האם ניתן לתבוע בשל יחס לא הולם?

בעיה מול משרד הבריאות

רונן 23/12/20
יש לי בעיה סבוכה מול משרד הבריאות (להלן מטרד הבריאות) והשאלה שלי היא כזו :לפני שנתיים שברתי את החלק האחורי של ברך ימין ועד היום אני במצב גרוע (מהרבה בחינות : בריאותית , כלכלית ועוד ). מאחר שמשרד הבריאות המזופת לא מפקח על גופים שונים כגון קופות החולים (רק כדי לסבר את האוזן החלפתי שתי קופות חולים בחצי שנה עקב שירות מנהלי גרוע) ,השאלה שלי היא האם אפשר לתבוע את משרד הבריאות על עוגמת נפש ועל כך שמפרים את הזכויות שלי כמו שכתוב בחוק זכויות החולה ועל כך שלא נותנים לי שירות כמו שצריך ככתוב בחוק הנ"ל ועוד כמו שאמרתי שמשרד הבריאות לא מפקח על הגופים הנמצאים בתחום אחרויותו ?



אני מבהיר שאין מדובר בתחום רשלנות רפואית ומה שהייתי רוצה לדעת מה אני יכול לעשות ובאיזה תחום של עריכת דין אני אמור לפנות ? 

ועוד דבר אני כרגע נמצא בקופת חולים מאוחדת (להלן אירגון פשיעה ) שמונע ממני להמשיך סדרת טיפולי פיזיותרפיה שהתחלתי בתל השומר עוד בהיותי חבר בקופת חולים לאומית מתוך רצון שלא לשלם להם, הם מציעים לי לעשות זאת בתוך קופת החולים מתוך שיקולים כלכליים שלהם. השאלה שלי היא אם מותר להם לעשות זאת ומה החוק אומר בעניין זה ? 







אודה לכם על תשובה מוסמכת כמה שיותר מהר .











בתודה מראש ,


 

 

האם ניתן לתבוע בשל יחס לא הולם?

עו"ד ורד פרי מנהלת 29/12/20

שלום רונן,

צר לי לשמוע שמצבך הרפואי לא תקין, ואני מאחלת לך החלמה מהירה של הברך ושל שאר הדברים.

אי אפשר לתבוע תביעות כלליות, ואי אפשר לתבוע את משרד הבריאות אם קופת חולים כלשהי מפרה את ההתחיבויות שלה כלפיך.

הזכויות שלך כמטופל מפורטות בדרך כלל באתרים של קופות החולים, וגם באתר משרד הבריאות, ואם קופת חולים כלשהי לא מספקת לך את השירותים שהיא צריכה לספק לך מכח סל הבריאות, ובתנאים המפורטים בתקנונים שלה (אשר נמצאים בדרך כלל באתרי האינטרנט של קופות החולים), אתה יכול לפנות לבית-הדין לעבודה ולבקש צו שיחייב אותה לתת לך את השירות השנוי במחלוקת.



תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום רשלנות רפואית

הרי הגלעד 5, רמת גן

03-613-6248

veredpery@barak.net.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן