0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

ההורים מתבגרים? 7 דברים שאתם חייבים לדעת על ייפוי כוח מתמשך

20/03/25 | מאת: עו"ד יעל מולר | 90
ההורים מתבגרים? 7 דברים שאתם חייבים לדעת על ייפוי כוח מתמשך

כאשר ההורים מתבגרים, עול הטיפול בהם מורגש יותר על ידי הילדים. הקשיים הם רבים. אחד הכלים החשובים שאתם יכולים להיעזר בו הוא יפוי כוח מתמשך. זהו כלי שמסייע להורים להביע מראש את רצונותיהם בתחומים השונים, בעוד אתם, הילדים, יכולים להיות שקטים שאתם מקבלים עבורם את ההחלטות הנכונות.

הנה 7 דברים מקצועיים שאתם חייבים לדעת על יפוי כוח מתמשך:

1# מהו יפוי כוח מתמשך ומה ההבדל בינו לבין יפוי כוח רגיל?

יפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לאדם להנחות מראש מי יקבל החלטות בשמו אם וכאשר הוא לא יוכל לקבל החלטות בעצמו, (כתוצאה ממחלה, ירידה קוגניטיבית או כל סיבה אחרת). בניגוד ליפוי כוח רגיל, אשר פוקע במצב של אי כשירות, יפוי כוח מתמשך מקנה סמכויות לטיפול במצבים עתידיים, והוא נכנס לתוקף רק אם האדם מאבד את יכולתו לקבל החלטות בעצמו.

2# סוגי סמכויות שניתן להעניק ביפוי כוח מתמשך

ביפוי כוח מתמשך ניתן להעניק סמכויות שונות, כגון:

  • החלטות רפואיות – מי יקבל החלטות בנוגע לטיפול רפואי, פסיכיאטרי וכדומה.
  • ניהול עניינים פיננסיים – מי יהיה אחראי על ניהול החשבונות, משכנתאות, השקעות ועוד וכיצד אני רוצה שנושאים אלה יטופלו. מתן הנחיות נכונות בכל הנוגע לעניינים כספיים, הינו קריטי, במיוחד כאשר יש להורים חשבון בנק משותף.
  • עניינים אישיים – קביעה מי יטפל בהיבטים האישיים של האדם. לדוגמא: טיפול בבעלי חיים.
    אתם יכולים להחליט איזה סמכויות יוענקו לכל אדם ולקבוע בצורה ברורה את גבולות האחריות.

3# את מי ניתן למנות כמיופה כח

ניתן למנות כל אדם שסומכים עליו. בדרך כלל מדובר על קרוב משפחה. הממונה לא חייב להיות אדם אחד, אפשר למנות כל מספר של ממונים, וניתן גם למנות מיופה כח ולמנות לו מיופה כח חלופי. רצוי למנות אדם שהוא נגיש, קרוב ופנוי לטיפול בענייננו.

4# מתי ניתן לערוך יפוי כח מתמשך

כל אדם מגיל 18 ואילך יכול לערוך לעצמו יפוי כח מתמשך, אך יש לערוך את המסמך כל עוד האדם כשיר ו"מבין בדבר". יפוי כח הוא מסמך אישי, אשר כל אדם עורך לעצמו.

5# מהן האפשרויות לערוך יפוי כח מתמשך אם ההורה כבר אינו "כתמול שלשום"

אם מדובר במצב שבו יש ספק אן ההורה מסוגל להבין את משמעות המסמך, יש צורך בתהליך של בדיקה מקצועית כדי לוודא שהוא אכן מסוגל להיכנס לתהליך של יפוי כוח מתמשך.

6# האם ניתן לשנות או לבטל את יפוי הכוח המתמשך?

בהחלט כן! יפוי כוח מתמשך הוא גמיש, וכל עוד האדם מסוגל להחליט ולהבין את המשמעות של שינוי או ביטול, הוא יכול לשנות את המסמך בכל זמן. חשוב לשמור על תקשורת פתוחה עם ההורים ולוודא שהמסמך תמיד משקף את רצונם.

7# אחריות ממונה יפוי הכוח – לא רק סמכויות אלא גם חובות

הממונה ביפוי כוח מתמשך נושא באחריות רבה. הוא מחויב לפעול על פי רצונו של הממנה ולפי טובתו. מדובר בתפקיד מורכב שדורש שיקול דעת זהיר, במיוחד בנושאים רפואיים או פיננסיים.

לסיכום: יפוי כוח מתמשך הוא כלי משפטי חיוני בתהליך ההתבגרות של ההורים. ככל שמקדימים ומסדירים את הדברים, כך ההורים יכולים להרגיש יותר ביטחון, וגם אתם, כילדים, תדעו שאתם פועלים בצורה הכי נכונה עבורם.

אם אתם רוצים להבטיח את טובת ההורה ולקבל ייעוץ מקצועי בתחום יפוי כוח מתמשך, אני כאן לעזור!

* האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן