החתימה אינה הודאה...

  • בדברי הנהג נרשמו דברים שלא אמרתי
    אור | 22/09/2009 17:46

    שלום, נסעתי בצומת מסובים בכניסה לכביש 4 בנתיב השמאלי שבהמשכו נפתח נתיב נוסף ממנו פונים שמאלה לכביש 4. כאשר נפתח הנתיב שמאלה אליו רציתי להשתלב, הגיח מאחורי רכב במהירות ודחק אותי אל מחוץ לנתיב הפניה. יצאתי מנתיב הפניה עד שהרכב הזה עבר ולאחר מכן חזרתי אליו מטרים ספורים לקראת הפניה שמאלה. לאחר הפניה עצרה אותי שוטרת תנועה בטענה של "קיפוח זכות", תקנה 21(ב)(1) סעיף 3511, ונתנה לי 500 שקל קנס ללא נקודות. כל ניסיון להסביר לשוטרת שניסיתי להמנע ממפגש עם הרכב שהגיח מאחורי כמובן לא עניין אותה. כשהיא הגישה לי את הדו"ח היא אמרה שאני צריך לחתום שהדו"ח נמסר לי וחתמתי. לאחר מכן ראיתי כי כל מה שנרשם בסעיף "דברי הנהג" זה: "את צודקת", ולא נרשם דבר ממה שאמרתי לה. האם יש לי מה לעשות עם זה למרות שחתמתי על הדו"ח או שהחתימה מהווה הסכמה לדברים שרשומים בדו"ח ואין אפשרות לערער עליו? האם כדאי לנסות ללכת למשפט על זה ולהתסכן בקבלת נקודות? יש אפשרות לנסות לערער במשטרה ללא צורך במשפט?

    • החתימה אינה הודאה...
      יעקבי | 23/09/2009 11:57

      חתימתך מאשרת שקיבלת הדו"ח לידך. את יכולה לבקש להשפט. ראי ספח בדו"ח. בסעיף אשמה זה אין חיוב בנקודות גם אם תורשעי בדין באותה אשמה. אפשר לבקש שימוע אצל קצין תנועה ולשטוח את טענותייך טרם המשפט. אפשר לבקש המרה לאזהרה אבל לשם כך את צריכה להודות באשמה ובמקביל יבדקו אם את זכאית בכלל לאזהרה (ותק 5 שנים נהיגה ושלא קבלת דו"ח תנועה בשנתיים האחרונות).