תשובה

  • שיעבוד מניות של אדם
    יוסי | 09/05/2024 16:24

    שלום,

    אשמח להסבר מפורט על שיעבוד מניות של אדם פרטי (לא חברה)

    איך זה עובד?

    • תשובה
      עו"ד יהונתן ינאי | 09/05/2024 16:50

      רישום שעבוד  מבוצע במרשם הרלוונטי בהתאם לסוג השעבוד.

      ביחס למניות שבבעלות אדם פרטי ככל הנראה יש לרשום את השעבוד כמשכון ברשם המשכונות. ואולם איני מכיר את הנסיבות ויש לבחון לגופו של עניין.

      צריך לקחת בחשבון כי שעבוד הוא כלי המהווה בטוחה, ביחס לכך שהוא מאפשר לבעל השעבוד (המלווה) לממש את הנכס המשועבד שהלווה העמיד כבטוחה באמצעות מכירתו לצד ג'. במרבית המקרים הפעולה תבוצע באמצעות מינוי כונס נכסים על הנכס המשועבד.

      מניות של חברה פרטית לא קל למכור ובאותה מידה לא קל לקבוע להן שווי, במיוחד כצד ג' שאינו קשור לפעילותה של החברה. כמו כן, יש לבחון את הנתונים הפיננסיים של החברה ולראות כי למניות יש באמת ערך חיובי. מוצע לקחת זאת בחשבון במסגרת שיקולי ניהול הסיכון בקשר עם העסקה שבפניך.

      ככל שאין בידך לבצע את הבדיקות לעיל באופן מקצועי עצור והתייעץ עם עורך דין על הסיטואציה בכללותה לצורך מניעת הפסד מיותר.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

    • הסבר
      יוסי | 09/05/2024 17:02

      ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה

      אודה להסבר יותר פשוט, כיוון שאין לי ידע משפטי בדבר

      • בוא נתחיל במה הסיבה שנותנים לך בטוחה?
        עו"ד יהונתן ינאי | 09/05/2024 17:37

        אתה מלווה כסף לצד ג'?

        בברכה,
        יהונתן ינאי, עו"ד
        מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

        הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
        טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

    • תשובה
      יוסי | 09/05/2024 17:42

      אשמח אם תוכל רק להפנות אותי לטופס הרישום המדויק ברשם המשכונות ראיתי שיש כמה

      • תשובה
        עו"ד יהונתן ינאי | 09/05/2024 19:23

        לא ניתן לתת ייעוץ פרטני ברמה הזו בפורום.

        מומלץ לפנות לייעוץ פרטני למניעת טעויות שיכולות להיות להן הלשכות משמעותיות.

        בברכה,
        יהונתן ינאי, עו"ד
        מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

        הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
        טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il