הנחה לתושב ישוב ספר

  • ישוב ספר
    מאיאר | 05/07/2010 14:23

    שלום. בגוגל מצאתי אתכם בפורום מס הכנסה. אך לא מצאתי את הפורום שלכם. האם ניתן לדעת מהו ישוב ספר? אני גר שם. ואיך זה מתבטא בכסף בתלוש משכורת?ואם אני גר בישוב כזה בפרקטיקה אבל בת. זהות אני גר בישוב שאינו ספר? האם זה באמת קשור רק לנסיעות?....

    • הנחה לתושב ישוב ספר
      מ.ב | 05/07/2010 14:47

      http://www.finance.gov.il/taxes/ בכתובת זאת עיין באתר רשות המיסים בדע את זכויותיך לשהת 2009 בפרק ט' יש רשימה של ישובים לפי ההנחה שמקבלים תושבי כל ישוב. לדוגמא מצפה רשמון 25% הנחה עד 142,800 ש"ח. זה מתבטא בכך שמשלמים פחות מס הכנסה. על מנת לקבל את ההנחה אתה צרעך לגור בפועל בישוב וגם שהכתובת בת.ז תהיה בישוב.

      • ישוב ספר
        מאיר | 05/07/2010 18:37

        אני לא יכול שיהיה הכתובת על השם שלי בת. זהות. כי אחכ כל הנושים יחפשו אותי. אבל אני גר בישוב ספר.ואם אני מעביר האם ניתן לקבל רטרו מהיום שעברתי?

        • ישוב ספר
          מ.ב | 06/07/2010 16:49

          בעיקרון רק מיום הרישום בת.ז אך אולי אם תוכיך מגורים כמו למשל ארנונה מים וחשמל שהחשבונות על שמך ושילמת אותם יכירו לך רטרו.