עמידה בחניית נכים

  • עצירה בחניית נכה
    אריה | 03/05/2024 12:00

    עצרתי בחניית נכה, הרכב היה מונע וישבתי בתוכו, חיכיתי כמה רגעים עד שאשתי תצא מבית מרקחת.          קיבלתי דו"ח 1000 ש"ח ע"י מצלמה.   האם אפשר לטעון כנגד?

    • עמידה בחניית נכים
      יעקבי | 04/05/2024 20:09

      שלום אריה,

      תקנת תעבורה 72 (א) אוסרת במפורש כל עצירה, כל עמידה וכל חניה בתחום חניית נכים.

      הסיטואציה שלך היא עצירה בחניית נכים.

      אני מניח שמדובר בדו"ח של הפיקוח העירוני. אפשר לפנות למנהל הפיקוח על החניות ברשות המקומית ולבקש המרת הדו"ח באזהרה, אם מדובר בעבירה ראשונה מסוגה ואם עברך התעבורתי (בעיר) אינו מעיק. עליך להביע סליחה, חרטה והפנמה וכי מדובר בעבירה בתום לב. לפעמים יש מחילה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • שאלה ליעקובי
        יעל | 07/05/2024 07:15

        סליחה שנדחפתי...

         יש לי שאלה: האם באמת דוחות של עירייה ניתן להמיר באזהרה?

        חשבתי רק של משטרה...

        קיבלתי על נת"צ.פניתי ימינה אבל נכנסתי לפני הזמן. הייתי ברכב נכה עם נכה שהרגיש לא טוב והקיא לי ברכב יצאתי מהנתיב הרגיל ונכנסתי לנתצ לפני הזמן לפנות ימינה להגיע לדיור מוגן בו מתגורר. באותו יום היינו בבית חולים.

         יש טעם להגיש ערעור?

        למען ההגינות זה נתצ עם הגבלה בשעות. בד"כ לא נוסעץ בחיים על נתצים.

        בכל מקרה תמיד הכניסה והיציאה מהדיור המוגן היא לנת"צ.

        • המרה באזהרה
          יעקבי | 08/05/2024 20:00

          שלום יעל,

          כתבתי זאת מניסיון.

          במחלקה המשפטית בודקים את הנסיבות, את עברו של הנהג ואם אין לו עבירות חניה ואחרות (עברו התעבורתי אינו מכביד), והעבירה הזאת הינה ראשונה מסוגה,  והוא מודה בעבירה ומביע חרטה כנה אז יש מצב שיתחשבו. אם לא יועיל - לא יזיק.

          בהצלחה.

    • לא נכה, לא נכנס לחניית נכה
      גיא | 05/05/2024 21:04

      אריה שלום,

      תסלח לי שאני לא נחמד.

      חניית נכה היא  ט א ב ו  שמי שלא נכה, אין לו מה לעשות שם.

      באותו זמן שאתה היית ברכב שחנה בחניית נכה, אדם עם מוגבלות נסע ברכבו וחיפש חניה.

      כשראה שהחהיה המיועדת לו תפוסה, עזב את המקום, כועס ועצבני וחזר לביתו.

      יש לך מה להגיד לאותו נכה?

      מצורף קישור לסרטון בנושא.

      https://www.facebook.com/share/p/x7GmcXqoNAhqmF8t/?mibextid=oFDknk