פורום רשלנות רפואית

פורום רשלנות רפואית הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע לפגיעות שנגרמו עקב טיפול רפואי. טעויות בניתוח, איחור באבחון, נזקים בלידה, חוות דעת רפואיות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום רשלנות רפואית

עו"ד ורד פרי

עוסקת בתביעות רשלנות רפואית, בעלת ניסיון עשיר.

עו"ד דוד פייל

בעל ניסיון מקצועי של למעלה משני עשורים בניהול תביעות רשלנות רפואית מורכבות.

כאבים חמורים בגב תחתון בשל ניתוח לפני 15 שנה- דחוף

ענבל 29/01/11
שלום רב, שאלתי היא בנוגע לכאבים עזים עד מאוד המלווים את כל שגרת יומי בגב תחתון- עצם הזנב בשל ניתוח להוצאת מוגלה תת עורית לפני כ 15 שנה מהאזור הנ"ל. הכאבים החלו לפני כחודשיים ופוגעים משמעותית בתפקודי היומיומי- כאבים עזים בין ישיבה לעמידה עד שאני נרתע מלבצע פעולות אלו.הניתוח בוצע בבית החולים לניאדו בנתניה ואני עובדת בבני ברק, שאלתי היא: האם מבחינת התיישנות המקרה יש בעייה? מהו הצפי לסעד באופן עקרוני על איזה סכום מדובר והאם יש לכם המלצה על עו"ד באיזור בני ברק ובהתחשב במצבי הכלכלי הלא פשוט אודה לכם אם תמליצו על עו"ד אשר שכר טרחתו אינו גבוה. תודה רבה.

התיישנות ונזק מניתוח גב

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 30/01/11
לפי טענתך מדובר בכאבים שהחלו לפני חודשיים בעקבות ניתוח שבוצע לפני 15 שנה. לטעמי יהיה קושי עקרוני להוכיח קשר בין הניתוח ההוא לכאבים היום - שכן חלפו 15 שנים בין שניהם! אם אמנם תצליח להוכיח קשר כזה - תוכלי להתגבר על ההתיישנות שכן הנזק התגלה לך רק עתה ועל כן תוכלי להסתייע בסעיף 8 לחוק ההתיישנות.
באשר לגובה הפיצוי וסיכויי התביעה - לא ניתן להשיב על כך במסגרת זו מבלי לעיין במלוא התיעוד הרפואי ולברר את הטענות במלואן טרם קבלת החלטה על המשך.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטול ויתור סודיות רפואית

מלי 27/01/11
שלום רב,אני אינני יודעת האםזה הפורום הנכוןברצוני לדעת האם ניתן לבטל ויתור סודיות שחתמתי עליה לפסיכולג ביה"ס ואם כן כיצד עליי לעשות זאת?

ביטול כתב ויתור על סודיות רפואית

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 30/01/11
תוכלי לפנות במכתב אל פסיכולוג בית הספר בו את מודיעה לו כי הנך חוזרת בך מההסכמה לוותר על הסודיות ושהנך אוסרת עליו לעשות במסמך זה כל שימוש.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסרת שיער בלייזר

ל 25/01/11
לפני 4 שנים התחלתי טיפולים להסרת שיער בלייזר איזור הרגליים מפשעות ובית שחי .במרפאה ידועה ,כמובן שחתמתי על חוזה לפני תחילת הטיפולים .לאחר 3 טיפולים הודיעו לי כי הם סוגרים את הסניף שבאיזור מגוריי והם ידאגו שאקבל את המשך הטיפולים במכון אחר להסרת שיער שגם הוא ידוע ומוכר. התחלתי טיפולים במכון זה באיזור הרגליים היה שיפור מסויים ,באיזור המפשעות והבית שחי ללא תוצאות כלל.רכשתי חבילה של 10 טיפולים ש3 עשיתי במכון הקודם ו7 במכון השני בטיפול ה9 ר כל השיער חזר וכאילו חזרתי לנקודת ההתחלה כמעט כמו לפני תחילת הטיפולים.לאחר הטיפול ה9 כשראיתי שנהייתה צמיחה מוגברת ושיער התכהה והתעבה מאד ונוצרו לי פצעים בעקבות צמיחתו של השיער מתחת לעור,אז פניתי למכון נאמר לי להגיע לביקורת אצל מנהלת הסניף שאמרה שהטיפול היה יעיל וזאת למרות שהרגל נראתה כמו אחרי גילוח עם נקודות שחורות אותה מנהלת טענה בתוקף שאין לה אחריות והציעה לי להמתין כשבועיים לחכות שהשיער ינשור,כשזה לא קרה הגעתי שוב לביקורת והיא אמרה שהיא מצטערת שזה המצב אבל אין לה מה לעשות בנושא .הפעם כבר התעקשתי להיפגש עם רופא או עם גורם יותר מקצועי כדי לקבל הסברים היא סרבה לאפשר לי לראות רופא ואני כבר בתחושה של תסכול וחוסר אונים והבעתי את התחושות האלו בפניה היא קבעה לי תור לטיפול ה10 טיפול שמגיע לי בלאו הכי ואמרה שהיא תהיה נוכחת בעצמה בטיפול ותבדוק את הדברים,הגעתי לטיפול והיא בכלל לא היתה שם ובכל זאת עשיתי את הטיפול כי הרגליים נראו נורא,לאחר טיפול זה המצב לא השתפר בכלל ואפילו החמיר. סיימתי את המכסה של הטיפולים היום הרגליים מלאות פצעונים כתוצאה מהשיער התת עורי כמו כן גם נקודות שחורות שזה השיער עצמו שלא הוסר.זה לא היה המצב לאחר 8 טיפולים ,כן היה שיפור השיער המשיך לצמוח דק ולאחר הטיפול התשיעי והעשירי המצב החמיר.ואין לי ברירה אלא להמשיך טיפולים במכון אחר ושוב לעבור את מסכת היסורים הזו וגם הוצאה כספית גדולה וגם לא בטוח שהמצב ישתפר,פניתי למכון אחר ונאמר לי שיש סיכוי של הפחתה של 70 אחוז מהשיער וגם לפנים משורת הדין שאני אקבל החזר של 50 אחוז מכספי במידה והטיפולים ייכשלו והשיער לא יוסר וזאת כי כבר טופלתי בלייזר והטיפול נכשל אז הם הסכימו לבוא לקראתי .עמדתי על זה שהם יתחייבו לי בכתב והם הסכימו. עדיין לא סגרתי איתם ,למרות שאני צריכה כי הרגליים והמפשעות נראות זוועה ואין לי ברירה אלא להמשיך טיפולים .
לפני שאני מתחילה שוב בסדרת טיפולים אני רוצה לקבל את המגיע לי מהמכון הקודם.הם לא מוכנים לשמוע.
מלבד הנזק האסתטי נגרם לי נזק נפשי ,אני בדכאון ואני נוטלת כדורי הרגעה עקב קשיי שינה,אני מאד עצובה ועצבנית יש לי נטיה לבכות פתאום בכי תמרורים או להתפרץ בעצבים על הסביבה בעבודה,ובן זוגי,
אני בתחושות קשות של חוסר אונים ,
יש לציין שחתמתי על הסכם טיפולים עם המכון הראשון ולהם התמונות לפני ואחרי ,ניסיתי ליצור עימם קשר ואין להם את התיק שלי,ואני ממש נואשת.
מה הסיכויים שלי להוכיח שהטיפול גרם לי נזקים ?
ביקשתי חוות דעת ממומחים בתחום במכון שהייתי בו בייעוץ והם לא נותנים חוות דעת לבית משפט.
הם כן מסכימים איתי שנעשה לי עוול והטיפולים היו לא יעילים.
אין לי מושג מאיפה להתחיל לחפש חוות דעת .ואני לא יודעת למי לפנות.
אני רוצה לקבל לפחות החזר כספי על הוצאות הטיפולים להסרת השיער ,ובגין עוגמת נפש ,והוצאות משפט מה הסיכויים שלי?
בתודה ,לימור
.

כשלון טיפול בלייזר

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 30/01/11
התיאור העובדתי שלך מעלה כי יש לך טענות כלפי המכון גם במישור החוזי וגם במישור הנזיקי. השאלה היא האם המכון או בעליו - קיימים וניתן עדיין לתבוע אותם. לא הבנתי משאלתך האם המכון הנוסף אליו פנית הוא אותו גוף משפםטי או אחר. אם כן - תוכלי להגיש תביעה על נזקייך והחזר הוצאותייך, לרבות הוצאות החזרת המצב לקדמותו - טיפולי לייזר שיתקנו את הנזקים שנגרמו. עלייך לפנות לעו"ד המומחה בתחום להיוועצות והוא יסייע לך כיצד להתקדם.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חומר רפואי

אור 24/01/11
שלום,חברתי עברה טיפול שיניים בקופת חולים כללית והסתבר שהטיפול היה רשלני מאוד. בעקבות התלונות שלנו קופת החולים הפנתה אותנו לייעוץ אצל רופא נוסף במסגרת הקופה שיחווה דעתו על הטיפול הראשון שניתן לנו. פנינו לקופה כדי לקבל את החומר הרפואי אבל הם הסכימו להעביר לנו רק את החומר הרלוונטי לטיפול וטענו כי החומר ששייך לייעוץ הוא מסמכים פנימיים. מה עושים כדי לקבל את החומר? למי פונים? תודה.

גילוי מסמכים

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 30/01/11
שאלה מעניינת אם סירובה של הקופה להעביר אליכם את מסמכי הייעוץ הפנימיים היא כדין. על פי דין, רשאי צד שלא להעביר לצד שכנגד מסמכים שהוכנו לקראת משפט. כאן עוד אין התדיינות משפטית, אך הקופה ערה לכך שעשוי להיות הליך כזה ועל כן חוששת מהעברת המסמכים לידיכם. כך או כך, חבל לטעמי לעכב את הבירור - מציעה להעלות על הכתב בפנייה לקופה את העובדה כי היא מסרבת להעביר את המסמכים שנערכו בנוגע לטיפול הלקוי וכי אתם תעמדו על קבלתם ככל שהמשא ומתן לא יתקדם לשביעות רצונכם המלאה. בהצלחה!

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רשלנות רפואית פסיכיאטר

hyy 23/01/11
אחותי מטופלת במרפאות חוץ לבריאות הנפש זה 12 שנים.
מצבה יציב ומאוזן במשך תקופה זו.
לפני שנה היא למשפג שסיכיאטרי שיגרתי לפסיכיאטר והפסיכיאטר שינה לה כדור אחד בשפ ריספרדל בגלל בעיות רגליים לסרוקאל.
במשך שנה אחותי השמינה ולא המשיכה ללכת לפסיכיאטר הקבוע עקב בעיות השמנה וכאבי רגליים והמרחק הרב שהפסיכיאטר נמצא בו מימנה.
לפני חודש בערך היו לאחותי בעיות שינה, לכן הייתה צריכה לפנות לפסיכיאטר אך לא הגיע אליו בגלל כאבי רגליים וקושי ללכת.
לכן הזמנתי לה רופא פרטי אחר כדי שיתן לה מרשם לכדורי שינה.
הרופא נתן לה מרשם לכדורי שינה ובנוסף העיר לה על המשקל שהיא ניראת ממש מפחיד עם משקל עודף שכזה.
הרופא המליץ להוריד קליל את הסרוקאל ודאר התרופות.
במקום הוא נתן לה תרופות שונות שסותמות תיאבון לטענתו .
בעקבות הורדות התרופות והתחלת תרופות חדשות אחותי התחילה לא להרגיש טוב, היו לה סיוטי לילה, ופחדים. סיפרנו לרופא הנ"ל והוא אמר שזה יחלוף, בינתתים אחותי לא אכלה שבוע שלם אוכל חיה על קפה וסיגריות, לפני מספר ימים אחותי יצאה מהחלום והתחילה לצעוק שרוצים להרוג אותה והתחילה לרוץ ברחובות, התקשרתי לרופא שהחליף לה את התרופות ואמרתי לו שאחותי מפוחדת וצועקת ברחובות דבר שמעולם לא קרה ולא ניתקלתי בו.
הרופא ענה לי יופי לפחות עכשיו היא יצאה בחוץ , במשך שנה ביא בבית עכשיו זה יוציא אותה החוצה, אמרתי לו יוצאים בחוץ ונהנים אבל לא בצורה כזו בבהלה....
סיפרתי לו גם שהיא לא אוכלת הוא אמר יופי שלא תוכל אנחנו בדרך הנכונה ככה היא תרזה היא יכולה לאכול רק אשל. שתי כוסות ביום.

בינתיים מצבה של אחותי הידרדר נכנסה לפחדים והתקרשה כל הזמן למשטרה וסיפרה שרוצים להרוג אותה.
עכשיו אחותי מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי, לראשונה.

הוסיף שאחותי מעולם לא הייתה מאושפזת בבית חולים פסיכיאטרי מצבה היה יצב מאז שהתחילה מחלת הסכיזופרניה, צלפני כ 12 שנים.

אדונים גברות נכבדות במשך סיוט אני ואחותי חווינו סיוט אחותי ננכסה למצב פסיכוטילראשונה לאחר 12 שנים.

יש עוד דברים שהרופא עשה ואמר אך אני רוצה לקצר בינתיים.
בנוסף הפסיאטר אמר לאחותי להתחיל לצפות בסרטים כחולים.....

האם זו עילה לתביעה , אני פשוט קיצרתי, בדבריי

נ.ב.: עברנו גיהנום במשך שבועיים
היום הייתי אצל הרופא והוא החזיר לי את הכסף .

תביעה נגד פסיכיאטר

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 30/01/11
המקרה שאתה מתאר איננו מצדיק תביעה, לטעמי, משום שגם אם היתה התמנלות בלתי סבירה מצד הפסיכיאטר - מה שכלל לא ודאי - אין יסוד משמעותי של נזק.
אי נעימות, טרחה, עוגמת נפש כשלעצמם אינם מצדיקים תביעה, במיוחד בסיטואציה בה מדובר באדם שסובל מבעיות נפשיות וקשה להבחין בין מה שהוא תוצאה של מצבו הנפשי לבין נזקי התנהלותו של הרופא.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בית החולים שיבא מסרב למסור גרפי EEG ללא תשלום

ל.ר. 21/01/11
שלום רב,
עברתי בדיקת EEG בתל השומר.
בית החולים מסרב להעביר אלי העתק ראשוני של כל הגלים. זאת למרות שהאחות שבדקה אותי הוקלטה שאמרה שאקבל גם גלים וגם דף תוצאות.

האם אוכל לתבוע את בית החולים על כך שהם שומרים לעצמם העתק יחיד של הגלים ודורשים כסף על העתק הראשוני - העתק מקור עבורי?

למה על MRI נותנים העתק ראשוני בחינם, למה על קפסולה נותנים העתק ראשוני ללא תשלום? למה על CT נותנים העתק ראשוני ללא תשלום? למה על הולטר נותנים העתק ראשוני ללא תשלום? למה על EEG מבקשים תשלום של 50 שח על העתק ראשוני?!

הרי המוח שלי יצר את הגלים.

אודה מאוד על תשובתכם הבדוקה.
ובדגש - על העתק הראשוני - מקור הם מסרבים לתת לחולה ודורשים עשרות שקלים עבור כך. זאת למרות שאני נכה עם קצבת נכות ו-100% אי כושר.

דרישת ממצאי בדיקה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 23/01/11
אינני בקיאה בעניין זה. מדובר בעניינים מנהליים גרידא שיש לפנות לגביהם למשרד הבריאות

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

טחול

נועה 21/01/11
שלום רב,
שמי בן 10 חודשים , בגיל 3 חודשים עבר ניתוח לב, ובגיל 4 חודשים אושפז בבה"ח עקב אירועי הכחלה.

בבדיקת דם שערכו לבני חשדו כי הוא נולד בהעדר טחול. כמובן שבני עבר סדרת בדיקות שאכן אישרו שאין טחול. ומאז בני מטופל מניעתית ממחלות טיפול אנטיביוטי.

לפני כשבועיים לערך התבקשנו לערוך לבני בדיקת אולטרסאונד נוספת בכדי לראות האם התפתח או האם יש טחול.(כי לפעמים רואים זאת בגיל מאוחר יותר). בבדיקה אכן הרופא כתב בטופס:" הודגם טחול קליטה מרקם תקין ואחיד). הפסקנו לבננו את הטיפול האנטיביוטי וזאת כי לכאורה יש טחול.

בני בן ה-10 חודשים יומיים לאחר הפסקת האנטיביוטיקה חלה בדלקת גרון חייק בריאות ודלקות נוספות. חששנו כי אולי משהו לא אמיתי בבדיקה שערכנו לבננו. וערכנו בדיקה נוספת במכון פרטי. ולצערנו שם הרופא אמר חד משמעית כי אין לילד טחול. והוא לא יודע מדוע רשמו כי יש טחול. ואף ציין שאסור להפסיק את האנטיביוקה וסיבת המחלות שאירעו כתוצאה מהפסקת טיפול מניעתי.

השאלה היא, האם לאור הממצאים אלו יש בסיס לתביעה משפטית נגד אותו רופא שרשם דברים שגויים שגרמו לנו לעוגמת נפש מיותרת ולילד שהסתובב בין בתי חולים שונים כתוצאה ממחלה יהומית???

אבחנה רפואית שגויה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 23/01/11
השאלה היא - האם אמנם נגרם נזק בר תביעה במקרה זה. כדי שניתן יהיה להגיש תביעה יש להוכיח שנגרם נזק ממשי, ממוני. ההתרוצצות היא אמנם לא נעימה אך היא כשלעצמה איננה מספיקה לצורך הגשת תביעה מעין זו.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

לא קיבלתי טיפול לדלקת המעי הגס

עודד 20/01/11
שלום רב

לפני כשנה בערך הלכתי לעשות אצל רופה גסטרו בדיקת קולונסקופיה
לאחר שהיה לי דימום מתוך המעי הגס
שם התגלה איזור פריבלי עם דימום רקטלי נראה תהליך דלקתי
הרופא הגסטרו הזה לקחת דגימת ביופסיה ואמר לי שהוא יתן לי תשובה
סופית בעוד 14 יום מיום המקרה תשובה ראשונית מהקולנוסקופי הראתה
uc קוליטיס לכן הוא נתן לי תרופה בשם אסקול עד למתן תשובה סופית
לאחר כשבועים הגיעו תשובת הביופסיה שאמרה חד משמעית שאין דלקת
באזור לכן הטיפול הופסק שוב החמרה של התסמינים שזה דימומים
שלשולים כאבים עזים בפי הטבעת שריפה קשה חזרתי לרופא הם אותם תסמנים אך הוא לא הקשיב לי וטען כל אותו הזמן שאין לי דלקת
כי הביופסיה הוכחה זאת שוב ושוב חזרתי לדבר איתו ובסןף הוא טען שיש לי מעי רגיז ולא דלקת לאחר כ 7 חודשים של סבל מתמשך וידיעה שזה סיבת המעי הרגיז היגעתי למיון בהדסה ושם התגלה דלקת של 20 ס"מ
קיבלתי טיפול באסקול לאחר מכן קיבלתי טיפול בסטרואדים בגלל דימומים
ושלשולים קשים קיום אני עדיין בטיפול בהדסה בשל כאבים בפי הטבעת
הבחנה סופית היא קוליטיס uc
אני שואל מה דעתכם על הסיפור שלי?

קושי באבחנה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 23/01/11
המקרה שאתה מתאר מצביע על כך שהיה קושי בקבלת אבחנה במקרה שלך. לא ברור משאלתך האם היתה רשלנות בטיפול, שכן המהלך הרפואי המתואר על ידך מצביע על קושי באבחנה. כך או כך, אייני סבורה שמהלך זה מצדיק תביעה שכרוכה בהוצאות רבות וספק אם יש כאן נזק ממשי בר-פיצוי.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רשלנות בגין ייעוץ גנטי

שחר 18/01/11
שלום רב
יש לי ילד בן 6 שנולד עם תסמונת גנטית נדירה ומוכר נכה 100%
התיסמונת נמצאת ברמה 2 מבחינת המלצות הגנטיקאים, כלומר נמוכה מ 1:60 ואין חובה להציע. יש לציין שהבדיקה הייתה קיימת בזמנו ואף אחד לא יידע אותנו, יש לי בת גדולה ממנו ובריאה, ולמרות זאת עשינו את כל הבדיקות הגנטיות שידענו על קיומן. האם יש הילה לתביעת הרופא / משרד הבריאות ?
תודה מראש

נזק גנטי

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 18/01/11
האם למישהו מבני משפחתך הרחוקה/הקרובה יש גם כן תסמונת זו?

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רשלנות מקצועית-עו"ד

מיי 18/01/11
האם בתביעה נגד עו"ד בגין רשלנות מקצועית, עוה"ד חייב לתת את פרטי הביטוח שלו לצד שנגד שדורש זאת? היכן קיימת בחוק חבות ישירה בין הנפגע לחברת הביטוח של הפוגע במקרים כאלו?

זיקה בין חברת הביטוח של המזיק לניזוק

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 18/01/11
לעניות דעתי לא קיימת זיקה כזו. עוה"ד לא חייב לציין בפניך את פרטי הפוליסה שלו וכל תביעה או דרישה עליך להפנות לעוה"ד. הזיקה היא בין עוה"ד לחברת הביטוח שלו בלבד.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פגיעה באיבר תו"כ ניתוח והזנחת טיפול

ניר 16/01/11
שלום
אבי נותח בבית חולים לצורך הסרת גידול סרטני במעי. במהלך הניתוח נחתכה בשוגג צינורית השתן וכתוצאה נדרש היה לבצע טיפול כירוגי לטיפול בחתך.
הטיפול כלל הוספת תותב פנימי וצינוריות ניקוז (חוץ בטנית) וקטטר.
במהלך האישפוז נעשתה הבחנה ע"י המנתח כי אפשר להוציא את הקטטר. אולם כתוצאה מכאבי התופת אותם סבל אבי יותר מ 24 שעות, הוחלט להחזיר את הקטטר.
לאחר כשבועיים מתאריך הניתוח שוחרר אבי הביתה עם תותב פנימי, צינורית ניקוז והקטטר.
במהלך התקופה בה שהה בבית החלו אירועי חום וצמרמורות קשות. למרות היות אבי בקשר יומי קבוע עם הרופא המנתח. טען הרופא כי זו שפעת ויש לפנות לרופא המשפחה. זאת ועוד בביקור שיזם אבי לאחר כשבוע אצל הרופא המנתח, טען הרופא כי לא רואה כל בעיה ושהחום כנראה נובע משפעת.
לאחר מספר ימים אבי פנה למיון בבית חולים אחר שם במיידי ביצעו מספר בדיקות פשוטות בעטין הובהל אבי מיידית לחדר ניתוח להסרת התותב כתוצאה מזיהום קשה וסתימה בתותב, והחל קבלת טיפול אנטיביוטי. הניתוח בוצע בדקה התשעים לפני פגיעה אנושה בכליה!
אבי שוחרר מבית החולים לאחר ניתוח נוסף עוקף בעיית צינורית השתן, שמטרתו היתה אחת ויחידה לאפשר לו להתחיל בטיפולים הכימותרפיים (מרגע הסרת הגידול יש זמן שממנו חייבים להתחיל בטיפול). אבי ייצטרך לעבור שוב ניתוח בצינורית השתן בהמשך.
למעשה המנתח שהסיר את הגידול וגם פגע בצינורית השתן הנחה על שחרור אבי מבית החולים להערכתי מתוך "חסכון כספי" ולאורך כל הזמן בו אבי התלונן על כאבים וחום בהיותו בבית, הרופא נמנע מלקחת יוזמה ולדרוש בדיקות או לדרוש אשפוז לבדיקת אבי תוך ניסיונות חוזרים ונשנים "לנפנף אותו".
להבנתי זו רשלנות רפואית כפולה של:
פגיעה באיבר חיוני.
הזנחה פושעת בטיפול בבעיה שיצר הרופא בעצמו.
מעבר לכך אבי נאלץ :
1. לשהות בבית החולים במצטבר 3 שבועות יותר ממה שהיה צריך
2. לסבול (קטטר במשך 6 שבועות ברציפות).
3. לדחות את הטיפול הכימותרפי עד לרגע האחרון.

מה דעתכם? הם יש כאן קייס אמיתי לתביעה?

תודה
מה דעתכם?

האם רשלנות

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 18/01/11
בחינת הטיפול הרפואי שניתן לאביך חייב להעשות תוך בחינת שיקול הדעת של הצוות בכל צומת. אם אמנם שיקול הדעת היה רשלני או היה זלזול בתלונותיו - יש לבחון האם כל אלה גרמו לנזק מוכח, שאלמלא אותה רשלנות לא היה נגרם. ככל שכן- כדאיותה של תביעה תהיה אם מדובר בנזק משמעותי, שעלויות התביעה יצדיקו הגשתה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דקירה ממחט מזוהמת במיון

יולנדה 14/01/11
לפני מספר ימים הבאתי את הבת שלי למיון בגלל סיבוך אלרגי
השכיבו אותה על מיטה והזריקו לה נוגדן מסויים
היא המשיכה לשכב לנוח וכעבור 5 דקות החלה לצעוק שכואב לה ברגל
מייד הרמתי לה את הרגל וגיליתי מחט תקועה לה ברגל ודם משפריץ
הזעקתי רופא ומייד אחות הגיע נעשה בירור
האחות התנצלה ששחכה את את המחט על המיטה מחולה קודם
נרשם דוח וגם הוסיפו את המקרה בטופס גמר טיפול
האם יש מקום לתביעה

רשלנות כתוצאה מדקירת מחט בבית החולים

יוסי אפשטיין, עו"ד 15/01/11
לפי תיאור דבריך, ניתן לאבחן את רכיב ההתרשלות בעוולת הרשלנות.
זאת ועוד. יש במקרה המתואר מעין פגיעה באוטונומיה של בתך החולה.

יחד עם זאת, ככל שאין נזק - ועניין זה טעון בדיקה לאור דבריך כי המדובר במחט מזוהמת - הרי שעוולת הרשלנות אינה מתקיימת ולאור זאת, איני רואה עילה אמיתית לתביעה בגין רשלנות רפואית.

דקירה ממחט מזוהמת

עו"ד אסי לביא-צוקרמן 16/01/11
תאור המקרה מצדיק פיצוי, גם אם לא נגרם נזק ישיר מדקירת המחט (ואני מקווה שאמנם כך).
יהיה עליכם לפנות לבית החולים בדרישת פיצוי, ורצוי שתעשו זאת באמצעות עו"ד. הייתי רק מוודאה קודם, רפואית, שלא נגרם נזק כלשהו מהדקירה - ולשם כך מציעה שתיוועצו עם רופא המשפחה לביצוע כל הבדיקות הרלוונטיות טרם תביעה כזו.

ייעוץ חסוי

ערן 13/01/11
ביקשתי מרופא המשפחה שלי להפנות אותי לאורולוג לייעוץ.אני רוצה שנושא השיחה שלי עם האורולוג יהיה חסוי ושהייעוץ שלו ישאר ביני לבינו ולא יגיעו לרופא המשפחה שלי.האם זה אפשרי או שהאורולוג מחוייב לרשום את נושא השיחה בתיק הרפואי שלי ובכך יחשוף אותה לרופא המשפחה?תודה

ייעוץ רפואי שלא יתועד

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 16/01/11
בעקרון, רצוי שרופא המשפחה ידע על בעיה אורולוגית שקיימת אצלך על מנת שאם יש לכך השפעה על מצבך הרפואי הכללי או שטיפול רפואי כלשהו יהיה רלוונטי לכך הוא יוכל להביא זאת בחשבון. אינני יודעת מה רמת החשיפה של התיק הרפואי אצל רופא מקצועי לרופא המשפחה, אך תוכל לברר זאת עם האורולוג אליו תפנה טרם תתחיל את הייעוץ.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תופעות לוואי למתן תרופה

איתן 12/01/11
אחותי נגשה לרופאת עור על מנת למצוא פתרון לפצעי אקנה. הרופאה רשמה לה תרופה בשם רקוטן ולאחר לקיחת התרופה החל אצל אחותי שיעור בפנים. לאחר בדיקות באינטרנט מצאתי כי זוהי אחת מתופעות הלוואי (הנדירות) של התרופה הנ"ל. הרופאה לא הרתיעה לגבי תופעות הלוואי ובסופו של דבר אחותי נותרה עם תרופה שבפועל החריפה את מצב האקנה ועם הנזק הקוסמטי. מאז עברה אחותי שורה שלמה של בדיקות דם, טירטור מרופא לרופא והרבה עוגמת נפש. נשאלת השאלה האם יש כאן רשלנות רפואית באי התרעה על תופעות הלוואי, והאם ניתן לתבוע את הרופאה על עלויות הטיפול הקוסמטי העתידי? תודה.

שיעור יתר כתוצאה משימוש בראוקטן

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 16/01/11
ראוקטן הוא טיפול שנרשם באופן שכיח לטיפול באקנה. אם שיעור יתר היא תופעה נדירה מאוד - ספק אם יש לציינו בפני המטופל לפני הטיפול. כמו כן, יהיה על אחותך להוכיח שלו ידעה על הסיכון הנדיר לא היתה נוטלת את התרופה. כדאיותה של תביעה קיימת רק אם אחותך תצליח להוכיח כי לו ידעה זאת לא היתה לוקחת את התרופה, וזה לא כל כך ברור שכן בנות רבות לוקחות את התרופה על מנת לפתור את בעיית האקנה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שיניים

אור 11/01/11
שלום- לפני שבע שנים הגעתי לרופא שיניים להחליף סתימה קטנה, בשן קידמית-שורש אחד,במהלך הטיפול הוא טען שהגיע לשורש ועשה טיפול שורש. כיום-7 שנים אחרי ,כשרציתי לעשות כתר, בצילום גילו ציסטה קטנה כתוצאה מטיפול שורש לא גמור,האם יש כאן רשלנות רפואית?

רשלנות בטיפול שיניים

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 16/01/11
לא ברור משאלתך האם נגרם נזק לשן ומהו. כדאיותה של תביעה תלוי בנזק כלשהו שנגרם לשן.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שקרים במכתב סיכום ביקור

תומר 10/01/11
שלום,חברה שלי הגיעה לפיסיותראפיסט לטיפול בכאבים בשרירי הלסת. זאת בעקבות תלונותיה לרופאת פה ולסת ששלחה אותה אליו לייעוץ! שזה כבר היה דבר תמוה. ממתי רופאה מומחית מקבלת חוות דעת מפיזיוטראפיסט? בכל אופן, בעקבות ה"טיפול" של הרופא הנ"ל - יומיים אחרי, אם להיות מדיוק, החלו כאבים עזים בראש שממשיכים עד היום - כבר שלושה חודשים שבעקבותם היא הלכה לאין ספור רופאים פרטיים כדי לנסות ולגלות את המקור לכאבים, וללא הצלחה עד הלום.כמובן שהיא פנתה לפיסיותראפיסט הנ"ל בטענה שהוא גרם לה לכאבים הנ"ל, והוא אמר שאין שום קשר. היא ביקשה שישלח לה סיכום ביקור כדי שתראה לרופאים עימם היא מתייעצת ולמרבה התדהמה להלן מה שנכתב (בקצרה) בסיכום ביקור:"החולה מדווח על כאב. מיקום הכאב - בראש, באיזור הסובאקצפטאלי דו צדדי ובפתיחת הפה ..."הבחורה מעולם לא התלוננה בפניו על כאבים בראש עד לאחר הטיפול הנ"ל, יש כאן כסט"ח רציני ואני אישית רוצה לעזור לה, איך ניתן?איך יכול להיות שאדם שעוסק במקצוע שקשור לרפואה ישקר במצח נחושה? דבר נוסף - כשהבחורה התקשרה לשאול אותו מדוע רשום בסיכום ביקור שהיא התלוננה על כאבים בראשה למרות שכלל לא היה זה הדבר, הוא ענה : "למה זה כל כך חשוב לך?"תודה לעונים.

נזק לאחר טיפול פזיוטראפי

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 11/01/11
אני מניחה שאם אמנם לא היו כאבי ראש לפני הטיפול - ניתן יהיה להוכיח זאת מתיק המעקב הרפואי אצל רופאת הפה והלסת. כך או כך, השאלה היא האם נעשה דבר לא תקין אצל הפיזיוטראפיסט או שמא כאבי הראש הן תופעה נלווית לכאבים בלסת וולא קשר לטיפול הפיזיוטראפי. הנושא דורש בדיקה. המלץ לחברתך לערוך תצהיר אצל עו"ד כבר עתה בו היא תתעד את הדברים ומהלכם, על מנת שתהיה לה עדות כיצד הדברים התרחשו בזמן אמת כמה שיותר סמוך להתרחשותם. אם אמנם יתברר כי כאבי הראש הן תוצאה של טיפול בלתי תקין - היא תוכל להשתמש בתצהיר כהוכחה למהלך הדברים הנכון, מבחינתה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פרוקור+חוסמי ביתא =רשלנות רפואית?!!!

איציק 10/01/11
לפני חודשיים סבלתי מפרפור פרוזדורים. הרופא בבית החולים נתן לי טיפול בתרופה בשם פרוקור.אני נוטל שנים רבות תרופות להורדת לחץ-דם,בניהם נורמיטן ושיש בו חוסמי -ביתא. מספר ימים לאחר שיחרורי מבית החולים חשתי ברע ,ובעת לכתי ברחוב איבדתי את ההכרה ונפלתי על המדרכה.נפצעתי בראש,נלקחתי לבית החולים עשו לי סיטי ראש וגילו דימום וסדק בגולגולת. נאמר לי בבית החולים שאסור לי לקחת נורמיטן.
בהתוויות של התרופה פרוקור כתוב שאסור לקחת חוסמי ביתא ביחד עם
פרוקור.האם הרופא שנתן את הפרוקור לא ידע את זה, או שכח לומר?
האם זאת רשלנות רפואית?

תרופות נוגדות

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 11/01/11
על פי סיפורך, בשל מצבך הרפואי קיבלת שתי תרופות בעלות התוויות סותרות וכתוצאה מכך נגרם לך נזק. על פניו, יש כאן רשלנות. עם זאת, יש לבחון האם ניתן היה לרשום לך תרופה חלופית לנורמיטן שסיכוניה במתן עם הפרוקור פחותים, שכן ברור שלא ניתן היה להשאיר אותך ללא טיפול תרופתי כלשהו בגין יתר לחץ הדם ממנו סבלת. את הדברים יש לבחון באופן יסודי ולשם כך עליך להיוועץ עם עו"ד שיזמין את התיקים הרפואיים במלואם ולאחר התייעצות עם רופא מומחה יוכל לייעץ לך בעניין סיכויי תביעה וכדאיותה במקרה זה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רשלנות רפואית

גלית 10/01/11
אני בת 35 לפני שנה ועשרה חודשים שברתי את עצם צוואר ירך.עשו לי ניתוח בשיב"א. שמו לי פלטינה ושלושה ברגים. מאז סבלתי מכאבים נוראים כול יום.לא הייתי מסוגלת לעלות מדרגות ולשבת.פניתי לרופא אחר.ולפני חודש וחצי עשיתי ניתוח חוזר בבת חולים השרון.כשפתחו לי את הרגל ראו שראש הברגים עקומים.הוציהו לי את הברגים והפלטינה ומסתבר שקיבעו לי עקום.השבר יתאחה עקום אני צולעת וגופי נוטה ימינה.אני עדיין לא עולה מדרגות ומתקשה לשבת.אני יושבת רק על חצי ישבן שמאלי. רציתי לדעת עם יש פה רשלנות רפואית מצד שיב"א.

רשלנות רפואית בניתוח אורטופדי

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 11/01/11
המהלך הרפואי שאת מתארת הוא בלתי תקין. על פני הדברים, משהו בניתוח או במעקב אחרייך לאחר הניתוח היה צריך לעורר חשד כי יש בעיה הדורשת טיפול. לצורך בחינת סיכויי תביעה במקרה זה עלייך לפנות לעו"ד אשר יזמין את התיק הרפואי השלם מבית החולים (תיק הניתוח והמעקב המרפאתי) ועל יסוד אלה, בצירוף לגרסתך המפורטת, יקבל החלטה באשר לסיכויי התביעה במקרה זה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה לגבי שכר טירחה

מירי 08/01/11
שלום רב!
אבקש לדעת מה גובה שכר טירחה
במקרה של רשלנות רפואית
בתודה מראש

גובה שכר הטרחה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 11/01/11
שיעור שכר הטרחה נקבע על פי שיקול דעתו של עורך הדין, בהתאם למקרה, מורכבותו והיקף העבודה הדרוש בטיפול. בדרך כלל בתביעות רשלנות רפואית עיקר שכר הטרחה נגבה מהפיצויים שמקבל התובע בסוף ההליך המשפטי.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שבר צלעות כתוצאה מניקוז נוזל מהריאה

חני 08/01/11
האם שבר בצלעות שנגרם כתוצאה מניקוז נוזל מהריאה בבית חולים לאחר אשפוז של שבוע ייחשב כרשלנות רפואית?

שבר בצלעות כתוצאה מניקוז נוזלי ריאה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 11/01/11
על פניו, לא נראה סביר כי כתוצאה מפעולה שכזו ייגרם שבר בצלעות. מצד שני, יש כמובן לבחון את התיק הרפואי בשלמותו ולהבין את הסיבה לפעולה, מהלכה ומה בדיוק גרם לנזק. רק לאחר בחינת כל אלה ניתן יהיה להגיע למסקנה האם הדבר מצדיק הגשת תביעה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מיכתב רפואי

עופר 05/01/11
במיסגרת שהות ארוכה מאד בבית חולים עם הבן,
הנני נידרש מדי חדש חדשיים להשיג מכתבים רפואיים עדכניים,
לחב' ביטוח,ביטוח לאומי,ועדות נכות ניידות ועוד ועוד,
האם רופא מחוייב לכתוב לי מיכתב על מצב בריאות נוכחי +
עבר,בכל עת או שאני מרגיש כמו מיטרד,ואישית אני מרגיש מאד לא נעים עם הקטע הזה.
תודה.

דרישת אישורים מרופא

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 06/01/11
חלק מעבודת הרופאים היא מילוי טפסים ובירוקרטיה. הם יודעים זאת ועושים זאת, גם אם זה מטריד בסך הכל. יש אמנם אי נעימות מסויימת לדרוש מהם זאת, אך אני מניחה שעם גישה נכונה (כמו שנראה לי שיש לך) ניתן לקבל את האישורים הדרושים.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עד מתי הגשת תביעת רשלנות רפואית.

אורן1807 05/01/11
קרתה לי תאונת עבודה ב 21.5.09, פלטת עץ 25 קילו החליקה לי על אצבעות רגל ימין ונגרם שבר בבוהן, האוטופד לא בדק את כף הרגל דרש רק צילומים, במשך חודשיים גררתי את כף הרגל באלכסון ונגרם לי נזק למרכז כף הרגל, ולכף רגל שמאל נגרם פלטפוס, הנזקים מגבילים את הליכתי או עמידתי וגורמים לכאבים, ב15.8.10 יש ממצאים מרופא מומחה על הנזק בכף רגל ימין.עד מתי ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.  

הגשת תביעת רשלנות רפואית

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 06/01/11
7 שנים מיום הטיפול הרפואי הרשלני

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסכמה לניתוח חוזר

טריסקר דניאל 04/01/11
סבתה של אישתי (בת 93) עברה ניתוח לכריתת רגל לפני כחודש וחצי. לאחר הניתוח הועברה לשיקום, לאחר ב- 4 שבועות בשיקום, הועברה בחזרה לבית החולים עקב זיהום בגדם. היא טופלה במשך כשבועיים ודווח על הטבה. אתמול בלילה, ללא שום הודעה לבן משפחה(הבת שלה נמצאת אצלה כל יום והינה אפוטרופוס רישמית), נותחה שוב וכרתו את רגלה במקום גבוה יותר. בהנחה שהמנותחת לא כל כך צלולה בדעתה , האם מותר לבצע נתיחה על סמך חתימה של המנותחת?
בנוסף לאמור לעיל, 2 מתוך 3 נשים שנותחו באותו המקום, באותו השבוע, נאלצו לעבור כריתה נוספת בגלל זיהום, זה לא נשמע הזוי?

ניתוח עקב החמרה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 06/01/11
אם מדובר בניתוח דחוף שנועד להצלת חיים ולא היה זמן לקבל הסכמה של אפוטרופוס רשמי, ההתנהלות תקינה

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה בבקשה

מ146 01/01/11
שלום רב.ךפני 7 חודשים עברתי תאונת דרכים.פוניתי למיון תורן.הרגשתי כאבי תופת בחזה עם כל נשימה ובצד החזה.כמה שאמרתי לרופא במיון שכואב לי תופת,בקושי התייחסו אלי.אחרי שעה בערך שלחו אותי לצילום חזה.שוחררתי מבית החולים עם אבחנה שהכל תקין ו3 ימי מנוחה.לאחר שחזרתי לעבודה והכאבים החריפו הלכתי לרופא קופ"ח ששלח למיפוי.במיפוי עצמות התגלו 2 צלעות שבורות ומספר מוקדים של שברים בסטרנום.קיבלתי חודש מנוחה.האם היתה פה רשלנות רפואית והאם היא עילה לתביעה?תודה מראש על ההתיחסות

רשלנות בטיפול לאחר תאונה

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 02/01/11
החמצת השבר היא בהחלט רשלנות. עם זאת, אינני סבורה שניתן להוכיח נזק שנגרם במקרה זה שכן על פי הבנתי אין טיפול מתאים לכך ממילא.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תשובה

רועי נתיב עו"ד 06/01/11
שלום,איחולי החלמה מהירה.לשאלתך, גם אם קיימת רשלנות רפואית כלשהיא מצד הרופא, דבר שאיננו וודאי על פי סיפור המקרה שלך, הרי תביעתך היא כתוצאה מתאונת דרכים ושכזו הרי היא נכנסת תחת הפקודה לנפגעי תאונות הדרכים ועל כן דרכך לתביעת רשלנות רפואית לא נראת כאפשרית במקרה זה.בברכה,רועי נתיב, עו"ד

זריקה ממקור לא מוסמך בחסות קופ"ח גרמה לסבל

דנה 30/12/10
שלום,לפני כחודש היו לי כאבי גב איומים, הגעתי לקופת חולים והרופא החליט לתת לי זריקת נורופן בישבן להפחתת הכאב והפנה אותי לאחיות לקבלת הזריקה, מכיוון שכבר היה אחרי שעות הפתיחה האחיות כבר עזבו, חזרתי אל הרופא ואמרתי לו שאין אף אחות שתיתן לי זריקה, הרופא היה אדם דתי שלא רצה מטעמי דת להזריק לי בישבן, על כן הוא יצא החוצה לבדוק מי יכול להזריק לי, לאחר מספר דקות הוא חזר עם מישהי שאינה עובדת בקופת החולים אך הייתה מוכנה להזריק לי (היא הזריקה לעצמה בעבר ועל כן אמרה שהיא יודעת להזריק...)אני, מכיוון שמרוב כאבים לא היה אכפת לי ורק רציתי שהכאב יעבור, הסכמתי, ואותה גברת הזריקה לי,בסופו של דבר בעקבות אותה זריקה נהייתה לי מעין כדור שפירי פנימי באזור הזריקה, זה כאב מאוד בימים הראשונים והיה קשה לי לשבת, לאחר כשבועיים הכאב פחת אך עדיין לא נעלם,עכשיו מתברר שעליי לעבור טיפול כיכורגי לשאיבת הכדור השפירי הזה,אני יודעת שזה נשמע הזוי, אך זוהי אמת לאמיתה, כך התנהלו העניינים..נגרם לי סבל וכאב בעבקות אותה זריקה לא מקצועית שניתנה לי על ידי גורם לא מוסמך והכל בחסות אותו רופא שלא רצה להזריק לי.. ברצוני לדעת מה עליי לעשות על מנת לקבל פיצוי וגם על מנת לוודא שמקרים כאלו לא יקרו לאף אחד אחר,תודה,דנה

זריקה רשלנית

עו"ד אסי לביא-צוקרמן מנהלת 02/01/11
הסיפור באמת נשמע הזוי..
אם כך היו הדברים - מציעה לך ראשית לפנות ולהתלונן בפני מנהל הסניף, על מנת שלדברים יהיה תיעוד. דרשי שיעדכנו אותך על האופן שבו הדברים מתבררים על מנת שתוכלי לעקוב. בכל הנוגע לתביעה תוכלי להתחיל בהליכי תביעה באמצעות עו"ד המומחה בתחום.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן