מצאתי משהו בנושא אולי זה יעזור

  • יעוץ בנושא רשימון יצוא
    איתם פינטו | 03/07/2010 12:22

    יש לי ידידה שיש לה עסק ליצוא טובין מחוץ לישראל (ארה"ב והסביבה) ומשלוחיה הם רבים אך כל משלוח מסתכם לפחות מ-100$. היא רשומה כעוסקת לעניין מע"מ אך יש כאן בעייתיות מסוימת. על עסקה של 40$ (כ-160 ש"ח) היא צריכה לשלם למכס 70 ש"ח על כל רשימון. האם קיים תקדים כלשהו לקבל רשימון מרכז של כל היצוא החודשי ולגזור עלות של מכס מהעסקאות? כי יש כאן בעייתיות מבחינת עלות תועלת. בין כה וכה יש כאן עלויות יצוא (משלוח, שרות לקוחות וכו') ואז הרווח כאן הוא מזערי. אשמח לקבל חוו"ד של המכירים את העניין קצת יותר לעומק. בתודה מראש, איתם פינטו

    • מצאתי משהו בנושא אולי זה יעזור
      ירון | 03/07/2010 12:52

      זה אותו העיקרון לדעתי... כמה מיסים צריך לשלם על עסק באתר איביי? רביעי, 10 פברואר 2010 20:41 | עסק מצליח באתר איביי יכול לייצר הכנסה משמעותית מהפעולה של מכירת מוצרים ללקוחות בחו"ל באופן רצוף, ובהקשר זה חשוב לזכור שבמדינת ישראל כל הכנסה חייבת במס... אז כמה מיסים צריך לשלם על עסק באיביי? כמה מס הכנסה אני צריך לשלם על עסק באיביי? מוכר איביי מקצועי, שמבצע מכירות רבות באיביי ומעביר כסף מחשבון פייפל PayPal לחשבון בנק ישראלי, חייב להצהיר על הכנסה זו לרשויות המס בארץ, ולצורך כך, מומלץ להיעזר ברואה חשבון כדי לדווח בצורה הנכונה ביותר לרשויות המס על הכנסה זו. גם במידה ומוכר איביי מציע למכירה רק מוצרים בודדים, ולא מייצר הכנסה באופן שוטף ממכירות ב-איביי, ההמלצה היא להיעזר ברואה חשבון או יועץ מס כדי להבין האם יש לדווח על המכירות האלה לרשויות המס ב-ישראל. עוסק פטור או עוסק מורשה? מוכר מקצועי באתר איביי שמוכר מוצרים באופן פעיל ומייצר הכנסה נוספת או משכורת עיקרית ממכירות באתר, מומלץ שידפיס את נתוני המכירות שלו בחודשים האחרונים לפעילות ויראה אותם לרואה חשבון. נתונים אלה יעזרו להבין האם עליו לפתוח תיק ברשויות המס של עוסק פטור או עוסק מורשה. באופן כללי, עוסק מורשה מבצע מחזור מכירות של למעלה מ-70,605 ש"ח בשנה. ישראל מחזירה כסף למוכרים ב-איביי מדינת ישראל מעודדת עסקאות יצוא, ולכן כל מי שמוכר באתר איביי יכול להרוויח מכך. עסקת יצוא היא עסקה שבה הלקוח נמצא בחו"ל והמוצר נשלח מישראל (כמו מכירה ב-איביי...). ישראל מאפשרת לכל יצואן (מוכר איביי) שהוא גם עוסק מורשה לקבל זיכוי על המע"מ שהוא שילם, כאשר הוא קנה את המוצר בתוך ישראל. לדוגמא: מוכר איביי קנה מוצר ב-ישראל ב-1,160 ש"ח (1,000 ש"ח + 16.0% מע"מ). את המוצר הוא פרסם ומכר באיביי ושלח את המוצר לחו"ל. המוכר רשאי להפיק לפעולה זו מסמך שנקרא רשומון יצוא (אפשר להפיק בדואר ישראל בעלות של 67 ש"ח). רשומון הייצוא מאפשר ליצואן שמכר באיביי להגיש דו"ח לרשות המיסים שכולל את רשומוני היצוא שלו, ולקבל את המע"מ ששולם בזמן קניית המוצר (160 ש"ח) בחזרה מרשויות המע"מ בארץ. איך מקבלים זיכוי על המע"מ? את דו"ח המכירות, החשבוניות, המסמכים ורשומוני היצוא אפשר להגיש באמצעות רואה חשבון לרשויות המע"מ, והכסף מופקד פעם בחודשיים ישירות לחשבון הבנק של היצואן. המשמעות של האפשרות לקבל החזרי מע"מ ליצואנים ולמוכרים באתר איביי היא הוזלה של עלות המוצרים המיוצאים מישראל ונשלחים לחו"ל ב-16.0%, כלומר רווח גבוה יותר

      • לא עונה על השאלה.אבל תודה... מישהו אחר יכול לעזור?
        איתם פינטו | 03/07/2010 16:18

        העניין המרכזי הוא האם ניתן להוציא רשימון מרוכז והאם יש תקדים לזה... (לשון המחוקק - להוציא לכל משלוח רשימון).