פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
אישור שחרור כספים מהמעביד
המעביד לא נתן לי מכתב פיטורים
איך יעני אתבע אותו דרך בית משפט או קודם כל לשלוח לו מכתב התראה?
זו שאלתי
אני עבדתי במקום עבודה וניהל המעביד על שמו לזכותי קופת גמל והפיריש לי מחשבונות כל חודש וגם הוריד מהמשכורת שלי בסביבות סך של 200 ש"ח בחודש
קיבלתי תאונת עבודה קשה משנת יוני/2008 והגשתי תביעה לביטוח לאומי קיבלתי אחוז נכות 75 % ואחר כך הורידו ל 55% ואני עדיין מחכה לערעור לוועדה הבאה
אני מציין שלאחר התאונה רצה המעביד שלי להחתים אותי על טופס ויתור על תביה וגם על התחייבות לא להגיש תביעה בתעתיד וברגע שסירבתי סירב לחתום על טופס ביטוח לאומי בשביל חופשי המחלה שלי ובקושי נתן לי טופס ה 250
לפני יומיים רציתי למשוך הכסף שבקופת הגמל אל קיבלתי תשוהנ שאיני יכול כי הפוליסה על שם המעביד ואני רק יכול למשוך מה שהופרש מהמשכורת שלי כל חודש וזה בתנאי שאני אביא מסמך מהמעביד המאשר את זה
איך אני אוכל להכריח את המעביד שייתן לי אישור למשוך את הכספיפ שהופרשו מחשבוני ??
המענה לשאלתי על ידכם היה ככה
מה שלא ציינת זה אם אתה עדיין עובד או לא, אם התפטרת בשל מצב רפואי אז אתה זכאי לפיצויים ובעצם אתה זכאי למכתב שחרור הכספים ואם המעסיק לא נותן לך אותו אתה יכול לתבוע.
אישור שחרור כספים מהמעסיק- דיני עבודה
מימוש אופציות לאחר פיטורין
יתר הפרטים נראים לי תקינים למעט עניין אופציות.
במסגרת עבודתי רכשתי אופציות של החברה בה אני עובדת, כעת הודיעו לי כי עלי לממש אותן תוך 90 יום.
בחוזה שלי לא נכתב דבר לעניין זה למעט הנכתב"אופציות שהוענקו לך ע"פ תוכנית החברה ואשר הבשילו בהתאם לתנאי התוכנית"
כרגע ערכן - נמוך בשוק, האם יש אפשרות להתנגד לתקופה המוצעת על ידם ?
תודה
מימוש אופציות- דיני עבודה
הודעת פיטורין
ב25/4 הוצא לו שוב מכתב פיטורין שנמסר לו רק ב 28/4 ידנית באותו יום נלקח ממנו המכתב פיטורין ובמקומו נעשה לו מין שימוע שלאחריו
קיבל מכתב התראה אחרון לפני פיטורין. בתאריך ה4-5 הוחזר לו המכתב הפיטורין שהוצא ב25/4 ונושא את התאריך הנ"ל וניתנו לו
שלושה ימי הודעה מוקדמת.
ברצוני לדעת א. האם מכתב פיטורין שנלקח מעובד והוחזר למעביד
הינו תקף (דהיינו התאריך הוצאת המכתב) או שהמעביד צריך להוציא מכתב חדש מיום ההודעה החדשה.
ב. כמה ימי הודעה מוקדמת העובד זכאי - האם הוא זכאי לרצף בספירת חודשי העבודה מתאריך 6/7 עד לתאריך הפיטורין האחרון
או שהחישוב יעשה מתחילת התקופה השניה ועם כך לכמה ימים הוא זכאי.
ברצוני להדגיש שכאשר הפסיק לעבוד בפעם הראשונה לא בוצע תשלום סופי (ימי חופש וכ"ו) וכאשר חזר לעבוד הימים שעמדו לזכותו המשיכו והצטברו.
לתשובתכם אודה.
בברכה ציפי
הודעה מוקדמת- דיני עבודה
ב. הספירה צריכה להיות ברצף מתחילת העבודה בחודש יולי. לשאלה כמה ימי הודעה מוקדמתה וא זכאי יש לענות קודם את העובד עובד בשכר או במשכורת- בשכר חודשי או שעתי/יומי.
תוספת שכר
בתודה,
יפה ולריולה
תוספת לעבודה- דיני עבודה
התיישנות הלנת פיצויים ושכר ממתי?
התיישנות הלנה- דיני עבודה
ביטול טיסה עקב הריון.
הוציאו ממקום העבודה שלי ושל אישתי טיול לכלל עובדי החברה. ההרשמה היתה לפני כמה חודשים והטיול הינו ב 3/6.
אישתי לשמחתנו נכנסה להריון וכעת הרופא אומר כי אסור לה לטוס עקב הבחילות/הקאות/מצבה הבריאותי.
כרגע 3.5 שבועות לפני הטיסה מעוניינים שנשלם דמי ביטול מלאים. האם אין איזה חוק שמגן במצבים כאלו ? האם אנחנו מחויבים בתשלום מלא שנינו ??
תודה,
מנחם
ביטול טיסה עקב הריון- דיני עבודה
השהיית עובד
אני מעוניינת לדעת האם השהיית עובד ממקום העבודה נחשבת לפי חוק כפיטורין?
השעיית עובד- דיני עבודה
הפרשות לתנאים סוציאליים
אני מעוניין להחזיר את רכב הליסינג שברשותי לאחר עבודה של כ שנתיים בחברה.אני רוצה שסכום הרכב (כ 3600 ש"ח) יחשב ל הפרשות לתנאים סוציאליים.
מה החוק אומר במצב זה ?
מה נכון לגבי סעיף 14 האומר שהמעביד במצב זה חייב להשלים הפרשות אחורה במצב של פיתורין ?
האם יש פסיקה בעניין?
האם ניתן להגיע להסדר בו המעסיק לא יהיה חייב להשלים הפרשות ?
תודה,
יובל.
הפרשות לתנאים סוציאליים- דיני עבודה
הרעת תנאים
הנני עובד כמאבטח באחד מהמפעלים ברמת חובב דרך חברת שמירה (אינני עובד מפעל).כמאבטח אני נוסע אל המפעל וממנו לביתי באמצעות ההסעות של עובדי המפעל בשעות קבועות לפני משמרת ואחרי משמרת (למשמרת הבוקר מגיע למפעל בשעה 06:30,לצהריים בשעה 14:30 ולמשמרת הלילה בשעה 22:30).עד כה ובמשך מספר שנים קיבלנו את שכרנו החל מהרגע שבו הגיעו ההסעות למפעל והעברנו בשעון הנוכחות את כרטיס העובד.אבל מהשבוע למרות שמועדי ההסעות לא השתנו החליט קצין הביטחון במפעל שאת שכרנו נקבל החל משעה 07:00 בבוקר,בצהריים החל משעה 15:00 ובלילה החל משעה 23:00 כששוב מועדי ההסעות לא השתנו וכמאבטח מופיע למשמרת בשעות שצויינו קודם.שאלתי האם הדבר הנ"ל נחשב להרעת תנאים ואם כן מה כדאי לעשות?
הרעת תנאים- דיני עבודה
זימון לשימוע ללא נתינת דו"ח בכדי לדעת מה הסיבה לשי
ב עוד שאלה זומנתי לשימוע שבוע מראש, ניסיתי לדחות את השימוע לפחות שבועיים מראש, והמנהל אינו מסכים, מה הנוהל של הזמן שצריך לתת לשימוע? תודה רבה אם אקבל תשובה ....ביי
שימוע- דיני עבודה
שאלה נוספת: נהג שלא טוב לו בעבודה
האם זה נכון?
הרי זו אשמתו שהוא ממשיך להעסיק אותי למרות שאני גרוע בספירה
יחסי עבוד מעביד- דיני עבודה
נהג שלא טוב לו בעבודה
אני עובד כנהג כבר 3 שנים כחלק מתפקידי עלי לספור את הסחורה ולוודא שאכן כל מה שהוזמן יגיע למזמין. לעיתים רבות לצערי אני טועה בספירה ואז המעסיק מקבל קנסות מהמזמין(זה ההסכם בניהם) לפני כחודשיים המעסיק קיזז 200 ש"ח משכרי מאחר וטעיתי בספירה ואחרי שכעסתי ואישתי הסבירה לו עד כמה עבורנו 200 ש"ח הם משמעותיים אמר שאם אעבוד כמה חודשים ללא טעות הוא יחזיר לי אותם
האם זוהי הלנת שכר? האם אני רשאי להתפטר כמפוטר?
אין לי בעיה שניסה כביכול ללמד אותי לקח (כי אני טועה יותר פעמים משאר הנהגים והוא תמיד סופג את זה) אך אני עובד בפחד שכל מתי שאטעה הוא יקזז לי מהמשכורת. בנתיים בחודשיים האלו אכן לא טעיתי בספירה לכן אני לא יודע אם בכוונתו להמשיך ל"העניש" אותי גם בפעם הבאה. אני נהג טוב ששומר על המשאית ולא עשיתי שום תאונה או הוצאה כספית נוספת למעסיק פרט מהקנסות על הספירה לכן עדיין משתלם לו להעסיק אותי אבל פוגע לי במשכורת בתור "עונש"
תודה מראש
ניכוי שלא כדין- דיני עבודה
החלפת תפקיד בהריון
שינויים בהריון- דיני עבודה
חוזה ומכתב פיטורין
לאחר שבוע של עבודה המנכ"ל הודיע לי טלפונית כי החליט שלא להמשיך את העסקתי ולא נתן לי סיבה למרות ששאלתי למה אלא רק אמר ש"משהו לא יושב לו כמו שצריך".
אמנם עבדתי שבוע בלבד אבל האם זה חוקי לא לחתום איתי על חוזה טרם התחלת העסקתי?
בנוסף, האם ניתן לפטר אותי ללא מכתב? והאם יש חובה לתת לי סיבה לפיטורין?
חוזה ומכתב פיטורים- דיני עבודה
זכויות
ברצוני לדעת האם ישנה זכאות לפדיון חופשה גם לעובד שעוזב מיוזמתו?
וכמו כן מתי זכאי עובד שעתי לפנסייה{תחילת עבודה לאחר 1.1.09 }.
תודה מראש
זכויות- דיני עבודה
2. אם לא היה לך ביטוח פנסיוני לפני תחילת העבודה- מיד בתום 6 חודשים. אם היה לך ביטוח פנסיוני לפני תחילתה עבודה- לאחר 3 חודשים ורטרואקטיבית.
מה אתם הייתם עושים? עזרה
לפני כחצי שנה (16.11.09) התחלתי לעבוד בחברה מסוימת כמאבטחת.
לאחר כמה ימים שילבו אותי במקום עבודה מסוים עבדתי 9 שעות עבודה למשמרת ביום. עבדתי שם 3 חודשים לכול היותר. לאחר 3 חודשים העזיבו אותי ממקום העבודה מסיבה לא ידוע לי. לא דאגו להסביר את הסיבה כלל מהחברה פרט לזה שאמרו לי שהסיבה לא נובעת מניהול העבודה שלי.
לאחר מכן שלחו אותי לקורס מוסדות חינוך על מנת לשבץ אותי בעבודה בבית ספר.
בתאריך 13.02.10 התחלתי לעבוד במוסדות חינוך באזור הדרום בהר חברון.
הבנתי שהחברה חוסכת חלק גדול מהתנאים שהיא צריכה לתת לי:
1. שלושה פעמיים בשבוע אני עובדת 9 שעות, פעמיים אני עובדת 7 שעות, כולל יום שישי. מידי פעם שולחים אותי באותו יום לעבוד במקום אחד כי יש לה חוסר במאבטחים (2-3 שעות נוספות רוב הפעמים גם אחרי 9 שעות עבודה).לפי התלוש איני בטוחה שמשלמים לי שעות נוספות. אבדו לי הדפים שרשמתי את שעות העבודה(חוץ מהחודש האחרון ) . האם יש אפשרות לבדוק זאת לפי השעות עבודה והמשכורת עצמה?
.2 אני עובדת ביישוב מסוים בהר חברון וישנם עוד כמה חברות שמירה שעובדות באזור גם כן.
אחרי שיחה קצרה עם כמה שומרים גיליתי שבניגוד אליי הם מקבלים תוספת סיכון (לא ידוע לי כמה ) אני לא יודעת אם אני צריכה לקבל תוספת סיכון אבל אני יודעת שכול חברות שמירה מסביבי נותנת לעובדים תוספת סיכון. ועוד דבר שלרוב המאבטחים יש רובאי גבוהה ממני (אני תומכת לחימה 02 והרבה מאבטחים מהחברה לא עשו כלל צבא). חשבתי אולי זו הסיבה שאיני מקבלת . זה אבסורד כי אני מסתכנת בדיוק כמו הם. דרך אגב כול המאבטחים בחברה שלי טוענים שגם לנו צריכים לשלם תוספת סיכון.
3.אני גרה בבאר שבע. הסיעה להר חברון היא כשעה וחצי. לפעמים יש עיכובים וזה לוקח יותר זמן . גם בגלל שצריך לאסוף להוריד אנשים. הם לא משלמים על הנסיעות בכלל.
והיחס הכול כך רע מהחברה בכלל..למשל לפני כמה ימים המנהל התבלבל וחשב שאני עובדת במקום מסוים בצהריים ואני בכלל הייתי בדרכי מהר חברון באר שבע. אז הוא התקשר אליי התחיל לצרוך כמו מטורף!! "איפה את?!?!" בלי שלום ככה .לאחר שאמרתי לו שאני עובדת משמרת ערב באותו מקום הוא לא התנצל בכלל וטרק את הטלפון. זה כול כך העליב אותי שאני נזכרת גם עכשיו ובא לי לבכות.
ישנה בעיה:
אין לי איך להוכיח את מספר השעות שעבדתי ביום יום מתחילת העבודה כי אבדו לי הרשימות. אני רק יכולה להוכיח שבתאריך 13.02.10 התחלתי לעבוד במוסדות חינוך בהר חברון. יש לי רשימה של שעות עבודה רק של החודש הזה ושל שלוש חודשים הבאים אם אמשיך לעבוד. כי הילדים יוצאים לחופשה הגדולה מעכשיו אני יודעת שהם יפטרו אותי עוד חודשיים.
*לא חתמתי על שום טופס לתנאי העבודה שהוא הוציא אותי לקורס מוסדות חינוך וגם אחרי זה. אני לא ממש זוכרת על מה חתמתי ואם חתמתי כשנכנסתי לעבוד בחברה. על תנאי עבודה. אני לא מוצאת עותק בבית. אני חוששת שבכלל המנהל לא מסר לי דבר כזה.
אני מרגישה שמרמים אותי בחברה הזאת אני לא מכרה את כול החוקים כלל.
לאור הנסיבות חשבתי לפנות לאורך דין על מנת לטבוע את החברה ולקבל את מה שחסכו ממני. האם זה המצב בכול חברות כוח אדם? אני חיילת משוחררת לא עבדתי בהרבה מקומות עבודה כדי לדעת. האם אנשים טובעים את חברות שמירה מסיבות כמו שלי ? או שעליי לא להתחיל בסיפור הזה אולי גם זה יהיה בעצם לחינם??
מה אתם הייתם עושים???
תודה J
פונים לעורך דין לבדיקת הזכויות!
הפרשה לפנסיה
הפרשה לפנסיה- דיני עבודה
מכתב פיטורין
אנסה להסביר את שאלתי.
אני קיבלתי מכתב פיטורין חודש מראש,האם ביום האחרון לעבודתי המעסיק יכול לומר לי שהוא לא מרוצה מאיך שסיימתי את עבודתי. לא כמו שהוא ציפה, והוא מבטל את המכתב ורוצה שאמשיך לעבוד עוד שבועיים.
מכתב פיטורים- דיני עבודה
הפסקת עבודה ללא פיצויים לאחר חופשת לידה
העובדת עבדה אצלי מספר שנים ,לאחר שילדה אמנם סיכמה עימי בעל פה בלבד על הארכת חופשתה ב- 4 חודשים נוספים מעבר ל- 3.5 חודשי חופשת לידה .האם ניתן להפסיק העסקתה מסיבה של אי מסירת הודעה על חופשה ללא תשלום מכיון שאין לה הוכחה שכן מסרה הודעה ?
באם עובדת שולחת לי הודעה ברשום ואני לא לוקח את הרשום משמע שהיא לא העבירה הודעה ואני מוגן בבית המשפט ?או שהיא עשתה את שלה בעצם שליחת הדואר הרשום ?
האם אני כמעסיק מחויב לתת הודעת אזהרה כלשהי בדואר רשום ? בפקס' ? לעובדת שבה אני מזהיר שאי חזרה לעבודה בזמן תגרום לפיטוריה ללא תשלום פיצויים ? אם לא נתתי הודעה האם החוק לטובתה?
חזרה לאחר חופשת לידה- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התפטרות בגלל השפלה, האם מגיע פיצויים ?
העבודה, אך אמרו לי " שהוא כזה". לא יכולתי לשאת יותר את ההשפלות ועזבתי. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין ? תודה על תשובתכם , אני בת 30.
סביבת עבודה- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התפטרות למען טיפול בילד
אני ובעלי עובדים על הריון ראשון.
אמנם זה עוד לא קרה אבל אני רוצה לברר כמה דברים :
במידה ואני אלד ויהיה בחל"ד ולא ארצה לחזור לעבוד, זה יהיה התפטרות למען טיפול בילד.
עליי לציין כמה עובדות : אני עובדת 6 שעות ביום, ואני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך לעבוד שם שאהיה אם.
אני חוששת מאוד שהמעביד שלי לא ירצה להביא לי את הפיצויים שיגיעו לי.
הבעיה היא שבעלי עובד באותו מקום ואז יהיה לי בעיה .
אני פוחדת להגיע איתו לעימות בבית משפט ואז יהיה אי נעימות.
מה עליי לעשות במידה ודבר כזה יקרה? אני יכולה לתבוע אותו ?
אשמח לתשובה
התפטרות למען טיפול בילד- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום עבור פנסיה ופיצויים למתמחה
תקופת התמחות אינה מזכה בפיצויי פיטורים
תשלום לפנסיה- דיניעבודה
תשלום עבור ימי הודעה מוקדמת
תשלום עבור הודעה מוקדמת- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תאונת עבודה
תודה
תאונת עבודה- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התפטרות ופיצויים
התפטרות- דיניעבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



