פורום דיני תעבורה יעסוק במתן מענה משפטי ראשוני לשאלות בנושאי דיני תעבורה השונים. תוכלו לשאול כל שאלה בקשר עם תקנות תעבורה, חוקי תעבורה, קנסות תעבורה, מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, פסילה מנהלית וכיוצא באלה. בפורום דיני תעבורה תוכלו להתרשם גם מעצות נבונות מצד מאזרחים שומרי חוק הפעילים בתחום הזהירות בדרכים. נהגו בזהירות!
האם ניתן להחנות ימים ארוכים על המדרכה כשיש תו נכה (בעקבות הסעת נכה לפעמים)?
שלום אמיר,
ראשית לא כדאי (מסוכן!!!) לנהוג בתנאים אלה.
לפי מה שמצאתי:
משקל סגולי של חול דק יבש - 1,400 ק"ג למטר מעוקב.
משקל סגולי של חול דק לח - 1900 ק"ג למטר מעוקב. כלומר כ-30% יותר.
הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.
בהמשך לדברי יעקובי.
החישוב על פי:
נפח בלה - 0.75 ממ"ק
משקל חול לח - 1900 ק"ג ל ממ"ק
שלום עורך דין. יש לי שאלה כזאת. במקרה ואני מקבל שלילה, ואני עובד נהג, יש אפשרות לאשר לנהוג רק לצורכי עבודה בשעות מוגדרות כי שעות עבודה בלבד כי זאת הפרנסה שלי? האם יש אפשרות לאשר לנהוג בשעות בוקר וערב מסוימות לצורכי הגעה למקום עבודה וחזרה ממנה?
תודה רבה על התשובה
אימי בת ה-90 מתגוררת בכפר ורדים ברחוב צדדי. לפני מס' ימים החנה אחד השכנים קראוון גדול במפרץ חנייה קטן מול ביתה. הקראוון אינו מחובר לגורר. הקראוון תופס 2-3 חניות וכ"כ מוצב מול חלון ביתה. מה קובע החוק לגבי חניית קראוון בשכונה כפרית, כביש פנימי חד סיטרי קטן?
שלום אורנה,
תקנת תעבורה 69 (ו)(2) אוסרת להעמיד קרוואן בדרך אלא אם הוא רתום לרכב. או שמשמש לביצוע עבודות כל שהן. 69 (ו) לא יחנה אדם רכב, לא יעמידנו ולא ישאירנו עומד בדרך אם –
(1) רחבו עולה על 2.50 מטר, למעט רכב צה"ל שנעצר לשם מילוי תפקיד צבאי;
(2) הוא גרור או נתמך שנותק מגורר או תומך, אלא בעת ביצוע עבודות כאמור בתקנה 69(ב)(3).
יש לי קהס 42 ורוצים לשים אותי בתוא נהג קו בצפון יש לי התקפי חרדה רק מהחשיבה לזה. האם ישנו לי את התפקיד?
קיריל שלום.
רשות התמרור המקומית אחראית על הצבת תמרור המעטפה. סימון על הכביש מספיק.
מקווה שקיבלת מענה. בכל שאלה נוספת, אני כאן בברכה, אורית כהן, עו"ד נחלת יצחק 8, תל אביב טל': 03-6999783 ; מייל: [email protected]
חניתי במפרץ חניה שלא היו בו סימונים על הכביש כלל (גם לא הרגילים שמפרידים בין חניה לחניה) ולא שמתי לב לתמרור של חניית נכה.האם יש לי עילה לביטול הדו"ח שקיבלתי?
גדי שלום.
צר לי שאינני אשת בשורות אך נראה כי אין זו עילה ראויה לביטול הדו"ח, שכן מצופה מכל נהג שישים לב לכל תמרור וינהג בהתאם.
מקווה שקיבלת מענה, בכל שאלה נוספת אני כאן. בברכה, אורית כהן, עו"ד נחלת יצחק 8, תל אביב טל': 03-6999783 ; מייל: [email protected]
משה שלום.
עפ"י הפקודה ותקנות התעבורה, בעל רישיון נהיגה צריך להיות כשיר לנהיגה. כשירות זו כוללת גם עמידה בדרישת בחינות עיוניות ומעשיות. כאשר אדם נפסל במסגרת הליך שיפוטי, ישנה אינדיקציה ברורה למסוכנות בנהיגה אשר נלמדת ,בין השאר, מתקופת הפסילה. בהתאם לתקנה 211- רשות רישוי רשאית להזמין בעל רישיון נהיגה להתייצב בפניה לשם-(א) בירור כושר הנהיגה שלו לרבות פסילתו מלהחזיק רישיון נהיגה או התנאת תנאים ברישיון. (ב) בירור נסיבות כל עבירה הנוגעת לכושר הנהיגה שלו, ושעליה הורשע. (ג) כל עניין אחר הקשור בכושר הנהיגה שלו וברישיון הנהיגה שבידו, לרבות ענייני הסברה והדרכה. כמו"כ עפ"י תקנה 212(א)-"רשות רישוי רשאית בכל עת להזמין בעל רישיון נהיגה להתייצב לבדיקה רפואית לרבות בדיקת כושר ולבחינה עיונית ומעשית.." עפ"י הנוהל הקיים 5/20 של משרד הרישוי, בעל רישיון A לסוגיו- ככל שתקופת הפסילה היא ל-36 חודש או יותר- יש לחייב במבחן עיוני, מבחן מעשי, ובדיקת רופא מוסמך.
אני מניחה שככל שמדובר בנסיבות קלות יותר של ביצוע עבירה של קלות ראש- תהיה הנטייה להחמיר עם הנהג פחות, והרופא המוסמך ייטה להחזיר הרישיון במיוחד אם עברו התעבורתי סביר.
מקווה שקיבלת מענה, אם יש לך שאלות נוספות אני כאן.
בברכה, אורית כהן, עו"ד נחלת יצחק 8, תל אביב טל': 03-6999783 ; מייל: [email protected]
כדי שאוכל לחזור לנהוג ישר כאשר יגמרו 36 החודשים?
בן בוגנים שלום.
במידה ואינך יכול לעשות את קורס ריענון הנהיגה בעטיה של הקורונה אתה זכאי לקבל ארכה ממשרד הרישוי עד לפתיחת הקורסים. יתכן שהיה עליך לעשות את הריענון עוד לפני הקורונה ולא עשית מסיבות שתלויות רק בך- בסיטואציה כזו אין לך להלין אלא רק על עצמך ותאלץ להמתין עד שיתחדשו הקורסים.
מקווה שקיבלת מענה, בכל שאלה נוספת אני כאן
בברכה בברכה, אורית כהן, עו"ד נחלת יצחק 8, תל אביב טל': 03-6999783 ; מייל: [email protected]
חניתי את הרכב בתוך פארק. ולא ראיתי את השלט שאסור, הגיעו אלי שני פקחיים שטענו שאנשיים דיווחו שיש רכב בתוך הפארק, הם טענו שאם אין לי בעבר דוחות עיריה אז הם יתנו לי אזהרה, אמרתי להם שאין לי !! והם טענו שלא מגיע לי אזהרה ורשמו לי דוח על סך 475 שח
האם זה נשמע הגיוני?
( ביקשתי מהם להראות לי במחשב שבאמת המערכת אומרת שלא מגיע לי אזהרה, והם לא איפשרו לי את זה !
שלום יוסי,
הדו"ח ניתן בהסתמך על חוק עזר עירוני בתחום איכות הסביבה.
רישום אזהרה נתון לשיקול דעתו של הפקח ורק אם הנאשם עומד בקריטריונים לקבלת אזהרה.
יתכן כי היה דין ודברים בינך לבין הפקח שגרם לחריגה מהתנהגות תקינה.
באפשרותך לפנות למנהל מחלקת פיקוח ברשות המקומית, תביע חרטה וסליחה ותבקש המרת הדו"ח באזהרה וזאת לפנים משורת הדין בהיות עבירה זו ראשונה מסוגה.
הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע
שלום,
אודה לקבלת תשובה לשאלה: דו"ח מצלמה על תאגיד שהתקבל בחברה בחלוף 4 חודשים, הועבר לעובד לאחר מכן. אני רוצה לטעון להתיישנות כי הדוח התקבל לאחר 4 חודשים, האם אפשר להגיש בקשה להישפט בשם העובד ולטעון את הטענה או הבקשה צריכה להיות בשם החברה ?
** אני מייצג את העובד
שלום, דוח על מהירות 71 קמש (66 לאחר הפחתה) במקום בו מותר 50 על ידי ממלז דגם UltraLyte LRB LTI 20-20 במרחק 210 מטר. יש אפשרות לבטל בצורה כלשהי?
תודה
ראה נוסח תקנת תעבורה 85 סעיף ה:
(ה) על אף האמור בתקנת משנה (א) מותר להוביל ברכב מסחרי מטען שאורכו עולה על אורך הרכב כמפורט להלן:
(1) המטען אינו חורג יותר משליש אורכו של משטח ההטענה ובלבד שהמטען מהווה יחידת אורך אחת וחלוקת העומס על הסרנים תהיה לפי תקנות אלה;
מכאן תסיק שאין להניח מטען על הקבינה.
-1982
(ב) יותר ממטר אחד מחוץ לנקודה הקיצונית ביותר של החלק הקדמי והאחורי של הרכב כפי שקבעם יצרן הרכב, ובלבד שבמטען שאורכו חורג עד מטר אחד מן החלק הקדמי או האחורי של הרכב - יהיה המטען יחידת אורך אחת ואם היו שתי יחידות לא יפחת אורך כל אחת מהן מ-6 מטרים.
(2) המטען מסודר
1. אפשר לפנות לעירייה (רשות תימרור מקומית) ולבקש סימון תמרור 820 (מעטפה) על הכביש בכניסה לחניה. תמרור זה אוסר חניה במקום.
2. אם יש אבני שפה במקום אפשר לבקש לצבען באדום-לבן.
לאחר מכן אפשר לדרוש אכיפה ע"י פניה לפיקוח העירוני או למשטרה.
בהצלחה.
הבוקר חניתי בטעות בחניה פרטית בבניין (יש לציין כי מעבר למספר על הרצפה לא היה שלט של חנייה פרטית, בכל שאר החניות בבניין כן היה שלט ולכן חניתי בחניה הזאת). האדם שחניתי לו בחניה התקשר למשטרה, המשטרה התקשרה אליי ומיד לאחר מכן הזזתי את הרכב מהחניה הפרטית. אותו האדם התלהם ואמר כי ביצעתי עבירה על החוק והסגת גבול, ואמר כי הוא מתכוון להגיש עליי תלונה ולהביא אותי לבית משפט. מדגישה שוב פעם כי הדבר נעשה בטעות ובתום לב, בחיים לא הייתי חונה בחנייה פרטית של מישהו אם הייתי יודעת! התנצלתי בפניי האדם מספר פעמים אך זה כנראה לא מספיק לו. האם באמת יכולים לעשות לי משהו או לזמן אותי לבית משפט על דבר כזה? (יש לציין כי עדכנתי במשטרה שהזזתי את הרכב ולא נתנו לי דוח/אזהרה או משהו כזה)
אני נכה וגם סיעודי. היום הלכתי להתחסן במתחם נוקיה וחניתי אחרי שורה של מכוניות באדום לבן מבלי להפריע לתנועה. רכבים שנסעו ישר נסעו ללא הפרעה. יחד איתי נסעה אשתי ואמי בת ה91.
עשחזרתי למכוניתי ראיתי את הדוח. איזו אכזריות ורוע לב צריך פקח להתנהג כך. מבלי להתחשב במבוגרים. העירייה בבית והפקחים מתצפתים ורושמים דוחות דווקא במתחמי חיסונים שאין שם חניות.
האם זה תקין?
שלום מיקי,
לא ציינת אם ברשותך תו חניה לנכה.
בוצעה עבירה ובוצעה אכיפה. הדו"ח מוצדק מבחינת החוק היבש.
בטוחני שהפקח לא ראה מי יצא מן הרכב. בעידן הקורונה יש מקום להתחשב ומנגד עולה הצורך לשמור על הסדר הציבורי לנוכח נהירת המונים להתחסן.
מציע לפנות למנהל הפיקוח על חניות, לשטוח את טענותיך (הגבלה בתנועה, אם קשישה), להודות באשמה ולבקש המרת הדו"ח באזהרה. יש מצב שתמצא אוזן קשבת.
אם ברשותך תו נכה הצג אותו.
בהצלחה
שלום עדי,
משנעשה הדבר בתום לב ופינית את רכבך על אתר הסיכוי שהנושא יגיע לפתחו של בית המשפט שואף לאפס.
זו דעתי.
הבן שלי רכב על קורקינט מושכר בתל אביב, עלה על בור במסלול לאופניים וקורקינטים, נפל ושבר את היד. את מי ניתן לתבוע ומהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. יצויין: 1. הוא מוזיקאי וגיטריסט, והנפילה הולכת להשבית אותו ממלאכתו במשך חודש לפחות. 2. יש צילומים של הבור.
אתמול קיבלתי מכתב מההוצאה לפועל על חוב בסך 750ש"ח. הדוח המקורי ע"ס 500 לא הגיע אלי. לאחר שפניתי למשטרה נשלח אלי הדו"ח המקורי וספח אישור המסירה עליו רשם הדוור "מען לא ידוע" והחזיר לשולח. במעקב משלוחים נרשם "הנמען אינו ידוע במען ומוחזר לשולח" בפועל אני מתגוררת בכתובת זו 24 שנים, שמי מופיע ע"ג תיבת הדואר. נעניתי בכתב ע"י המשטרה כי זו מסירה חוקית. האומנם?
ד"א ביום קרות המקרה (טען שלא עצרתי במעבר חצייה), שצולמתי על ידו, דוח מקורי לא נמסר לי ע"י השוטר אלא הוא טען שיישלח לי בדואר . לצערי חלפו 90 יום ואני לא יכולה לבקש להשפט. אני מבקשת לראות את הסרט ונאמר לי שרק בהליך משפטי אוכל לבקש זאת בהסכמת שופט.
האומנם?
רכב הוצף ב- 11/2020חברת הביטוח הודיעה השבוע שהוא מוגדר מושבת להלכה
בניסיון העברת הבעלים יש חסימה של משרד התחבורה
אם לא תשלמו את אגרת הרישוי לא נעביר.מדוע דווקא הזכאי להנחה צריך לשלם? וכמה?הטסט היה ב- 05/2020 ושולם על אגרת הרכב 26 שח.חברת הביטוח היא זו שרוצה את הרכב אליה. מדוע על הנכה לשלם או להתקזז הסכום שאמורים לקבל בגין כך?
הנושא לא שייך לדיני תעבורה. ממליץ לפנות לפורום דיני ביטוח המקביל.
למיטב ידיעתי החובה להשלים דמי אגרת רישוי רכב חלה על הקונה ולא על הנכה.