פורום דיני משפחה
פורום דיני משפחה הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום חיי המשפחה. גירושין, משמורת, מזונות, צוואות וירושות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
לאחר דיון בבית הדין הרבני
אשתי ואני התייצבנו היום בבית הדין הרבני ולאחר דיון שנערך, הוחלט ע"י הדיינים לאשר את ההסכם ולתת לו תוקף של פסק דין.
בנוגע לג"פ, יקבע דיון בשבועות הקרובים.
אתמול כך הסתבר, אשתי הלכה לאגף הרווחה ושוחחה עם עו"ס בנוגע לסיוע בדיור לאחר הגירושין, וכן סיפרה לה אודות הסכם הגירושין שבו המשמורת על הבן המשותף בן החצי שנה תהיה בידי (האב).
אותה עו"ס, שאלה את אשתי כיצד היא מסוגלת לוותר על הילד שלה ומה פתאום שתעשה דבר שכזה.
אשתי הסבירה לה שהיא לא מוותרת על הילד אלא ההחלטה התקבלה מתוך מחשבה על טובת הילד גרידא ושהיא תהיה מעורבת בחייו של הילד, תיקח חלק פעיל ונכבד בחייו, לא תוגבל בראייתו ותשמש אם לכל דבר ועניין.
בזה הסתכמה שיחתם לאחר שאותה עו"ס טענה בפני אשתי שהיות והיא עוברתלגור בעיר אחרת, היא לא פותחת תיק.
היום בשעות הצהריים, מס' שעות לאחר הדיון, התקשרה אותה עו"ס אל אשתי, שאלה לשלומה ולשלום התינוק. טענה שהיא מעוניינת לדעת מה קורה ואשתי סיפרה לה על הדיון שנערך בבית הדין הרבני ועל ההחלטה שהתקבלה.
היא שאלה האם היא בטוחה לגבי העניין הזה ואשתי השיבה בחיוב תוך כדי שהיא מספרת לה על כך שאני אב מסור ומטפל בילד ללא כל דופי.
העו"ס המשיכה בשאלותיה לגבי הדיור והמעבר לעיר אחרתי ולגבי שני הילדים הנוספים (מנישואיה הראשונים של אשתי). אשתי השיבה לה על שאלותיה וטענה כי היא ואני החלטנו להישאר בקשר טוב, חזק ומפרה לאחר הגירושין ואנו מעוניינים להשאיר את כל המטענים מאחור עבור הילד המשותף וכן ביקשה מהעו"ס שלא יערימו קשיים עלינו.
כעבור שעה לערך, התקשרה עו"ס נוספת שהציגה עצמה כמנהלת מחלקת נוער, טענה שהיא רוצה לדעת מה קורה איתנו, מה קורה עם התינוק, מה שלומו ואיפה הוא נמצא. היא ביקשה את הפרטים שלי אך אשתי לא מסרה לה אותם. בנקודה זו העו"ס שינתה את טון דיבורה והחלה לתקוף את אשתי בשטף ללא מתן אפשרות להגיב לדבריה "איך את מוותרת על הבן שלך, על תינוק בן חצי שנה", "אני מדברת איתך מתוקף סמכותי ותפקידי שתתני לי את הפרטים של הבעל", "איך את בכלל תהיי אמא שלו ואיך תגדלי אותו בכלל", איך את מפרידה אותו מהאחים שלו".... וכו'.
בשלב הזה אשתי הרימה אף היא את טון דיבורה דרשה מהעו"ס לשנות את גישתה והודתה לה על הדאגה לתינוק.כך התגלגלה השיחה כשהעו"ס ממשיכה לדבר בטונים גבוהים ומתקיפה את אשתי עד לרגע שבו אשתי פשוט ניתקה לה את הטלפון בפרצוף.
ללא ספק, התערבות הרווחה בשלב הזה היא לא בעקבות הדיון שנערך היום אלא בעקבות ביקורה של אשתי באגף הרווחה. אנו מודעים לעובדה שבית הדין הרבני יעביר את הפסק דין לאגף הרווחה ואנו נזכה לביקורם של עו"סים ולבקרה ופיקוח.
איך עלינו להתמודד עם שיחות הטלפון הללו מהיום ?
מה עלינו לעשות ?
האם אותן עו"סיות מתכוונות להערים עלינו קשיים ?
האם הן יכולות לפגוע בהחלטת בית הדין הרבני ?
בתודה מראש על כל תגובה.
תגובה
התערבות עובדי הרווחה- דיני משפחה
קצת מפליאה אותי ההתנהלות הנ"ל של עובדי הרווחה. מה שקבעתם והוסכם וקיבל תוקף של פס"ד הוא מחייב את שניכם. אם בעתיד ירצה מי מכם לפנות לביה"ד/בימ"ש ולבקש שינוי במשמורת הדבר ידון בבימ"ש/ביה"ד. עובדי הרווחה בדר"כ תפקידם להמליץ לביהמ"ש ולתת לו תסקירים אבל את ההחלטה מקבל ביהמ"ש/ביה"ד.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
סכסוך בין בני זוג לשעבר
הם נתבעו ע"י אחד הספקים בבית משפטהשלום. האישה טוענת כי היא איננה קשורה לנושא , אלא בעלה לשעבר.
האם האישה יכולה להוציא הודעת צד ג' לבעלה באותו בית משפט או שבגלל שמדובר בין בני הזוג לשעבר, יש סמכות לבית המשפט לענייני משפחה?
תודה,
עדי
סכסוך בין צדדי ג לבן הזוג- דיני משפחה
ענייני הרכוש ביניכם צריכים להיסגר בביהמ"ש למשפחה. צד ג יכול לעיתים לבקש להצטרף להליך. אם הסכסוך הוא אזרחי ואת נתבעת יחד איתו זה ענין לבימ"ש אזרחי. הענין שווה בדיקה מעמיקה. תוכלי לפנות במסגרת יעוץ אישי באתר וישתדלו לסייע בידיך.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה!!!!
אדם ערבי המבקש לערוך הסכם נישואין עם בחורה רומניה גויה - היכן המקום לעשות זאת? ,
האם הוא יכול לבקש מעו"ד לערוך לו מסמך כזה?
יש לציין שעו"ד כבר ערך לשניים הסכם שיתוף/ממון, וכעת אותו בחור רוצה להראות את רצינותו לבחורה ע"י עריכת הסכם נישואין.
אשמח לתשובתכם המהירה
תודה מראש
הסכם ממון בין בני זוג שלא בני אותה דת- דיני משפחה
את ההסכם עורך העו"ד. האישור ניתן בבימ"ש לענייני משפחה שהינו בעל הסמכות המקומית לדון בענין (לפי אזור מגוריכם).
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה בנושא הסכם ממון טרום נישואין
אני וחברי עומדים להינשא. לי יש דירה הרשומה על שמי ולחברי יש דירה הרשומה על שמו. אנו גרים בדירה של חברי. את רוב הריהוט לדירה רכש חברי מכספו עוד בתקופה בו התגורר בה לבד. מרגע שעברנו לגור יחד התחלתי אני להשתתף בהוצאות הקניות, החשבונות לתשלום וכן רכישות שונות לבית (כגון מדיח כלים למשל).
הדירה שלי מושכרת ומניבה כ- 3500 ש"ח. גם אני וגם חברי עובדים ואנו בעלי משכורת זהה.
שאלתי היא: כיצד להתייחס בהסכם הממון לדירות שלנו (אציין שדירתי היא של שלושה חדרים ודירתו של חברי היא של ארבעה חדרים), לתכולה שחברי השקיע לפני שעברנו למגורים משותפים (הנאמדת סביבות 100.000 ש"ח) וכיצד עלינו להתייחס לעובדה כי שכר הדירה שנקבל מהדירה שלי ישמש את שנינו לחיים נוחים יותר?
תודה על העזרה.
מיכל
הסכ ממון לפני נישואין
לא ניתן להתייחס נקודתית למקרה המצוין על ידך במסגרת זאת. יש לשקול ולבחון את הדברים במכלול השלם. ניתן לפנות למערכת האתר ב"יעוץ אישי" וישתדלו לסייע בידיך.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סילוק ידועה בציבור
קודם כל תירגע...
אני מציע לך קודם לקחת אוויר ולהרגע, אחרת אתה תשלם מחיר בריאותי וכלכלי {שלא לדבר על משפחתי} קשה ביותר.
אישה וילדה זה לא אופניים שברגע שהם לא למידותייך, אז זורקים אותם החוצה!
לגבי האישה אני יכול {אם בכלל!} להבין את גישתך, אבל לגבי הילדה, הלו, הגזמת!, מה זה להזמין משטרה, נראה לך?
משטרה לא מתערבת בכאלה דברים ואפילו שהבית היה רשום על שמך.
בכדי ל"הוציא" אותה מביתך ואולי מחייך האישיים, עליך לפנות לבית המשפט ושם ייפסקו לך לשלם לה ולילדה מזונות עד גיל 18 שנים וכן דיור זה הנוכחי או חלופי באותה רמה ואז תלך לדרכך.
אני בכל אופן, לא מציע לך להכנס לזה, אלא לגרור את זוגתך לטיפול זוגי ולהגיע להסדר ברוח הכי טובה שאפשר, גם אם מדובר בפירוד.
אל תשכח שיש כאן ילדה קטנה שלא חטאה במאומה ולה מגיע כל הטוב והאושר שבעולם!!!
בהצלחה
פתרון פשוט
זכויות ידועה בציבור- דיני משפחה
זכויות ידועה בציבור הינן דומות מאוד לאלו של בני זוג נשואים. ובודאי אם חייתם שנים רבות יחד והתנהלתם כזוג לכל דבר. לכן לא תוכל לזרוק אותה לרחוב, כהגדרתך, ובודאי שתצטרך לדאוג לבנך.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
זכות חוקית – שאלה נוספת לעו"ד מיקי חשמונאי
אני רוצה לשאול האם להוריי, שהם הסבא והסבתא, יש זכות חוקית לבקש לראות את נכדיהם.
אודה לתשובתך.
הסדרי ראיה עם הסבים - דיני משפחה
לצערי, בנסיבות המתוארות על ידיך, סביר כי היה ויגישו הסבים תביעה להסדרי ראיה, היא תידחה, מחוסר סמכות.
כפי שהבנתי משאלתך, כיוון ששני ההורים אינם מעוניינים בקשר בין ילדיהם לסבים, חלה ההלכה המשפטית לפיה - " זכותם של הורים לגדל ולחנך את ילדיהם כראות עיניהם היא זכות חוקתית יסודית וטבעית, וכל התערבות בקבלת החלטות של הורים בנוגע לילדיהם, היא בבחינת חריג שיש לתת טעם ולהצדיקו." (תמ"ש 4460/08)
הנסיבות בהן לביהמ"ש יש סמכות לקבוע הסדרי ראיה בין סבים לנכדיהם, למרות התנגדות ההורה, הינן כאשר ההורה השני (בנם/בתם של אותם סבים) אינו בחיים או מנותק באופן קבוע מחיי הקטינים.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מסוגלות הורית
מסוגלות הורית - דיני משפחה
ביהמ"ש, היה וימצא כי יש צורך בכך, יכול לקבוע, לבקשת כל גורם אשר רשאי לפנות אליו בבקשות בעניין קטינים, כי על ההורים או מי מהם לעבור בדיקת מסוגלות הורית.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מזונות ילד שעוד לא נולד
מזונות ילד שעדיין לא נולד - דיני משפחה
לא ניתן לתבוע מזונות עבור ילד, טרם היוולדו.
בכל מקרה, לא ניתן לכרוך ענייני מזונות ילדים, לתביעת הגירושין.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
הסכם גירושין
אני ואשתי ערכנו הסכם גירושין אצל עו"ד רציתי לדעת מה הפרוצדורה לגבי אישור ההסכם בבית משפט לענייני משפחה?
אישור הסכם גירושין בביהמ"ש - דיני משפחה
יש להגיש לביהמ"ש "בקשה לאישור הסכם גירושין". הבקשה כרוכה בתשלום אגרה.
לאחר הגשתה יקבע ביהמ"ש מועד לדיון, לצורך אישור ההסכם, אליו תצטרכו שניכם להגיע.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
דירה וממושכנת
יש לנו דירה שבעלי רכש לפני הנישואין ויש עליה משכנתא על שמו.
הציעו לי לבקש מבעלי לחתום על יפוי כח להעברת הזכויות על שמי
ללא תמורה. בעלי הסכים לחתום בתנאי שאני אשלם את כל המשכנתא. הלכתי לברר את העניין בבנק לפני שנחתום על הסכם
והם אומרים שאין כזה דבר העברה ללא תמורה כשיש משכנתא
אני צריכה הסכמה של הבנק ואני לא צריכה שום יפוי כח של עו"ד אחר כי לבנק יש יפוי כח של הבעל ומספיק שיהיה כתוב בהסכם שבעלי מוותר לי על כל הזכויות בדירה ואני מתחייבת בתמורהלרשום את המשכנתא
על שמי ועל כל המסמכים שהבנק ידרוש ממני. ושההסכם יאושר
כפס"ד . שאני אבוא עם הפס"ד . האם הבנק צודק ?
העברה אגב גירושין - דיני משפחה
כיוון שרובצת משכנתא על הדירה, הרי שלצורך העברת הזכויות בדירה לשמך, אגב הגירושין, יש לקבל את הסכמת הבנק להעברת המשכנתא והדירה לשמך.
לאחר מכן, יש צורך ביפויי כח, כדי לבצע את העברת הרישום בפועל (בטאבו / מינהל / חברה משכנת) משמו של בעלך לשמך.
מומלץ כי תיוועצי בעניין זה בעו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה ו/או בעוה"ד אשר יערוך עבורכם את הסכם הגירושין. הימנעות מהגנה מראש על זכויותיך, במקרה של העברת זכויות במקרקעין, עלולה לגרום לך בהמשך נזק כבד.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
האם חובות עוברים בירושה
חובות עוברים בירושה אבל...
ירושת חובות של העזבון - דיני משפחה
חובותיו של אדם שנפטר הופכים להיות חובות של עזבונו. היה ואין בעזבון די כספים כדי לכסות את החובות, לא יירשו היורשים דבר - לא זכויות ולא חובות.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מזונות ילדה
התייחסות...
ממה שאת כותבת, את יושבת על מכרה זהב ופשוט לא פותחת את הדלת בכדי לקחת אותו!
אם יש בידייך הסכם שקיבל תוקף של פס"ד או אחר שבעלך לשעבר חייב לשלם לך 1800 ש"ח והוא כ 9 שנים משלם לך 1200 ש"ח ובנוסף להכל יש לך את ההוכחות שלא קיבלת יותר מ 1200 לטענתך, את עם הרבה כסף שבסה"כ עליך לבקשו כדין.
רצוי מאד שתקחי את כל החומר לעו"ד טוב שיבדוק את כל החומר ובמידת הצורך יפתח תיק הוצל"פ לגביית היתרה, שזה עם ריבית פיגורים צמודה, זה הרבה כסף היום.
נצא מתוך הנחה שאת פסה"ד יש לך מ 30.06.99 ובמועד זה הוא היה צריך להוסיף לך 600 ש"ח ל 1200 ש"ח שקיבלת ולא נתן. על אותם 600 נותרים הוא חייב לך היום 1.043 ש"ח וכך לכל חודש למשך 9 שנים מאז. כמובן שהסכום יורד מהנ"ל, כי התשלום הראשון שהוא חייב לך מיוני 99 אינו תואם למה שהוא חייב לך ביוני 08 כדוגמה.
אל תמהרי, תבדקי אצל כמה עו"ד או אנשים מנוסים, איך עושים, מתי.
קחי בחשבון שהוא יכול לטעון על שיהוי מצידך, יכול גם לטעון שהעובדה שהסתדרת עם 1200 זה אומר שזה הספיק לך. את מצד שני צריכה אולי לבצע לו עיקולים וכל מיני מהלכים לשריון זכיותיך, לפני שהוא יודע על תיק ההוצל"פ.
בהצלחה!
ראי תשובתי הקודמת
מזונות ילדה
חוב מזונות ילדים - דיני משפחה
חוב מזונות שלא שולם יש לגבות באמצעות פתיחת תיק מזונות בלשכת ההוצאה לפועל. מומלץ לפנות לרו"ח לצורך חישוב גובה החוב (הסכומים שלא שולמו, משוערכים למועד פתיחת התיק).
העובדה שבעלך לשעבר רכש דירה יכולה לסייע בידך לגבות את החוב, ע"י מימוש זכויותיו בדירה, היה ולא ישלם לך את המגיע לך.
אם בעלך שכיר, תוכלי להגיש בהוצל"פ בקשה לעיקול משכורתו, אצל מעבידו, לצורך תשלום הסכום המלא של המזונות השוטפים (ובנוסף לפעול לגביית חוב העבר).
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
הסכם ממון וצוואה
הסכם ממון וצוואה - דיני משפחה
הסכם ממון קובע את הדרך בה יחולק הרכוש בין הצדדים, במקרה של גירושין או מוות.
כך - עם מותו של אחד מבנה"ז, ראשית יהיה צורך לקבוע מה מתוך רכושו של הנפטר שייך לנותר בחיים, מכח הסכם הממון.
שאר רכושו של הנפטר (למעט חריגים כגון כספי פוליסות ביטוחי חיים וכד') נכלל בתוך עזבונו, ויחולק בהתאם לצוואתו.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
תוספת לשאלתי
בדיוק כמו שמונעים ממני (ולא רק ממני אלא גם מהוריי, שהם הסבא והסבתא, וגם משתי הדודות הנוספות, שהן אחיותיי !!!) לראות את הילדים (בני 5 ו- שנתיים), כך מונעים גם מהילדים עצמם לראות אותנו וזאת למרות שהם אוהבים אותנו וקשורים אלינו עד מאוד!!!
הילדים הפכו לקלף מיקוח ללא כל הצדקה לכך!!!!!!!!!
חיזוק עבורך דיקלה
נראה מוזר מונעים מילד בן 2 - איך זה ?
ראי תשובתי הקודמת
זכות חוקית
תודה
הסדרי ראייה דודה
זכות חוקית? אולי אוכל לעזור לך
שינוי שם האב לילד במשרד הפנים הוא מסובך?
אם רוצים לשנות את שם האב של הילד במשרד הפנים לאחר שהתברר לאחר מספר שנים שהאב הוא מישהו אחר האם זה מסובך במה זה כרוך? ודרך אגב האב שעכשיו ללא כול ספק יודעת שזה הוא מוכן לעשות בדיקת רקמות אשמח לקבל תשובה מפורטת על הצד הכי טוב שאפשר לבצע זאת.והאם מחובתי לדווח לרשויות כולשהן על כך או שזה עניין פרטי
שינוי שם האב במשרד הפנים - דיני משפחה
את שינוי שם האב במשרד הפנים, יש לבצע לאחר פניה לביהמ"ש לענייני משפחה, שיאשר ביצוע בדיקת רקמות.
מדובר בשינוי מהותי (אפוטרופסות וכו') ויש לדווחו לרשויות.
אם הינך מעוניינת לקבל פרטים נוספים, אנא פני לאתר באמצעות "יעוץ אישי" או לעו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה.
שבת שלום,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
תוספת סעיף בתביעה כספית
ממידע שקיבלתי ודרך נוסחה שנמצאת באינטרנט, עשיתי את החישוב הכספי והגעתי לנתון מסויים שאותו התובע כולל ריבית והפרשי הצמדה כחוק.
מכאן אני שואל...
מתוך הנחה שהחישוב שלי מוטעה ואולי מגיע לי יותר ממה שקבעתי בתביעה, האם זה נכון להוסיף סעיף בנוסח הבא...?
יודגש שהתובע ומעצם תביעתו הנ"ל, אינו פוטר את הנתבע מלשלם לו כספים נוספים שיהיה זכאי לקבל או לתבוע, באם הימצא כבעל זכויות כספיות מעבר לסך הנתבע כאן באותו עניין ואחר.
תביעה כספית - דיני משפחה
לצערי שאלתך כללית מדי ולא ניתן להשיב עליה במסגרת זו. מומלץ כי תפנה ב"פניה אישית" וננסה לסייע בידך ככל יכולתנו, או לחילופין תיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה.
שבת שלום,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
אחוזי ריבית לכספים שלא שולמו בגין חובות ,משכנתא וע
חיובי ריבית בגין חובות - דיני משפחה
בהמשך לתשובתי הקודמת, אם מדובר כאמור בחוב שנקבע בהחלטה או פס"ד של ביהמ"ש, חישוב הריבית הוא עפ"י חוק פסיקת ריבית והצמדה.
אם מדובר בחוק שלא עפ"י החלטת ביהמ"ש, מומלץ לפנות לביהמ"ש בבקשה מתאימה, כדי לחייבו בתשלומים אלה בתוספת ריבית והצמדה ... ואז לפנות להוצל"פ.
אין ספק שרצוי לעשות חישובים אלה בטרם יחולק הרכוש ביניכם.
שבת שלום,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
עיקול חלק בדירה משותפת
עיקול לגביית חוב מזונות - דיני משפחה
ניתן לעקל זכויות של אדם, לשם גביית חוב המגיע ממנו.
התשובה לשאלתך לאן לפנות :
1. אם החוב הוא חוב הנתבע במסגרת תביעה שטרם הוכרעה, הבקשה לעיקול מוגשת לביהמ"ש שדן בתביעה.
2. אם החוב נובע מהחלטה או פס"ד שנתן ביהמ"ש, המחייב את החייב לשלם סכומים מסויימים, עבור מזונות או משכנתא וכיו"ב, גביית החוב נעשיית באמצעות פתיחת תיק בלשכת ההוצאה לפועל, והגשת בקשה לעיקול, במסגרת תיק זה.
את כל אחת מהפעולות מומלץ לעשות בהקדם, בעיקר אם יש חשש שבעלך ייצור חובות נוספים כלפי נושים אחרים.
שבת שלום,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
הוספת נתבע מכוח סע' 6 {ו} לחוק בית המשפט לענייני
האם במקרה מסוג זה יש להגדיר את הבקשה כבש"א כולל תצהיר או שאפשר להגיש כבקשה רגילה.
תודה
הוספת נתבע - דיני משפחה
לכל בקשה המוגשת לביהמ"ש לענייני משפחה יש לצרף תצהיר, המאמת את האמור בבקשה.
שבת שלום,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
שלום
זכויות של אב שהעביר לבן- דיני משפחה
אם אביך צלול ומחליט להעביר נכסיו לאחד מבניו אין הרבה מה לעשות זה רצונו ויש לכבד זאת. יחד עם זאת , אם חלק מהרכוש הוא גם של אימך הרי שאת חלקה הוא לא יכול להעביר.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מזונות מגבר נשוי
התייחסות
את התביעה את מגישה בבית המשפט לענייני משפחה ואת זאת שתובעת בשם בנך ומעצם היותו קטין.
מזונות מגבר נשוי
את יכולה לתבוע מזונות בשם בנך (את כאפוטרופסיתו הטבעית- אימו). לא תקבלי מזונות בגין העבר אבל מכאן והלאה- כן.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
מיסוי על דירה מירושה
1. האם פטור/הקלות מיסוי על דירה שהתקבלה כירושה (למשל, פטור
ממס שבח במכירת הדירה) מוגבלים בזמן ?
2. מהן הדרכים להימנע ממיסוי במידה ויורשים רוצים להעביר (תמורת תשלום) את זכויותיהם בדירה ליורש אחר ?
3. בהמשך לשאלה 2 - האם בכל הסדר חייבים תחילה לרשום את צו
הירושה בטאבו ? (גם במקרה שיודעים מראש שבסופו של דבר הדירה
תהייה בבעלות מלאה של אחד מהיורשים בלבד)
תודה.
מיסוי על דירה מירושה - דיני משפחה
התשובה לשאלתך תלויה בנתונים ספציפיים, לגבי המוריש ולגבי היורשים, אשר רק לפיהם ניתן לקבוע האם ואיך ניתן להימנע מתשלום מיסים בגין הדירה.
מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני משפחה ו/או מיסוי מקרקעין.
בברכה,
מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
זכויות
העברת זכויות ע"י עו"ד- דיני משפחה
תלוי מה קובע ההסכם שלכם. עקרונית הטיפול בהסכם ממון אינו כולל העברת זכויות בטאבו ובדר"כ יהיה תשלום נוסף.
בברכה,
מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





