פיטורים לאחר 9 ימי עבודה

  • פיטורין ללא שימוע
    אביטל | 07/05/2024 22:06

    שלום רב ,

    התחלתי עבודה חדשה בסוף ינואר ופוטרתי בפתאומיות ללא שימוע לאחר 9 ימים.

    בחוזה נכתב שהחל מהיום הראשון במקרה של פיטורין יש לתת חודש הודעה מראש , המעסיק בחר לוותר על עבודתי והודיע לי בע"פ שאיני צריכה לבא ואקבל שכר בכל חודש ההודעה מראש ,

    למעשה הוא שילם לי רק עד סוף פברואר וכן טוען שאיני זכאית ליום הבחירות בגלל חוסר ותק.

    השאלות שלי:

    1. האם צריך לעשות שימוע לעובד שעבד 9 ימים בלבד?

    2. האם הוא חייב לשלם לי את יום הבחירות? ביום הבחירות כבר היה לי וותק של יותר מ14 יום אומנם לא הגעתי לעבודה אבל הוא זה שבחר לוותר על עבודתי.

    • פיטורים לאחר 9 ימי עבודה
      עו"ד רעות שגיב | 12/05/2024 09:59

      שלום רב

      החובה לבצע שימוע חלה למעשה בכל שלב, אך הואיל ומדובר בתקופת העסקה קצרה במיוחד, יש משמעות גם מה העילות לסיום ההעסקה ומה הוסדר בהסכם העבודה. מטבע הדברים נעשה איזון בין זכות העובד לדעת בגין מה פוטר והזכות להעלות טענותיו לבין תקופת העבודה, עילת הפיטורים וכו'. מדובר בנושאים שבהם יש חשיבות לנסיבות סיום העבודה, עילת הפיטורים, האם הוגדרה תקופת ניסיון בחוזה, האם ניתנה הסיבה לסיום ההעסקה וכיו"ב.

      באשר ליום הבחירות - הזכות היא למי שעבד בפועל 14 ימים רצופים. כאן יש משמעות הן לשאלה האם הועסקת כעובדת יומית או חודשית והן לשאלה מה ההסדר בסיום העבודה ולאיזה מועד נקבע בפועל מועד סיום העבודה, שכן המעסיק רשאי גם לסיים את יחסי העבודה ולהמיר את ההודעה המוקדמת בחלף הודעה מוקדמת.

      עוד וככל שלא שולם חודש הודעה מוקדמת במלואו יש להבין האם הסתיימו בפועל יחסי עובד מעסיק או שהשכר שולם כחלף הודעה מוקדמת ובכל מקרה ככל שיש יתרה לתשלום מוצע לפנות אל המעסיק.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il