוג שנפרדנו ויש לנו ילדה משותפת בייחד ברצוני לתבוע אותו מזונות אך המעסיק שלו מדוויח עליו על 2000 ש"ח שבפועל הוא עובד מעל 14 שעות יומי. כיצד אני יכולה להוכיח זאת??
תודה
כיצד אוכיח כי הפרוד שלי משתכר יותר ממה שמצהיר?
שלום אתי,
טרם הגשת התביעה, את יכולה לשכור בלש פרטי שיאסוף עליו מידע וישיג ראיות לעניין עבודתו והכנסותיו הגבוהות. לאחר מכן תוכלי להשתמש בהוכחות אלה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איחורים קבועים למסגרת
יש לי בת שעולה לכיתה א. אני מתגוררת איתה במרכז ואביה מתגורר בירושלים. עד עכשיו לא הייתה בעיה עם האיחורים מפני שהייתה בגן. יש לו בעיה להביא אותה לבית הספר בשעה 8 בבוקר מפני שיש לו ילדה נוספת שהוא צריך להסיע לבית הספר בירושלים. בתי ישנה אצלו פעם באמצע שבוע וכל סופש שני עד ראשון. כך שיוצא שהיא תצטרך לאחר 6 פעמים בחודש. דיווחתי על כך ליועצת בית הספר וזה לא התקבל בצורה טובה . אני רוצה לקבל בבקשה מידע ועצה מה ניתן לעשות במצב כזה.
הגרוש מאחר עם הקטינה לבית הספר - מה עליי לעשות?
שלום דורית,
בדרך כלל נהוג להתייחס לשעת ההשבה של קטינים בהסכם הגירושין. אם אכן ישנה התייחסות והגרוש מאחר למרות המוסכם - את יכולה לפנות לערכאה שאישרה את ההסכם ולטעון להפרת ההסכם והתנהלות הפוגעת בקטינה. אם אין התייחסות בהסכם - אנא פני לערכאה שאישרה את ההסכם בבקשה לשינוי הסדרי השהייה / שעות ההשבה - כך שיתאימו לצרכי הילדה.
* אם חלפה מעל שנה מסיום ההליכים שהתנהלו בעניין הקטינה, תצטרכי לפתוח הליך יישוב סכסוך (ואולי תצליחו לפתור את הבעיה כבר בהליך זה מבלי לפנות לערכאה המשפטית).
בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פגרה במניין ימים?
ימי פגרה באים במניין הימים בתקופת יישוב סכסוך
שלום פלג,
על מנת לענות על שאלה זו נזקק ביה"ד לחוק הפרשנות, סעיף 10(ג) הקובע כי "במנין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה".
ואכן התשובה היא כן, ימי הפגרה באים במניין הימים לתקופת עיכוב הליכים, זולת היום האחרון של התקופה, אם יחול בתוך תקופת הפגרה - הוא בלבד לא יימנה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איך מקצרים ההליך הכי שאפשר בנסיבות?
הגיע ואמר שמסרב להכנס ואמר שלא מתכוון יותר להגיע.
חשוב לי מאוד שלא ימרח הזמן ויתחיל הליך.
מה ניתן לעשות כדי להגיש תביעה הכי הכי בהקדם?
הגשת תביעה בבימ"ש לענייני משפחה לאחר יישוב סכסוך
שלום אסנת,
אני מבינה מדברייך שאת זו שפתחת את ההליך. על כן, תבקשי מהעו"ס להודיע לערכאה השיפוטית על סגירת ההליך. חתמי על הטופס שיינתן לך ובחלוף תקופת עיכוב ההליכים (60 יום מפתיחת הליך יישוב הסכסוך), תוכלי להגיש תביעות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אם שהפרה שני צווים ברצף
יש אפשרות להגיש בזיון במצב זה?
האישה הפרה צו שיפוטי- תביעה לפי פקודת ביזיון בימ"ש
שלום,
אם אכן האישה הפרה את הצווים, אתה יכול להגיש תביעה לפי פקודת ביזיון ביהמ"ש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבילות ראיות בית דין רבני
ברשותי צילומים של אשתי מתגפפת ומתנשקת עם גבר זר במקום ציבורי . הצילומים בוצעו על ידי גורם שאינו חוקר פרטי.
ההליכים המשפטיים מתנהלים בבית משפט למשפחה, אני מניח שבהמשך האישה תבקש את כתובתה.
האם הראיות קבילות בבית דין רבני לצורך הצגת המעשים כמעשה כיעור?
האם מחוייבים להשתמש בחוקר פרטי לצורך קבילות הראיות?
האישה צולמה בוגדת, האם אוכל לעשות שימוש בתמונות?
שלום משה,
אכן כן, אם הצילומים צולמו במקום ציבורי, ללא פגיעה בחוק הגנת הפרטיות, אז אין זה משנה מי צילם אותם ואתה תוכל לעשות בהם שימוש בביה"ד הרבני.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
3 שאלות
יש לי 3 שאלות בהקשר של דיני משפחה:
1. האם ניתן להגיש ״בקשה למתן הוראות״ לאחר שכבר ניתן פסק דין בתיק, והאם ניתן לבקש בה שינויים בפסק הדין בהיעדר הסכמות של הצד השני?
2. מה הן ההשלכות של חשיפת פרטי משא ומתן המתנהלים בין צדדים והאם יש דרך להבטיח חסיון זה?
3. האם ניתן במסגרת הסכם לקבוע כי אחד מהצדדים ייקנס במידה ויגיש בקשות נוספות בעתיד לבית המשפט?
תודה מראש!
זכות הגישה לערכאה משפטית היא זכות חוקתית
שלום איתי,
1. לא. יש לך זמן ערעור על פסק דין.
2. אם צד חושף בפני ביהמ"ש פרטים חסויים ממו"מ, הצד השני רשאי לבקש מביהמ"ש להתעלם/למחוק מהפרוטוקול.
3. לכל אדם מגיע את יומו בביהמ"ש, זו זכות חוקתית ולכן לא ניתן למנוע מאדם פנייה לערכאה משפטית.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מהן זכויות אשה פרודה מגמלאי צהל החי בזוגיות?
אני פרודה מזה שלוש שנים מבעלי שהיה קצין בכיר ופרש לגמלאות, מאש שעזב את הדירה הוא חי בזוגיות עם גרושה.
מעוניינת לדעת מהן זכויותיי בנושא הגמלה הצבאית, המשכורת והחסכונות הנוכחים של כל אחד בנפרד מאז הפרידה.
רוצה ליין כי עדיין אנו מנהלים שיח מכבד וחשבון בנק משותף לצורך המשכנתא, וכרטיסי אשראי ומפקידים לחשבון הנ"ל מידי חודש את הגמלה הצבאית ואת המשכורת שלי.
האם לאחר שלוש שנות זוגיות שלו מחוץ לבית בת הזוג שחייה איתו זכאית לרכושו/עזבונו במידה חלילה קורה משהו?
לתשובתכם המהירה אודה.
לבעל יש ידועה בציבור - האם זה ישפיע על זכויותיי?
שלום שרון,
לגבי הרכוש בחיים - כדאי לערוך הסכם גירושין/פרידה ולחלק את הרכוש, כולל הפנסיות וכו' ובנוסף לדרוש כי יערוך איתה הסכם חיים משותפים המחריג את כל רכושכם המשותף.
לגבי עזבונו - אם בטרם נפטר עורך צוואה - אז את חלקו ברכושכם המשותף יוכל לצוות כרצונו. אם לא עורך צוואה - הרכוש יתחלק לפי חוק הירושה וכאשתו תהי זכאית לפי החוק. יש לקחת בחשבון שהאישה השנייה תוכל טעון כי הייתה ידועה בציבור שלו ואם תוכיח זאת, תוכל לדרוש נתח מעזבונו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום מזונות לתיירת
תודה
תשלום מזונות לילד שנולד לתיירת מאזרח ישראלי
שלום ערן,
סעיף 17(ב) לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), תשי"ט-1959 קובע כי "על חובת מזונות של אדם לילד קטין יחול דין מקום מושבו של הילד". כלומר, הדין הקובע יהיה המדינה בה יחיה הילד. אם היא תיירת ותשוב למדינתה, אז הדין יהיה לפי מדינתה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יורש נכס שקיבל בירושה , רוצה למכור חלקו לאדם אחר
מה הסיכונים העלולים לקרות לרוכש את החלק בנכס
איזה?
איזה נכס מדובר?
מה הוא מתכוון לעשות במחצית מהנכס?
האם יש הסכם שיתוף בין השותפים?
רכישת דירה מיורש
שלום,
נראה לי שהשאלה שלך מתאימה יותר לפורום נדל"ן, בו יוכלו לייעץ לך לאיזה פרטים לשים לב.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום על דירה
השאלה אם עכשיו אני רוצה להתגרש הפסדתי וזה יחשב חצי חצי, יש לציין שמצב הנישואין היה רעוע לאורך כל הזמן, ויש לי מכתב ארוך ממנה שנכתב כמה זמן לפני התשלום עד כמה היא מתנצלת ולא יכולה בלעדי ולא תחזור לסורה וכו', אבל לפני חודשיים היא התהפכה והפכה לאגרסיבית
האם הנתונים האלו יעזרו לי
השאלה שלי היא גם לעניין המקצוע שלה שממנתי והייתי המפרנס העיקרי לאורך הנישואין, ועכשיו יש לו עוד שנה מקצוע יוקרתי ומכניס, האם יש לי יכולת וזכיות בזה
מומחה
מה יעלה בגורל הדירה שנרכשה בחלקה מכספי מתנה?
שלום יוסף,
האם הכסף שהועבר מאמך נכנס לחשבון פרטי שלך בלבד? האם ערכת עם אמך הסכם מתנה? מי שטוען לשיתוף בכספים, צריך להוכיח זאת. אם אכן הייתה כוונת שיתוף מצדך, הכספים נכנסו לחשבון משותף ולא היה כל הסכם מתנה בינך לבין אמך או הסכם ממון בינך לבין אשתך, ובנוסף העובדה כי שילמתם חלק מהסכום באמצעות משכנתה משותפת - כל אלה יקשו עלייך לטעון כי לא הייתה כוונת שיתוף מצדך. בכל אופן, אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד מומחה לדיני משפחה, אשר תציג בפניו את הנתונים, על מנת שיוכל לעזור לך.
בהצלחה!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לא משפחה
גם מישהו יהיה נתבע בתיק משפחה, למרות שהוא לא קרוב משפחה?
הערת אזהרה בדירה בגירושין
שלום שמעון,
תלוי על בסיס מה רשומה הערת האזהרה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





