דווקא כן

  • האם קיבלתי קנס חוקי ?
    הדר ברקת | 03/12/2009 00:00

    נעצרתי לצורך בדיקת רישיונות השוטר עשה סיבוב סביב הרכב והעיר לי על נזילת שמן בין "הגיר למנוע" הסביר לי את הסכנה הכרוחה בימצאות כתם שמן בקוטר 3 ס"מ אשר הצטבר על שולי הכביש במהלך דקות המתנה ארוכות (יותר מזמן ההמתנה לאור ירוק) כאשר המנוע עבד במצב של סרק. האם על סמך המתואר לעיל רשאי השוטר לתפוס את רשיון הרכב לתת לי טופס ליקויים והורדה מהכביש ובנוסף קנס על נסיעה עם ליקויים? גובה הקנס 250 ש"ח וחוש הצדק שלי אומר שבמצב בו לשוטר אין כלים טכנולוגים לבדוק ליקויים, כך אין הוא יכול לתת להורדה מהכביש

    • דווקא כן
      אורן המקורי | 03/12/2009 07:41

      כששוטר "רגיל" בודק את הרכב הוא מוסמך לתת דו"ח בסכום של 250 ש"ח. שוטר שכזה לא מוריד את הרכב מהכביש אך יכול לתת זימון לבדיקת הרכב ע"י בוחן. כשמדובר בשוטר שהוא "סייר בוחן" אזי בסמכותו להוריד את הרכב מהכביש ולתת דו"ח בסכום של 1000 ש"ח.

      • תודה
        הדר ברקת | 03/12/2009 15:53

        סמכות השוטר הרגיל מאפשרת קלות דעת לעניות דעתי, דו"ח + נסיעה לתחנת המשטרה שלו, והזמן הכרוך בכך מהווים ענישה כבדה מאוד תקלות עשויות לקרות תוך כדי נסיעה ומבלי שהנהג יהיה ער להן ולכשמזהים תקלה יש איזה שהוא פרק זמן מינימלי המאפשר הגעה למוסך לשם תיקון התקלה ואם הייתי בדרכי למ וסך כאשר עצרני זה לבדיקה ואם נתקלה קרתה רגע לפני שהוא עצר אותי בדו"ח לתשלום רשם השוטר בסעיף דבר הנהג " אני יודע שיש נזילת שמן" הוא רשם זאת על דעת עצמו ,לא שאל אותי אם יש לי מה לומר ואחרי הכל גם לא ביקש ממני שאחתום על הדו"ח וכן לא חתמתי בדו"ח מופיעה חתימתו במקום בו אמור מקבל הדו"ח לחתום האם גם עכשיו הדו"ח הזה חוקי?

        • תשובה
          אורן המקורי | 05/12/2009 15:39

          השוטר לא חייב להחתים אותך. הוא יכול למשל לרשום "נמסר ביד". כל טענה מעבר לכך מקומה להתברר בבית המשפט - אך התנאי שהוא שאת כופרת בביצוע העבירה, משום שעל זה יסוב המשפט.