מהן ההשלכות המשפטיות של צוואה מול קביעת מוטבים בפוליסות ביטוח?

|

שאלות בענין התביעה

יעל 20/10/13
אני זוכה עפ"י צוואה שבה המנוח נתן לי כספים של פוליסות ביטוח. בפוליסות נכתב שמו של אדם כמוטב לפני הרבה שנים.



הטענה שלי שהצוואה גוברת על קביעת המוטבים שהיתה בהצעה לביטוח עליה חתם המנוח. אציין כי אין כל מחלוקת בין הצדדים על תקפות הצוואה ועל האמור בה.



בהתעלם מסיכויי התביעה אודה לכם אם תשיבו על הדברים הבאים:



1)ככל שלא אגיש בכלל תצהירי עדות ראשית האם ביהמ"ש יקבע שלא הוכחתי את התביעה ואוטומטית יזכה בכספים המוטב או שהמדובר בשאלה משפטית מה גובר על מה (זוכה עפ"י צוואה או המוטב) ובכל זאת ביהמ"ש חייב להידרש אליה ולהכריע בה כלומר להכריע למי מגיעים הכספים לי או למוטב גם אם לא הגשתי תצהירי עדות ראשית בכלל.



2) ככל שהמוטב התנהל בצורה לא טובה כלפי המנוח ויש  פעולות שונות שעשה שמראות שלא מגיעים לו הכספים- האם לטענות עובדתיות אלו יש רלוונטיות וצריך להכניסן לכתב התביעה או שהשאלה היא שאלה משפטית בלבד (מי גובר זוכה עפ"י צוואה או מוטב) ואין צורך לכלול טענות עובדתיות אלו בכתב התביעה כי זה כלל לא רלוונטי לצורך ההחלטה בענין שכזה.

יעל, ראי תשובות בהמשך השאלות בפורום.

עו"ד גיל שחף מנהל 20/10/13
בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אישי. 



על השאלות שאת מעלה לא ניתן להשיב במסגרת הפורום. 



יש לשמוע את כל הנסיבות, ואז ניתן לייעץ. 



בברכה.

גיל שחף, עו"ד

מנהל פורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן