האם לבנק מותר לבטל מסגרת אשראי בעקבות שינוי בעבודה של הלקוח?

|

בעיה עם הבנק

דור 05/03/09
שלום קוראים לי דור ויש לי בעיה עם הבנק.
המעסיק האחרון שלי דיבר עם הבנק שלו בכדי שאני יצטרף ושהם יתנו לי מסגרת אשראי של 5,000 ש"ח.
אבל כעבור 5 חודשים התפטרתי מהעבודה והוא בתגובה אמר להם שאני כבר לא עובד שלו ושהוא רוצה שיורידו לי את המסגרת.
אחרי זה יתקשרו אליי מהבנק ואמרו לי שהם הביאו לי את המסגרת רק בגללו ושרוצים שאני הגיע ויחתום על ביטול המסגרת (אחרי 6 משכורות רצופות של יותר מ 6,000 ש"ח בחודש).
יש לי מעבר לזה מסגרת של 7000 ש"ח בכרטיס אשראי שמתוכם השתמשתי ב6000 ש"ח בתשלומים של 600 ש"ח בחודש
לאחר קבלת המשכורת שלי החשבון שלי עמד על זכות של 400 ש"ח ועוד 2000 ש"ח בפיקדון ולמרות זאת הם חסמו לי את הכרטיסים שלי וביטלו לי כל משיכה מהחשבון בנימוק שהם מחזיקים את הכסף אצלם בכדי שיהיה להם ביטחונות לאשראי.
מה שאומר בעצם שהם השאירו אותי בלי שקל מהמשכורת שקיבלתי.
השאלה שלי בעצם היא האם זה חוקי לעשות דבר כזה?
ומה אני יכול לעשות נגד זה?
והאם אני יכול לתבוע מהם פיצויים על העוגמת נפש שהם גרמו לי בזה שהם השאירו אותי בלי כסף מה שגרם לי להיות בחובות?

בנקאות - ביטול מסגרת אשראי

עו"ד אבי זילברפלד 05/03/09
שלום רב,

לבנק יש את הזכות לתת אשראי למי שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה, ובאיזה תנאים שהוא רוצה.

כמו כן, הוא אף רשאי לבטל את מסגרת האשראי, כאשר נראה לו שיש שינוי לרעה במצבו של הלקוח.

בהתאם לפסיקה, רק במקרים חריגים הוא יכול לבטל מסגרות "מהיום להיום", ובד"כ עליו לתת ללקוח זמן סביר להסתגל ל"גזירות" החדשות.

יש לבדוק את הנתונים שלך . האם נתנו לך התראה, ואם כן - כמה זמן, ובהתאם ניתן יהא להעריך אם הבנק פעל באופן סביר , אם לאו.

בברכה,

זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
מנהל פורום בנקאות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן