פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
תשלום בגין הודעה מראש
במשכורת חודשית ששולמה בגין הודעה מראש
(עקב פיטורין)
הודעה מוקדמת- דיני עבודה
צו מילואים בזמן הודעה מוקדמת
עובד שפוטר שלא בעקבות מילואים, ובמהלך הודעה מוקדמת קיבל צו 8 - האם זכאי להגנה בחוק הדוחה פיטוריו ב- 30 יום לאחר חזרתו?
מילואים- דיני עבודה
פיטורים
האם מותר לפטר אותי אחרי הפסקת הריון בחודש חמישי בזמן שאני נמצאת במחלה של שישה שבועות ?
מימשתי את כל ימי המחלה שלי, האם ביטוח לאומי ישלם לי עבור ימים אלה.תודה.
פיטורים- דיני עבודה
לעניין הפיטורים- מותר לפטרך, כמובן שעליהם ליתן לך את ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק וכל התנאים המגיעים לך מהפיטורים.
ביטוח פנסיוני
ביטוח פנסיוני- דיני עבודה
עובד שאין לו קרן פנסיה או אפיק סוציאלי אחר זכאי להפרשה של 0.833% חלק מעביד תגמולים, 0.833% חלק מעביד פיצויים וניכוי של 0.833% פיצויים. החל מינואר 2009 השיעורים עולים ל-1.66%.
דחוף בבקשה-חישוב שעות נוספות וימי חופשה
1.כמה שעות ביום זה נחשב יום עבודה רגיל במקרה שלנו( החל מאיזו שעה צריך לשלם לנו שעות נוספות?)
2. כמה ימי חופשה שנתיים מגיע לנו?
תודה רבה.
ימי עבודה- דיני עבודה
לעניין שעות נוספות- חישוב שעות נוספות נעשה על בסיס יומי ולא על בסיס שבועי וכל שעה מעבר לשעה השמינית נחשבת לשעה נוספת.
התפטרות בחופשת לידה
לאחר שמסרתי הודעת התפטרות נמסר לי מהמעסיק כי אין אפשרות להתפטר לפני תום חופשת הלידה.
האם זה נכון מבחינת החוק ומה ההגיון בכך?
האם המשמעות המעשית הבלתי נמנעת היא שאצטרך להמתין 90 יום מסיום חופשת הלידה לקבלת דמי אבטלה?
הפני את השאלה לפורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשובה
אבל, התפטרות זאת תפגע בזכויות המגיעות לך כמו דמי הבראה, פצויי פיטורים והפרשות לקופות גמל במהלך חופשת הלידה.
חישוב מחלת ילד
דיני עבודה - מחלת ילד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חישוב דמי פיצויים וזכויות בדמי אבטלה
אני עובדת במפעל ייצור, תעשיית הפלסטיק, מאז 2001, בתפקיד מנתחת מערכות ERP במחלקת מערכות מידע. אני נשואה ואם ל-4 ילדים מגיל 9 עד שנתיים.
התחלתי לעבוד בשכר 4000 שח. לאחר כ 3 חודשים קיבלתי העלאה גדולה ושכרי ניקבע על כ- 6000. בשנת 2004 שכרי הועלה שוב ל7900 ומאז אוגוסט 2007 עומד על 8300. בשנה האחרונה החתימו אותי על סעיף 14 ב(?) של חוק הפיצויים(?)
שאלתי היא- כיצד יחושבו פיצויי הפיטורין שלי במידה ואתפטר והאם יש הבדל בחישוב, במידה ואצליח לקבל מכתב פיטורין. בנוסף- אילו זכויות יהיו לי בקבלת דמי אבטלה, בשני המקרים?
אני מוסיפה את סיפור העסקתי המלא- במידה ויש שם משהו חשוב... מתנצלת מראש על אורך ההודעה..
בשנת 2004 יצאתי ל6 חודשים חופשת לידה.
בשנת 2005, חליתי בסרטן ויצאתי לשנה חופשת מחלה, עם 100% נכות. חזרתי לעבודה וביקשתי לעבוד משרה חלקית, 8:00 עד 15:00 בלבד, בתקווה להוריד מכמות הלחץ ולהיות יותר עם הילדים. המשרה אושרה והתחלתי לעבוד.
לאחר כחודש בלבד, עובדת מרכזית במחלקת מערכות מידע הודיעה על התפטרותה,(זו עובדת שהגיע מעט לפני שחליתי, אני חפפתי אותה לתפקיד, במהלך השנה שלא הייתי בעבודה היאבעצם ביצעה את תפקידי) ממש רגע לפני עלייה לאוויר של מערכת ERP חדשה- יש להבין שזהו רגע מאוד קריטי למפעל- מערכת ERP עולה הון ותהליך העלייה לאוויר בדרך כלל מאוד קשה ולעיתים קרובות נכשל - במקרים כאלו המפעל בסכנה גדולה מאוד.
מנהל מערכות מידע, שהיה גם המנהל הישיר שלי, פנה אלי בבקשה לחזור לתפקידי הקודם ולעזור בעלייה לאוויר. היה ברור לשנינו שהמשמעות היא ימים ארוכי וקשים. לאחרי דיונים ארוכים, הוא הציע לי עלייה קלילה בשכר (5%) והבטחה שמייד לאחר התייצבות המערכת, יותר לי לעבוד בשעות שביקשתי, תוך השלמת עבודה מהבית. בחוזה נכתב: שעות עבודה גמישות, עם אישור עבודה מהבית. בשום מקום לא נרשם שזוהי משרה חלקית. בתקופה הזו עבדתי כל יום 8:00 עד 18:00 לפחות, לפחות פעמיים בשבוע נשארתי עד 19:00 וגם 20:00.
במהלך תקופה זו גוייס מנהל צוות למחלקה שהפך להיות המנהל הישיר שלי- ומעליו מנהל מערכות מידע.
בשנת 2007 יצאתי שוב לחופשת לידה של 6 חודשים.
בשנה וחצי האחרונות, לאחר ששבתי מחופשת לידה- התחלתי באופן הדרגתי לקבל ממנהל מערכות מידע תחושה שאינו מרוצה. דברים קטנים - הוא הפסיק לפנות אלי באופן ישיר. שיחות יומיות של עבודה נעלמו, הפסיק להעביר אלי משימות, הגישה השתנתה.
החשש אושש כאשר לפני כ4 חודשים גייסנו עובדת חדשה- ההוראה של מנהל מערכות מידע לראש הצוות שלי- לא לתת לי לחפוף אותה. בפועל היא קיבלה את החפיפה ממני כי חבר הצוות הנוסף לא ממש טיפוס של הדרכות.. אבל את האחריות על התהליך ואפילו הקרדיט- לא קיבלתי.
במהלך תקופה זו בחרתי לעבוד עד 17:00 יום בשבוע, בנסיון נוסף להוכיח את עצמי מחדש.
סביב אוקטובר, עלה צורך בניהול פרוייקט גדול בארה"ב, והוא היסס אם לתת לי את האחריות. פניתי אליו אישית והוא הבהיר כי כל עוד אני עובדת עד 15:00, הוא לא ייתן לי פרוייקטים. לקחתי את הנושא ברצינות, אך עם בעל עצמאי וארבעה ילדים, לא הצלחתי להביא עצמי להתחייבות לעבודה על יום עד 17:00- הודעתי לו והבטחתי שלמרות זאת, אני מחוייבת לכל פרוייקט שיתן לי ושאשאר שעות נוספות על פי צורך. קיבלתי את ארה"ב, אפילו נסעתי לשבועיים(!) לצורך עלייה לאויר באתר. הוכחתי שאני מחוייבת.
הגישה שלו לא משתנה.
הקש ששבר את גב הגמל-
לפני כשלושה חודשים ביקשתי שינוי בהגדרת החזרי הוצאות נסיעה- עד היום קיבלתי סכום יומי על כל יום נסיעה- רק בימים בהם הגעתי למשרד. הבקשה שלי הייתה להכיר בהוצאה כאחזקת רכב ולתת לי סכום קבוע חודשי, ללא קשר לימי הגעה למשרד אלא כהטבה- הכרה בכך שאני מחזיקה רכב פרטי לצורך עבודה.
לאחר דיונים אושרה בקשתי, עם תנאי אחד- עד 4 ימי העדרות- במידה ואני לוקחת יותר מ 4 ימי חופש בחודש,אקבל אחזקה יומית על פי ימי העבודה.
מחיתי ובהנחיית ראש הצוות שלי- וויתרתי והסכמתי לתנאי.
במהלך תקופה זו המפעל נכנס לקשיים כתוצאה מהמיתון בעיקר בתעיישת הרכב ויחד עם לא מעט עובדים התבקשתי לחתום על אישור קיצוץ של 6% משכרי. חתמתי.
בנובמבר- לא שולם לי הסכום במלואו והתעקבתי עם הברור. בדצמבר- זה היה החודש בו נסעתי לשבועיים- שולם לי לפי 12 ימי עבודה בלבד. לקחתי את שני התלושים ופניתי למנהל משאבי אנוש שהוא זה שסגר את ההסכם מולי. במהלך השיחה התברר לי שהכל נסגר במייל בלבד ולא נכנס לי לתיק האישי. פתחתי יחד איתו את המייל להראות לו את הסיכום שלנו והוא שתק. הבנתי שאין עם מי לדבר.
פניתי למנהל מערכות מידע שהיה מעורב בסיכום והסברתי את הבעייה שלי. הוא הבטיח שיטופל. באותו יום לא קיבלתי תשובות. למחרת- פניתי למנהל מערכות מידע שנית ושאלתי מה קורה. הוא אמר שאישרו לי חצי מהסכום. עוד אישור לתחושה שלי שאינו מרוצה ולכן לא יבוא לקראתי לא במשימות ואחריות כמו גם בתנאי שכר..
החלטתי שאיני רוצה להשאר.
לא מתאים לפורום
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תגובה
אם הוחתמת על סעיף 14 במקביל להתחלת ההפרשות אז ההחתמה חוקית, אך היא תופסת רק לגבי התקופה שלאחר התחלת ההפרשות.
במקרה זה לגבי התקופה שקדמה, תהיי זכאית לפצויים (לפי שכר אחרון כפול תקופת עבודה שקדמה להפרשות) רק במקרה של פיטורים.
פיצויי פיטורין
תוך כמה זמן על המעביד להעביר את סכום הפיצויים לעובד מפוטר, והאם כל יום שהוא מעכבאת התשלום הינו הלנת שכר.
דיני עבודה - המועד לתשלום פיצויי פיטורים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום דמי אבטלה
האם זה נכון??
מבדיקה חוזרת ונשנית באתר הביטוח הלאומי לא כתוב שום דבר קרוב.
לתשובתכם אודה
שירה
פנה לפורום ביטוח לאומי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום עבור נסיעות
אנחנו עובדים בנתב"ג במשמרות של 24 שעות כולל שבתות.
היקף המשרה ירד בתקופה האחרונה עקב המצב ואנו עובדים פחות משמרות בכל חודש.
ברצוננו לדעת מה אומר החוק לגבי תשלום עבור נסיעות שהוא לא חודשי (חופשי חודשי) אלא עפ"י יום.
מהו המקסימום שהמעסיק צריך להשתתף לכל יום ומה התשלום בשעות בהם אין אוטובוסים אלא מוניות בלבד.
בתודה מראש
דיני עבודה - החזר הוצאות נסיעה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ימי חופשה
הבראה : מהי זכאותי להבראה במהלך שנת עבודתי הראשונה.
תודה רבה מראש
דיני עבודה - חופשה והבראה
אין זכאות לדמי הבראה במהלך שנת העבודה הראשונה. הזכאות קמה לאחר סיום שנת עבודה אחת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם לדווח על שכר גבוה מדי בעודי מועמד לפיטורין
הדילמה שלי היא האם לדווח על כך לחברה או לא, ומה יכולות להיות ההשלכות לכך.
תודה, איתן.
דיני עבודה - דיווח על טעות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דמי מחלה
כיום משביקשתי לפדות ימי חופשה מטרם ניצלתי במקום עבודתי, הבוס שלי נזכר ששילם לי ימי מחלה וטוען שעליו להתחשבן איתי ולשלם לי בדיעבד את ימי המחלה לפי החוק היבש.
שאלותי:1. מהי זכאותי לימי מחלה וכיצד התשלום
2. האם זכותו להתחשבן איתי בדיעבד כפי שציינתי , על משכורות שכבר שולמו והאם יש מהשהו שעומד להגנתי בכך שהוא משנה את דעותיו לפי מצבי רוח?!...
תודה על התשובה
דיני עבודה - דמי מחלה
אם לא סיימת לעבוד אינך זכאית לפדיון ימי חופשה. את זכאית לחופשה בפועל.
אם המעסיק מודיע כעת שטעה הוא זכאי לבצע התחשבנות. אם הודיע לך עם תשלום דמי המחלה שהוא משלם מלא למרות שהוא מודע לחוק דמי מחלה, הוא לא יכול להתחשבן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת חוזה עבודה
חלפו שלושה חודשים ומעבידי הודיע לי כי עקב המצב הכלכלי אין באפשרותו לקיים את התנאי.
האם הדבר נחשב להפרת חוזה עבודה?
אם אני עובדת אצלו תקופה של 4 חודשים בלבד אפשר להתיחס להפרה כ"הרעה ממשית" המזכה בפיצויי פיטורים אם אתפטר?
במידה והוא אומר כי ההעלאה לא התבטלה כי אם נדחתה למועד עתידי ותתקים גם רטרואקטיבית האם יש לי אפשרות להתנגד? הסכמה שלי תיצור חוזה חדש?
אני מבינה שיש עומס פניות בפורום זה, אך אודה למענה מהיר.
דיני עבודה - הפרת התחייבות
אם תסכימי להצעתו תהא זו הסכמה לחוזה חדש. אם תתנגדי תוכלי להגיש תביעה למימוש הההסכמה, אבל ייתכן מאד שתפוטרי מסיבה מוצדקת: חוסר היכולת לשלם לך את
השכר שאת תובעת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קיצור יום עבודה
דיני עבודה - הקטנת משרה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תמורה בגין שעות נוספות
*האם מותר לעשות החישוב ברמה חדשית?
* האם חובתו לשלם לנו את ההפרשים רטרואקטיבית?
דיני עבודה - שעות נוספות
ב. כן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם מותר לקזז מהברוטו חוב חופשה?
דיני עבודה - קיזוז מהשכר
אם מתקיים קיזוז, יש לבצעו אחרי רישום סכום ברוטו המלא, ואת הזכויות הסוציאליות יש לבצע על הברוטו המלא.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שעות נוספות
על בסיס מה האימרה כי ב-5 ימים בשבוע מעל 9 שעות עבודה זה שעות נוספות וב-6 ימים בשבוע מעל 8 שעות ?
דיני עבודה - 5 ימי עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הלנת שכר- עד מתי חלה תקופת חוק ההתישנות
במקום לקבל עד ה-9 לחודש קיבלתי ב-15 לחודש
עד מתי אני יכול להגיש תביעה על כך ולא יחול חוק ההתיישנות ?
דיני עבודה - התיישנות בהלנת שכר
נדירים מאד המקרים בהם בית הדין פוסק פיצויי הלנה, ודאי כאשר השכר שולם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעבר מעמותה לממשלה
דיני עבודה - שירות המדינה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
משרת אמון
המשך
הרעת תנאים
עלי לציין שתפקידי מחולק ל-2
האם זה אפשרי??
תודה
הרעת תנאים- דיני עבודה
זקוקה לעזרה!!!
אני מעוניינת לפנות למנהלת במקום עבודתי לגבי מספר בעיות שנראות לי כאדם מן השורה כלא תקינות, אולם הייתי מעוניינת לודא שאכן אני צודקת בטענותי... לפני שאדרוש ואתווכח ואף אסתכן בפיטורים.
אני פקידה, ועובדת ברשת בעלת 9 סניפים בארץ.
במסגרת תפקידי אני מקבלת שכר גלובלי של 3750 ש"ח שהוא הינו פחות מהמינימום, ובאפשרותי לקבל עמלות עבור פעולות נוספות שמגיעות למקסימום 200-300 שקל בחודש. לטענתם, אם לא אעבור בעזרת העמלות את שכר המינימום (שהוא 100 ש"ח יותר מהבסיס שמשלמים לי) הם ישלימו לי למינימום.
האם העובדה שהם משתמשים בעמלות שאני עובדת בשבילהן על מנת להשלים לי לשכר מינימום הינה חוקית ?
ושאלה נוספת.. היום במהלך סדנת שירות גיליתי כי הפקידות בשאר המרכזים בארץ (כ-2 פקידות במרכז, 8 מרכזים אחרים - משמע כ-16 עובדות), מסיימות את משמרת הבוקר חצי שעה לפני ולפני הפקידה שעובדת עימי. משמע, אני עובדת בחודש כ4-5 שעות חודשיות יותר מהן ומקבלת אותה משכורת בדיוק! מה גם שזה עובר בסה"כ החודשי את ה-43 השעות השבועיות...האם זה חוקי? אציין כי בחוזה ההעסקה שלי כתוב רק כי העבודה תהיה במשמרות ולא כתובות השעות..
אוסיף כי הסתבר לי שהסמנכלית ציינה בפני הפקידה השנייה כי זה קורה על מנת לחפות על השעות בהן אנחנו נמצאות בהפסקה - שאנחנו לא תמיד מקבלות אלא אם דורשות, ולא אכפת לנו לוותר עליה.. וגם לא ברור לי למה זה תקף רק בסניף שלנו כאשר כל הפקידות האחרות יוצאות לאותן הפסקות בדיוק ועובדות 4-5 שעות חודשיות פחות.. כפי שאמרתי באותה משכורת.
סליחה שהארכתי במילים פשוט חייבת לקבל תשובה דחופה.. תודה מראש
עזרה- דיני עבודה
לעניין השעות שעות נוספות נחשבות על בסיס יומי. לעניין המקומות האחרים, אין כל חובה עליהם להשוות את התנאים.




