פורום דיני משפחה

פורום דיני משפחה הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום חיי המשפחה. גירושין, משמורת, מזונות, צוואות וירושות ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי

עו"ד ומגשרת. משרדה, מהמובילים בחיפה והצפון, מתמחה בענייני משפחה וגישור.

עו"ד יוסף גביזון

בעל משרד עו"ד ונוטריון בתחום דיני המשפחה והירושה, מדורג כאחד המשרדים הטובים בתחום.

עו"ד נוי יוספזון בוסני

בעלת משרד מוביל בתחום דיני המשפחה והירושה. מגשרת ומדריכת הורים.

עו"ד אליאב ביטון

עוסק בתיקי חלוקת רכוש, כתובה מזונות ועילות גירושין.

עו"ד אבירם שלנגר

בעל משרד עורכי דין בוטיקי מוביל בתחום דיני המשפחה והירושה.

בדיקה רקמות

לינה 29/12/10
בני הבן20ת הנולד מחוץ לנישואים, תבע את אביו למזונות עד טום שירותו הצבאי. השושט פסק מזונות זמניים ו סכום רטרואקטבי מתחילה שרותו צבאי.
מעולם לתבעתי אותו למזונות ובדיקת רקמות כי הוא חתם בבית משפט על הצהרת אבהות לפני כ19 שנים. עכשיו כדי לא לשלם מזונות או לעכב אותם הוא מבקש בדיקת רקמות. בוזמנית הוא אולך לגישור עם הבן שלו. מה אפשאר לעשות.? ההליך חוקי? המשפט יתקיים ב14-3-11
לי אין בעיה כי הוא באמת אביו. אבל מה זה אומר עליו.? איך שופט יכול לפרש את בקשתו ל בדיקת רקמות לאחר שחתם הצהרת אבהות לפני 19 שנה?

בקשה לבדיקת רקמות לאחר מתן הצהרת אבהות

יוסי אפשטיין, עו"ד 29/12/10
חז"ל קבעו ש"אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות". עוד קבעו חכמינו ש"רוב בעילות אחר הבעל". אשה - הגם שלא התחתנה עם בן זוגה כדת משה וישראל - "נקנית בכסף, בשטר ובביאה". לשון אחר: גם אם אינכם נשואים ברבנות, בהנחה שהמדובר בזוג יהודי - עצם קיום יחסי המין, יכול להיחשב מבחינה דתית כקידושין.

זאת ועוד. הגם שהדין הישראלי אינו בהלימה מלאה לדין העברי, גם בו נקבעו בחוק מנגנוני "ייחוס" למי שנולד עד זמן מסויים לאחר קשר זוגי שהסתיים מסיבה כלשהי וכיו"ב. הסיבה לכך נועדה בין היתר ומבלי קשר ישיר לשאלתך, למנוע מעמד של ממזרות בקרב ילדי ישראל ככל שניתן ובדרך זו הולכת גם הפסיקה.

מן הכלל אל הפרט:
הסיכוי שביהמ"ש יאות לבדיקת אבהות בנסיבות בהן ניתנה ע"י האב הצהרת אבהות לפני 19 שנה בה הצהיר כי הילד הינו בנו - אינו גבוה, לטעמי, וזאת בלשון המעטה. בפרט כשברקע ביהמ"ש יתרשם, כפי הנראה, שהסיבה לבקשה הינה שלא לשלם ממון.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בדיקת אבהות לאחר 20 שנה - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 29/12/10
לינה שלום,

התייחסות ביהמ"ש תלויה במידה רבה בטענות האב, לסיבה בגלל הוא מבקש בדיקת אבהות, וסביר להניח שקשה למצוא צידוקים לבקשה כזו, 19 שנה לאחר שהצהיר מרצונו שהוא אבי הילד.
עם זאת, מתוך כוונה ל"חקר האמת" והעובדה שלא הייתם נשואים (בהנחה שלא היית נשואה לגבר אחר באותה תקופה), ולכן אין חשש ממזרות, ייתכן שביהמ"ש יאפשר את עריכת הבדיקה.
אני מקווה שיש עו"ד שמייצג או לפחות מייעץ לבנך כיצד להתנהל מול ביהמ"ש.


בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פתיחת תיק בבית המשפט לענייני משפחה

אורית 29/12/10
שלום רב,
שאלה פשוטה לי
האם יתכן שבבית משפט לעניני משפחה כל אחד מהצדדים יתבע את הצד השני.
כלומר, אם אני הגשתי בקשה לפירוק שותפות דרך עו"ד, בעלי יכול להגיש בקשה זהה שהוא תובע אותי לפירוק שותפות?
או שברגע שאני הקדמתי להגיש את התביעה אני אהיה התובעת והוא הנתבע?

תביעה ותביעה שכנגד בביהמ"ש לענייני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 29/12/10
אורית שלום,

אם יש ביניכם הסכמה ביחס לרצון שניכם לפרק את השיתוף, לא כל כך משנה מי התובע ומי הנתבע, וכל שנותר הוא להתוות את הדרך.
לא ברור לי מדוע לדעתך צריך להיות הבדל אם רשום כך או להיפך.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם סעיף 113 לחוק הירושה תקף בחלקי נכס בירושה?

רחל 29/12/10
האם כשהמוריש בעלים של שליש בית פרטי,תקף סעיף 113 לחוק הירושה בין היורשים שלו?,או שהמוריש צריך להוריש את כל הנכס בשלמות ואז יהיה תקף סעיף 113.במקרה שהירושה על כל הנכס ואחד היורשים הפר את סעיף 113 לחוק הירושה,האם אפשר לתבוע אותו? האם אפשר להחיל את סעיף 113 על שאר היורשים בנכס שטרם מכרו?

נכס ירושה שאינו ניתן לחלוקה - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 29/12/10
רחל שלום,

לא ברור משאלתך האם המוריש היה הבעלים של כל הנכס או רק של שליש, ולא ברור על איזו "הפרה" של סעיף 113 את מדברת.

למען הסדר הטוב, להלן סעיף 113 לחוק :

נכסים שאינם ניתנים לחלוקה
113. (א) נכס שאינו ניתן לחלוקה ונכס שעל ידי חלוקה היה מאבד שיעור ניכר מערכו, לרבות יחידה בחקלאות, בתעשיה, במלאכה או במסחר, ולמעט משק חקלאי שסעיף 114 חל עליו - יימסר ליורש המרבה במחירו, ובלבד שלא יפחת ממחיר השוק; הסכום שהציע אותו יורש ייזקף על חשבון המגיע לו מן העזבון, ואם עלה על המגיע כאמור, ישלם היורש את הסכום העודף.
(ב) לא הסכים אף יורש אחד לרכוש את הנכס כאמור בסעיף קטן (א) יימכר הנכס ודמי המכר יחולקו.
(ג) בית המשפט רשאי להורות שהמכירה תהיה בדרך שנכסים כאלה נמכרים בהוצאה לפועל או בדרך אחרת שיקבע, ורשאי הוא לקבוע את תנאי התשלום לפי סעיף קטן (א) ותנאי תשלום דמי המכר לפי סעיף קטן (ב).


בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מזונות

sharon 29/12/10
הייה הסכם בבית המישפט בענין מזונות במשך 8 חודשים גרושתי הוציאה מימני גם מזונות אישה בסך 700 ומזונות הילד 1300 לאחר אני משלם 1300 שח לילד גרושתי לא קונה לילד שלי כלום לא בגדים ולא נעלים היא אומרת כול הזמן אין לי כסף תקני לא אתה מה עושים במצב כזה
ועם אני יכול להגיש בקשה לבית המישפט שיחייבו את גרושתי לאחזיר את המזונות אישה שהיא לקחה היא בגדה בי וברחה מהבית יש לציין אני כבר התגרשתי מימנה והעם ניתן להעביר את תביעה של המזונות לבית הדין הרבני שהוא ידון בא כי הגירושים והמזונות כרוכים ביחד מה אתם אומרים
תודה מרואש שרון

מזונות אישה וילד

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
שרון שוב שלום,
סכום מזונות הילד שאתה משלם הנו מינימאלי.
הגשת תביעה לבית הדין הרבני להפחתת המזונות צריכה להבחן אל מול ההסכם שאושר בבית המשפט ונושא הסמכות. באם איןם בעית סמכות הדבר אפשרי.
מומלץ שתפנה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ אישי.

בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מה עושים אם אין כסף לעו"ד?

י 28/12/10
לאחר נסיונות רבים להגיע להסכם גירושין עם בעלי, שום דבר לא זז והוא מסרב בתוקף להתגרש, לשלם - הכל. אני מרוויחה פחות משכר מינימום, יש לי הרבה חובות ואין לי יכולת לשכור עו"ד, הוא מנצל את זה. מדובר באדם שתלוש המשכורת שלו נמוך ולא תואם את המציאות וגם מחזיק עסק שרשום על שם אחרים, מעבר לזה אין לנו בית. ממה אני אמורה לפרנס את ילדי? מה עושים במקרה שהתלוש שלו מפוברק וכך גם רישום עסק? חשבון הבנק שלו מלא בחובות כמובן, הכל מתנהל במזומן. האם אפשר להגיש תביעה לבד ברבנות?

פניה לקבלת עורך דין מהלשכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
שלום רב,
באם הנך עונה על הקריטריונים תוכלי לקבל ייצוג עו"ד מהמדינה.
עלייך לפנות ללשכה לסיוע משפטי הקרובה למקום מגורייך, למלא טפסים ולהמתין לקבלת החלטתם.
כמובן שתוכלי בנוסף להגיש תביעה לבית הדין הרבני בעצמך, דבר שאינו מומלץ כלל וכלל.

בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם אפשר להגיש תביעה לרבנות ללא עו"ד - דיני משפחה

עו"ד מיקי חשמונאי 29/12/10
שלום רב,

אין מניעה לגיש לבד תביעת גירושין לבית הדין הרבני, אולם ללא ידע מקצועי, יש סיכוי רב שיפגעו זכויות להן את זכאית.
מכל מקום, כל עוד אינו מוכל לתת לך גט, הוא אמור לפרנס אותך ולכן יתכן שאת יכולה להגיש תביעה למזונות אשה, במקום תביעת הגירושין.
מאוד רצוי שתיוועצי עם עו"ד ואם אין לך יכולת כלכלית, פני ללשכת לסיוע משפטי, ולבדוק את זכאותך לייצוג משפטי על חשבון המדינה.

בברכה,

מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
מנהלת הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה לגבי מזונות ילדים

אלי 28/12/10
אני חי בנפרד מאשתי מזה שנה . אשתי הגישה תביעה לשלום בית+מזונות ילדים בבית דין רבני. ניתן פסק דין בבית דין רבני שאני חייב לשלם 2,000 ש"ח נעשו נסיונות גישור להגיע לשלום בבית ללא כל הצלחה  וכמו כן התיק הזה נסגר . אשתי הגישה נגדי עכשיו תביעה לביהמ"ש למשפחה בו היא תובעת מזונות שוב?השאלה-האם היא חסומה להגיש תביעה לביה"ד למשפחה אם כבר ניתן פסק דין בביה"ד הרבני ונקבעו דמי המזונות? כי יש את עניין הכריכה-האם אחרי התנגדות והגשת כתב הגנה על חוסר הסמכות של ביהמ"ש למשפחה ידחו את התביעה או שזה תלוי בשופט?

מזונות שנקבעו בביה"ד הרבני ופתיחתם בביהמ"ש למשפחה

יוסי אפשטיין, עו"ד 29/12/10
ככל שביה"ד הרבני פסק מזונות ילדים שהינם מתחת למזונות ילד מינימאליים - ולרוב הדבר נובע מהסכמת הצדדים לכך ומשאר רכיבי ההסכם שהוסכמו - אזי יש סיכוי שביהמ"ש לענייני משפחה יאות לתביעה חוזרת של האשה ויעמיד את המזונות על הסכום המינימלי לילד שכיום הינו כ-1200 ש"ח.

האשה אינה חסומה מלהגיש העניין לביהמ"ש לענייני משפחה ולטעמי, תביעתה לא תידחה בשל היעדר סמכות.

אם התשלום שהינך משלם כיום הינו עבור רכיב המזונות ליותר מילד אחד, אזי יש בסיס לתביעת האשה ואין קשר לשאלת הכריכה בביה"ד הרבני שלו סמכות מקבילה אך לא בלעדית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מזונות ילדים האם ניתן להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה לאחר שניתן פסק דין למזונות ילדים בבית הדי

עו"ד אמיר זבולון 29/12/10
אלי שלום רב,
גרושתך אינה מחוייבת להגיש תביעתה להגדלת המזונות לבית הדין הרבני ועל כן אין פסול בדבר ודרכה אינה חסומה מלהגיש התביעה לבית המשפט לענייני משפחה.
מומלץ שתפנה לעו"ד לצורך הגשת כתב הגנה במועד ( 15 יום לאחר קבלת התביעה ) ותגיש את עמדתך בנושא.

בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גירושין

אורנה 28/12/10
אני ובעלי נישאוים כמעט 25 שנה התחתנו ברוסיה,עלינו ארצה לפני 22 שנה. שנה אחרונה הוא אפשר להגיד שלא חי בבית, בא מדי פעם יושן, אחרי שוב לא חוזר הביתה יומיים שלושה וגם בסופי שבוע. לשאלתי איפה אתא ומה קרה אין תשובה ברורה. היגעתי למסכנה שזאו זה פשוט די. איך אני מתחילה תאליך גירושין?

הליך גירושין נבון ומושכל מתחילים בפגישת ייעוץ אצל עו"ד הבקיא בתחום דיני המשפחה

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
אורנה שלום רב,
עלייך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום לפגישת ייעוץ לצורך הערכת מצבך וגיבוש דרך נכונה ונבונה להתחלת ההליך.
מדברים אני למד כי המצב בלתי נסבל.
פני עוד היום לעו"ד וקבעי פגישת ייעוץ כי " כל יום שעובר אינו חוזר ..."

בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מהי טובת הילד

sharon 28/12/10
בעיה בהסדרי הראיה הזמניים שלי שאני לוקח את הילד
הילד אומר לי שה גרושתי מכה אותו וסבא מכה אותו ואך של גרושתי עם הפיגור השיכלי מכה אותו העם להריב כאן מישטרה וחוקר ילדים
פנתי לרווחה אך כלום לא נעשה יש כלום מה לעשות
גרושתי היא אישה שרוטה ברואש הרווחה אולכים לטובתה עם טוענים שגרושתי מחנכת את הילד הייה לי ריב עם הרווחה אך אני יכול להוצאי את המישמורת מגרושתי

טובת הילד וחשש לאלימות בבית האם המשמורנית

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
שרון,
בכל מצב של חשש למקרי אלימות כלפי הילד יש לפנות למשטרה!
בשל מורכבות נושא המשמורת כפי שהשבתי לך בפנייתך השנייה עליך לפנות לקבלת ייעוץ אישי אצל עו"ד.

בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מישמורת הילד

sharon 28/12/10
יש לי בעיה אני גרוש כבר שנה נתתי גט אך בדיון אמרתי שאני לא מוותר על מישמורת הילד ואני טובע מישמורת אך בית הדין הרבני רשם בהסכם הגירושים שמישמורת היא האמא מאז שום דבר עדין לא נסגר עדין אמור להיות דיון בעניין הסדרי ראיה ומשמורת קבוע ואפוטרופוס וחגים וחופשות
אך אני יוכל לזכות במישמורת הילד הוא בן 3 הרווחה הולכים לטובת גרושתי הייה לי ריב איתם גרושתי מכה את הילד שלי הרווחה והמישטרה לא עושים כלום בית הדין הרבני רוצה הוכחות בנוסף גרושתי מסתובבת עם הרבה גברים ולוקחת אותם לדירה שלה שהילד שלי נמצה שם מותר לה לעשות את זה למרות שאמרתי לה לא לקריב שום גבר אחר לילד שלי
היא משחקת באש מה אני יכול לעשות

הגשת תביעת משמורת ובקשה למינוי פקידת סעד לסדרי דין לצורך הגשת תסקיר בנושא המשמורת

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
שרון שלום רב,
מדבריך אני למד כי יש להגיש תביעת משמורת ובקשה למינוי פקידת סעד לצורך הגשת תסקיר בנושא המשמורת.
אל תגיע לדיון בלא ליווי עורך דין אשר יידע כיצד להתמודד עם המצב!
פנה לעו"ד לצורך ייעוץ והערכת מצבך המשפטי.
בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גבר המבקש מינוי פקידת סעד לסדרי דין זה כצאן לטבח

יעל המייעלת 29/12/10
אל תקשיב לעצות אחיתופל, ושלא תעיז לבקש מינוי פקידת סעד לסדרי דין.  זו התאבדות עצמית.  הפק"ס תהרוס לך את החיים, תרושש אותך ותכתוב עליך שקרים ולשון הרע.  מי שמתחיל עם פק"ס לא יוצא מהן, זה כמו עלוקות מתחת לעור.  יזמינו אותך לפגישות על ימין ועל שמאל דווקא ע"ח שעות עבודה.  יכתבו עליך דברים שלא ידעת שקיימים, והכל לטובת האישה.  אין לך שום סיכוי מולן.  הן רשלניות, איטיות ופרימיטיביות ולא יעזרו לך.  מינוי פק"ס פירושו גם שאתה מסכים לטיפולים פסיכו-תרפיים אצל הפק"ס.  תשב אצלן והן יחטטו לך בנשמה להוציא דברים להשתמש נגדך.  ראה הוזהרת.  סרב בכל תוקף למינוי פק"ס.  דרוש גישור ביחידת הסיוע או עובדת סוציאלית פרטית (למשל ע"ח קופת חולים), אבל בשום אופן לא פק"ס.  הגישה הכי טובה:  הכן לוח זמנים להסדרי ראייה עם חלוקה "מקובלת" ותתעקש שזה מה שאתה רוצה, וזה מה שאתה מוכן.     
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם ייתכן – מדור ילדים

אהרון 28/12/10
שלום
גרושתי טוענת שאני מחוייב במדור עבור 3 ילדינו 17-12-10, סעיף המדור לא מופיע בהסכם הגירושין, מה שכן מופיע הוא העברת הדירה לאישה ולילדים, וכמובן תשלומי המשכנתא שנשארה והיא ל-20 שנה.
האם זה נכון והיא יכולה לפנות היום לביהמ"ש לענייני משפחה בבקשה שיכניסו את רכיב מדור הילדים, אנו גרושים כבר 4 שנים והיא מעולם לא דיברה/הזכירה את זה נכון שהיא משלמת משכנתא 2000 ש"ח.
אבל אני העברתי להם את חלקי בדירה לה ולילדים.
האם טענותיה שאני מחוייב במחצית המשכנתא נכונות?
ואם בביהמ"ש ייקבע שאני כן מחוייב האם היא יכולה לתבוע מחצית מתשלומי המשכנתא רטרואקטיבי.
אודה לעזרתכם
המותש

תשלומי מדור בעבור הילדים כאשר הדירה עוברת לגרושה ע"פ הסכם גירושין- האם אפשרי?

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
אהרון שלום רב,
סביר להניח כי בעצם העברת חלקך בדירה לבעלות הגרושה היוונת מראש את חלקך ברכיב המדור עד הגיע הילד הצעיר ביותר מבין השלושה לגיל 18 ומכאן , אינך מחוייב יותר בתשלום בגין המדור.
ואולם, ייתכן והדבר שונה מההנחה שהעלתי. מומלץ שתפנה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ אישי ובחינת הסכם הגירושין. עורך הדין עימו תיוועץ יוכל לענות לך כהלכה בנוגע לשאלותיך בנושא חיובי המשכנתא.
בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה לגבי הסכם ממון

שרון 28/12/10
אנחנו זוג ביחד כשנה, אני גרושה+2 והוא רווק, כעת התבשרנו על הריון ואיננו מעוניינים להתחתן.
כל אחד מאיתנו הוא בעל רכוש(דירה, רכב) ואנו רוצים לנסח הסכם שייגן על רכושנו במקרה של פרדה
האם ניתן להיעזר באיזושהי עמותה העוזרת בהסכמים כאלו ללא עלות? ומהי הפרוצדורה להכנת מסמך כזה?

הסכם ממון בין בני זוג ו/או הסכם חיים משותפים

יוסי אפשטיין, עו"ד 28/12/10
בעניין זה אמליץ לכם בכל זאת לשלם קצת כסף ולקחת עו"ד שבטוחני כי יעשה מלאכתו נאמנה.

לחילופין, ניתן לפנות לגוף כ"משפחה חדשה" להם ניסיון עתיר בנושא. לגבי תשלום ו/או היעדר תשלום אצלם - ראו באתר האינטרנט שלהם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הסכם גירושין נוטריוני

אנונימי 28/12/10
התחתנתי לפני 3 שנים והתגרשתי לפני שנה. שבועיים לפני הגירושין בביה"ד הרבני אני ואישתי לשעבר ערכנו אצלך עורך דין נוטריון הסכם גירושין לפיו היא מוותרת על זכויות בדירה בתמורה לסכום כספי נכבד והרכב. ההסכם הנ"ל אושר על ידי הנוטריון בלבד, אולם לפני שהתגרשנו בביה"ד הרבני הדיין שאלה את האישה העם נערך הסכם והאם היא מסכימה לו והיא אמרה שכן. עתה קיבלתי מכתב מעורך הדין שלה בו הוא כותב לי שמאחר וההסכם לא אושר בביה"ד הרבני אין לו תוקף. האם הסכם גירושין נוטריוני אין לו תוקף? האם חייב אישור ותוקף של פס"ד?

אודה על מתן תשובה

הסכם גירושין - מי מאשרו והאם ניתן לסותרו ?

יוסי אפשטיין, עו"ד 28/12/10
דבריך סותרים ואינם ברורים ובכל זאת אנסה לעשות בהם סדר כדלהלן:

1. ככל שהייתם נשואים, אין תוקף לכל הסכם שכולל בחובו ענייני ממון, בין אם נעשה ע"י עו"ד ובין אם נעשה ע"י נוטריון, אלא אם כן קיבל תוקף של פס"ד בביהמ"ש לענייני משפחה ו/או בביה"ד הרבני.

2. גירושין בין יהודים יכולים להתבצע רק ע"י ביה"ד הרבני המוסמך לבדו לדון בענייני נישואין וגירושין של יהודים בישראל לפי חוק שיפוט בתי הדין הרבניים. ביהמ"ש לענייני משפחה יכול לאשר הסכם ממון אך לא להכריז על גירושין בין בני הזוג.

3. מדבריך עולה כי הייתם בביה"ד הרבני והאשה אישרה שהיא מסכימה להסכם שנעשה ביניכם ולכן גם ניתן גט וביה"ד הרבני קיבל את הגירושין. מכאן עולה שכפי הנראה, ביה"ד הרבני נתן תוקף של פס"ד להסכם ולא ברור מדוע ישנה טענה שלא כך הדבר. הרי אם לא כדברי, הרי שביה"ד לא היה שואל שאלה זו ולא הייתם גרושים כיום. יתכן שעמדת עוה"ד שלה נובעת מכך שביה"ד לא ציין זאת מפורשות בהחלטתו למרות, שכפי הנראה, התכוון ליתן להסכם תוקף של פסק דין ומכאן שעוה"ד שלה מנסה להיבנות עבור גרושתך מעניין זה. סבורני שאם כך הדבר, טיעוניו אינם מחזיקים מיים, הגם שיש להם בסיס משפטי.

4. נוטריון יכול לעשות הסכם ממון (ולא גירושין) בין בני זוג העומדים להינשא ובמצב זה בלבד יהא להסכם שעשה תוקף ולא בכל מצב ו/או נסיבות אחרות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוב לגן בעיריה שגרושתי התחייבה לשלם לגן טרום חובה

שחר 28/12/10
שלום רב !!
ברוך השם - התגרשתי לפני כ-4 שנים ( אבל זה לא מסתיים )  , ילדתנו
המקסימה בת 5 , גרושתי קיבלה ומקבלת תשלום מזונות בזמן , בצו של בית הדין
שמאושר ע"י בית משפט , ונקבע שהמזונות שנקבעו כולל כל הוצאות הילדה
. גרושתי  רשמה את הילדה לגן ולא שילמה תשלומי הגן . עכשיו פונים גם אליי
לשלם את חובה שהצטבר ומצטבר , כי יודעים שאותה קשה למצוא , וקל ללחוץ עליי
. לציין כי נקבע, שהי המשמורן וכן היא זו שהתחייבה בפני העירייה בהרשאה
לבנק שלה . ועורך הדין של העירייה טוען שהיות ואני אבא של הילדה (  ולמרות
שגרושתי התחייבה לעייירה אני גם מחוייב .לטענתו כל מה שמסוכם בגירושין לא
מעניין את צד ג' )  האם זה כך ?
ושאלה נוספת :  התחייבות של גרושתי לתשלום  כלשהו עבור הילדה האם הוא מחייב אותי ??
תודה מראש

חוב בגין התשלומים לגן- האם ניתן לחייב גם את ההורה שאינו משמורן?

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
שחר שלום רב,
אמנם גרושתך הינה ההורה המשמורן אבל שניכם משמשים כאפוטרופסים לילדה ולפיכך, תאורטית, כל חוב שנוצר בגין שהות הילדה בגן הנו גם באחריותך.
אכן, את עורכי הדין לא מעניין מי מכם אמור לשלם וייתכן ואף תוגש כנגדך תביעה בגין החוב.
כל שתוכל הנו להתגונן בעת הצורך ולהגיש את עמדתך ואת אופן חלוקת התשלום ביניכם כפי שהוסכם ואושר בבית הדין הרבני.

בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסדרי ראיה לסבתא כאשר האב חי בחו"ל

יעלי 28/12/10
הילדה שלי נולדה בארץ. אביה הוא ישראלי שחי בחו"ל. האם הוא יכול לחייב אותי הסדרי ראיה לאמא שלו שחיה בארץ?

הסדרי ראיה לסבא והסבתא - האם אפשריים?

עו"ד אמיר זבולון מנהל 29/12/10
יעלי שלום רב,
התשובה חיובית.
באם לא תגבשו הסכמה בדבר הסדרי הראיה אזי, הסבתא תוכל להגיש תביעה לבית המשפט ובמסגרתה לעתור לקביעת הסדרי ראיה עם בתך, נכדתה.
בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תוך כמה זמן יש להגיש ערעור להחלטת רשם בטענת פרעתי

רו"ח ירדן משל 28/12/10
תודה רבה

מומלץ שתשאל את שאלתך במקומה הטבעי-פורום הוצאה לפועל

עו"ד א. זבולון 29/12/10
בברכה

אמיר זבולון, עו"ד ומגשר

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זכאות למדור

אורית 27/12/10
אני אם חד הורית לילד בן 5.
בעלי בנישואי היה עוקב אחרי באמצעות חוקר,לדוגמא אצל הידיד שלי החוקר שם מצלמת וידאו בתוך הבית.
אחרי הגירושים הבנתי שבשביל שהוא ישלם מדור לילד דרוש צילום חוזה של השכירות.
שאלתי היא האם אני חייבת להראות את כתובת הבית החדש ואת שם המשכיר,בשביל לקבל מדור.
אני חוששת מאוד מחדירה ומעקב לפרטיות שלי מצד בעלי.

מדור ומעקב סמוי

יוסי אפשטיין, עו"ד 27/12/10
ילדך בן ה-5 זכאי למדור בהשתתפות של 30% מהתשלומים של הדירה ואחזקתה.

ככל שתגיעי להסכמה עם הגרוש שלך לעניין המדור - מה טוב, ולא - תוכלי לתבוע אותו תביעה לתשלום מדור.

באשר לחדירתו לפרטיותך וחרדתך באשר לדבר, הרי שחוק הגנת הפרטיות ה'תשמ"א - 1981 מגן על פרטיותך וכך גם חוקים אחרים כחוק האזנות סתר וסעיף 7 א' לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו המדבר על פרטיות וצנעת הפרט.

אין לך ממה לחשוש, שכן חדירה לפרטיות הינה עבירה ומשכך, ככל שזו תיעשה על ידי הגרוש שלך, תוכלי להתלונן בנושא וכן לתובעו בגין כך ו/או בגין הטרדה מאיימת ככל שיטרידך. לא נראה לי שיש בסיס מוצק לחששך.

בשולי הדברים אעיר כי ככל שהציב מצלמה בבית ידידך, הרי שמדובר ברשות הפרט שלו ובחדירה לפרטיותו במלוא מובן המילה - דבר המהווה עבירה פלילית ועוולה אזרחית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מעבר הילד לרום

דרור 27/12/10
שלום,

תודה רבה לעו"ד זבולון על המענה , אך התשובה שקיבלתי לא ענתה על שאלתי.

אז ככה , לפני כארבעה חודשים עברתי להתגורר עם בן זוגי בקריית מלאכי, לי יש ילד בן 6 ששנה הבאה יעלה לכיתה א'.
נכון לעכשיו הילד לומד במסגרת חינוכית בראשון לציון, שם אני עובדת ושם גרתי קודם.
בשנה הבאה אני מעוניינת להעבירו למסגרת חינוכית באיזור מגוריו כיום (קרית מלאכי), הגרוש שלי מתנגד בכל תוקף שאעביר אותו למסגרת באיזור ודורש שהילד ימשיך ללמוד בראשון לציון (שם מתגורר הגרוש).
זה בלתי אפשרי לתת לילד ללמוד במרחק של 40-50 דק' נסיעה כל בוקר לבית הספר.
השאלה שלי היא : האם הוא יוכל למנוע את המעבר של הילד למסגרת חינוכית אחרת, באיזור אחר ? האם בית משפט יוכל לחייב אותי להסיע את הילד כל בוקר לראשון לציון למרות שאנחנו גרים בקריית מלאכי ?

תודה רבה שוב,

מעבר מגורי האשה לאיזור אחר כשהילדים בחזקתה

יוסי אפשטיין, עו"ד 27/12/10
הגרוש שלך יוכל , כמובן, לבקש כל בקשה מביהמ"ש בעניין זה כאוות נפשו. יש לזכור שהנייר סובל הכל ועל הכל ניתן לבקש ולתבוע...אך גם לקבל הוצאות בגין בקשות לא סבירות.

ככל שהסכם הגירושין שלכם אינו מסייג מעבר מגורים, הרי שהסיכוי שבקשה כגון זו של הגרוש שלך תתקבל ע"י ביהמ"ש - אינו גבוה ואף נמוך מאוד.

בשולי הדברים אעיר כי הסיכוי שביהמ"ש "יטרטר" את הילד בנסיעות תוך קבלת עמדת הגרוש שלך - שואף לאפס.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הגשת בקשה לצו ירושה או התנגדות לבקשה קיימת?

עו"ד צעיר 27/12/10
שלום רב, אני עו"ד צעיר, אבל לצערי אני לא מתעסק בדיני משפחה ולכן קיוויתי שתוכלו לעזור לי. לחברה שלי נפטרה סבתא לפני שנתיים והשאירה אחריה צוואה שבה היא מורישה את הכל לאימה של חברתי. יחד עם זאת, מסיבות כאלה ואחרות, עד היום הם לא הגישו בקשה לצו ירושה/ קיום צוואה. לסבתא היו שתי בנות והתברר כי האחות השנייה, הגישה כבר בחודש אוקטובר השנה בקשה לצו ירושה על פי דין (כלומר חלוקה שווה בשווה את רכושה של סבתא). היועמ"ש החזיר את הבקשה בגלל פרטים נוספים, שכן היא לא צירפה לבקשה הודעה על פי דין ליורשות האחרות (כלומר לאמא של חברתי) ולכן לפני מספר ימים היא קיבלה מכתב עם הודעה זו.היחסים במשפחה הם לא טובים בלשון המעטה ולכן אין שום רצון לחלק את הרכוש, אלא לקיים את רצונה של הסבתא שרצתה שכל הרכוש שלה יילך לבת אחת בלבד, כמו שגם כתבה בצוואתה. מה דרך המלך במקרה כזה? האם להגיש בקשה נפרדת לקיום צוואה/ צו ירושה או להתנגד לבקשה קיימת?מה עם המועדים הקבועים בחוק (14 יום עד כמה שהבנתי מרגע פרסום שכבר חלפו)?אודה מאד לעזרה, כי מדובר בסוגיה שאני לא מתמצא בה וכמובן שהיא חשובה לי.תודה מראש לכל העוזרים!

הגשת התנגדות ובקשה לצו ירושה

עו"ד א. זבולון 29/12/10
שלום רב,
ע"פ הדין יש להגיש התנגדות בתוך 14 יום מקבלת ההודעה . בנוסף, יהא עליכם להגיש בקשה לצו קיום צוואה.
פנה לעו"ד על מנת שייצג את אימא של חברתך.
בברכה
אמיר זבולון, עו"ד ומגשר
מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מתי שולחים אישור סעד הזמני למשיב?

רינה 27/12/10
לאחר תשובתך לי בפורום אני הגשתי סעד עיקול זמני נגד הנתבע ע"מ שלא יבריח הנכסים וימכרם,וקיבלתי חותמת נתקבל על הבקשה שלי בבית המשפט,
עכשיו אני אשלח הבקשה החתומה למשיב?או אני אחכה לתשובת השופט בעניין הבקשה הזו ולאחר מכן אשלם הבקשה ??
מה אעשה ??

השאלה לא ברורה. האם הכוונה לכך שהוגשה בקשה להטלת עיקול במעמד צד אחד וטרם ניתנה החלטה ?

עו"ד גיל שחף מנהל 27/12/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הגשת בקשה לשופט לביקור שמאי בבית מגורים

נ.מ. 27/12/10
מהו הנוהל המסודר להגשת בקשה לשופט בבית דין לענייני משפחה ?
תודה מראש.

תלוי איזו בקשה. נא הרחיבו ונוכל להשיב

עו"ד גיל שחף מנהל 27/12/10
גיל שחף, עו"ד
מנהל הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פירוק שיתוף

פ 27/12/10
אני פרודה מבעלי מזה שנים רבות, לא תבעתי אותו מעולם, אני מתכוונת לתבוע אותו בתביעת פירוק שיתוף. השאלה שלי הנה לגבי נכסים שרכש אותם בירושה, האם הם יכולים להיכנס להגדרת תביעת פירוק השיתוף?האם זה משנה אם הוא רכש את הנכסים הללו בירושה לפני הנישואין או תוך כדי הנישואים?

גירושין

עו"ד גיל שחף מנהל 27/12/10
את צריכה עורך דין המתמחה בדיני משפחה שיוכל לשמוע את כל הסיפור ולהבין את כל הנסיבות ויוכל לייעץ לך כיצד לפעול ויוכל להסביר לך מה הן זכויותיך.

יש הרבה מאד נתונים שצריך לדעת לפני שמתחילים לענות על השאלה ששאלת.

בהצלחה
גיל שחף, עו"ד
מנהל הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

יפוי כח לילדיו של אב זקן וחולה

דניאלה 27/12/10
אבא שלי בן 80 במצב קשה בבית חולים, מונשם ומורדם. אנחנו 4 אחים ואחיות בגלל מצבו וחוסר תפקודו, אנחנו מבקשים להוציא יפוי כח לטפל בכל עניניו ורכושו ולהתחייבויותיו השונות. הכוונה שכולנו נהיה חייבים לחתום על כל הוצאה. יש הסכמה לענין של 3 מתוך ה- 4 ורק אחות אחת לא מוכנה לחתום על בקשה ליפוי כח הנ"ל מתוך כוונה שרק היא תטפל בעניניו (הוא איש עשיר ובעל רכוש). האם לצורך הענין מספיק ש- 3 מילדיו יגישו את הבקשה או דרושה חתימה של ארבעתנו ? (אימנו/אשתו במצב סיעודי קשה בבית אבות) הנושא דחוף בבקשה. תודה.

יפוי כח לילדיו של אב זקן וחולה - תיקון

דניאלה 27/12/10
מדובר בהוצאת צו אפוטרופסות לילדים על האבא ולא יפוי כח. סליחה על הטעות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעת הוצאות טרחת עו"ד

אביבה 27/12/10
שלום רב,
הגרוש שלי תובע אותי על ביטול הסכם גירושים הכולל גם הפחתת מזונות ותביעה על רכוש משותף לכאורה.
במידה ומתנהל משפט ותוצאות המשפט הן לטובתי האם אני יכולה לתבוע במעמד הדיון החזר הוצאות טרחת עו"ד מהתובע?

הוצאות משפט - דיני משפחה

עו"ד גיל שחף מנהל 27/12/10
מי שמפסיד משלם הוצאות
רוב השופטים לא פוסקים הוצאות ראליות
מיעוט מהשופטים פוסק הוצאות ראליות.

בהצלחה
גיל שחף, עו"ד
מנהל הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה דחופה לי בבקשה

ניצה 27/12/10
בעלי ביקש כינוס נכסים על דירה במסגרת פס"ד.
בית המשפט מינה את עוה"ד של בעלי להיות הכונסת, לשני הצדדים.
הבית פורסם וכנראה שלא היו הצעות. אני הגשתי את הצעתי לקנות לאחר הארכת המועד להגשת ההצעות, בפעם השנייה.
כדי להאריך את המועד פעם נוספת הם העלילו עלי שאני מחבלת בכינוס-דבר שלא נכון כלל. והאריכו את המועד להגשת ההצעות בפעם השלישית.

היום, יש תאריך להתמחרות , ותם המועד להגשת ההצעות ע"פ הפרסום.
בשיחה עם עו"ד שעושה את הכינוס נאמר לי שהם יקבלו עוד הצעות אפילו שתם המועד להגשת ההצעות -והם לא מחוייבים לתאריך, אלא למיקסום גובה מחיר הדירה. ואכן הם פונים לאנשים שונים ומציעים את הדירה באופן אישי.
האם זה מותר?

הליכי כינוס נכסים - דיני משפחה

עו"ד גיל שחף מנהל 27/12/10
משהו לא נשמע לי תקין
הגישי בקשה דחופה לבית המשפט ושבית המשפט יתן הוראות מה לעשות בעניין.

בהצלחה
גיל שחף, עו"ד
מנהל הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מזונות

משה 26/12/10
אני גרוש אב ל 2. ילד אחד גר איתי ואחד עם אמו.האם במצב זה אני מאוזנים?האם עלי להעביר מזונות על הילד שגר עם אימו?האם על הילד שגר איתי חלים דמי מזונות מצד האם?

האם כשילד מתגורר עם אביו אזי אימו מחוייבת בתשלום מזונותיו?

עו"ד אמיר זבולון מנהל 26/12/10
משה שלום רב,
בין יהודים חלה חובת מזונות הילדים על האב ומשכך, גרושתך לא תהיה מחוייבת בתשלום מזונות.
מגורים של ילד אחד בבית גרושתך הילד האחר בביתך אינם "מאזנים" את חובת המזונות כהגדרתך אלא, לא תידרש לשלם לידי גרושתך את המזונות שנפסקו או הוסכמו בעבור הילד המתגורר עימך.
במצב שכזה גרושתך לא תהיה מחוייבת בתשלום מזונות בעבור הילד המתגורר עימך ולא תוכל ל"התחשבן" עימה בעבור המזונות.
חשוב שתוודא כי הנך ההורה המשמורן על הילד המתגורר בביתך וזאת לשם מניעה מראש של בעיות העלולות לצוץ בעתיד. באם אינך המשמורן, מומלץ שתפנה לעו"ד לקבלת ייעוץ אישי בנוגע למצבך.
בברכה
אמיר זבולון, עו"ד ומגשר
מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דוד בן גוריון 1, בני ברק

03-7365050

amir@azlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן