המשך...(פסק דין) אולי מסייע

  • האם שביל אופניים נחשב לכביש? ,אחרת אם אפשר...
    חיים | 23/08/2009 11:06

    ציטוט של החוק ,שכותב מהו שביל לרכיבה על אופניים, ולהלן המקרה. נסעתי לפארק גני יהושוע בת"א ומהכביש (לאחר שנכנסתי רכוב על הקטנוע), יש שתי שבילים מקבילים אולם אחד מרצפות להולכי רגל והשני שביל אופניים (הוא מסומן בשלט לאופניים אולם אין שלט/תמרור נגד קטנועים), ולמעשה מה שקרה בפועל רכבתי לאט על שביל האופנים ,לתוך שטח הפארק כ-15 מטרים מהכביש (עד שהגעתי לספסל ישיבה קרוב), והחניתי את הטוסטוס לצידי. ניידת תנועה חלפה במקום וצפרה לי לגשת אליה, וניגשתי ברגל , והשוטר שאל אותי אם הקטנוע שלי ואם כן איך הוא "הגיע" לשם. עניתי יפה מה שסיפרתי פה: "שרכבתי לאט על שביל האופניים ,ואני מדגיש שלא היה שילוט/תמרור נגד כניסת קטנוע". השוטר הסתפק בכך וכתב לי דו"ח , "רכיבה על מדרכה להולכי רגל!" 1. לדעתי השוטר טעה בכך שכתב מדרכה ולא שביל אופניים ולשכן השאלה הראשונה האם ניתן לבטל את הדו"ח בטענה של טעות מהותית בכתיבתו. 2. מה הגדרת החוק לשביל אופניים?, שכן ממה שידוע לי אופניים מורשים ברכיבה בכביש עירוני!, ולכן שיערתי שגם לרוכב טוסטוס 50 סמ"ק כמוני מותר ,כאשר אין שילוט/תמרור שמראה אחרת. בקיצור אני מקווה שהבנתם את "הקושייה" ולכן מעניין אותי לקבל דעה בעניין,תודה.

    • המשך...(פסק דין) אולי מסייע
      חיים | 23/08/2009 11:27

      מצאית את זה http://info1.court.gov.il/Prod01/ManamHTML.nsf/1DDD2A6BBF9CF1C642256CEC001B838E/$FILE/EB349B14D3EA7C7642256CE500411132.html?OpenElement אומנם לא רכבתי למקום חנייה מסודר!, והחניתי ממש בצד שביל האופניים. והאם נכום מה שקבע השופט , שלמעשה המרחק לא משנה!, שכן אדם יכול לרכוב לעיתים גם כמה עשרות מטרים (תלוי מאיזה כביש גישה הוא מתכוון להיכנס לחניה), ועדיין זה ייחשב כפי שסבר השופט!?