גירושין בין מוסלמים - דיני משפחה

  • גירושין מוסלמים
    מאיה | 23/06/2009 23:56

    לפני הנישואין לא הייתי מוסלמית, אך התאסלמתי כ"תנאי" לנישואין ולאחר מכן נעשתה החתימה על תעודת הנישואים. כרגע המצב מאוד לא טוב ואני מעוניינת בגט, אך לפי בית הדין השרעי הזכות לבקשה לגט היא לא של האישה, אלא של בעלה. יש לי גם 3 ילדים, איך נעשים הסדרי הראיה (בני 12, 17 ו-18)? האם הם רשאים לבחור בעצמם עם איזה הורה הם רוצים לחיות במידה ושניהם נמצאו כשירים? ומה זה היתר נישואין? האם זה יכול לעזור לי במצב שלי? אני מפחדת לפנות לעו"ד ומשפט, ובסוף להפסיד את כל מה שיש לי ואת הילדים. האם להישאר במצב שלי ו"לסבול בשקט"?

    • גירושין בין מוסלמים - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 24/06/2009 08:18

      הדין השרעי הוא מורכב מאד וצריך להיזהר בכל צעד ושעת בו. חובה עליך לפני כל נקיטת מהלך כל שהוא להתייעץ עם עורך דין אין לה מה לחשוש לפנת לעורך דין המחוייב לפעול לטובת ומחוייב בכללי אתיקה וסודיות בהצלחה

    • גירושין מוסלמים
      אסעד | 09/09/2018 18:03

      זה לא נכון שהזכות לבקשת הגט היא לא של האישה. באסלאם כל אחד מבני הזוג יכול  ובנפרד לבקש גט. מי שהבהיר לך את מה שזכרת הטעה אותך.