קצת בעייתי .........

  • דו"ח על שלט נהג חדש
    בר | 23/08/2009 03:45

    נעצרתי לביקורת במחסום כלשהו בעתלית... השוטר הבחין ברישיון שאני נהג חדש ובדק את שלט הנהג חדש.השלט היה מוצמד לפינת השמשה כך שניתן לראות את השלט אך לא היה תלוי בגובה...השוטר טען שהדבר לא חוקי נתן דו"ח ללא נקודות ורשם בנסיבות המקרה כי כלל לא הוצמדה תוית נהג חדש לשמשה.האם ניתן לעשות משו בנידון?!

    • קצת בעייתי .........
      גיא "אנשים באדום" | 23/08/2009 07:51

      נהג חדש נבדק ב"זכוכית מגדלת" , כך שאני לא בטוח שיקשיבו לך, מה גם שלפי הנהלים נהג כזה לא רשאי לדוח אזהרה. אני מציע שתיגש לתחנת המשטרה באזור מגוריך ותעלה את טענתך ולפי התגובה שתקבל תפעל בהתאם להנחיות קצין התנועה. בהצלחה נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • שלט "נהג חדש"
      יעקבי | 23/08/2009 12:38

      הנה לשון החוק: 9א. *(א) לא ינהג נוהג חדש כמשמעותו בסעיף 12א לפקודה ברכב נוסעים פרטי, ברכב פרטי דו שימושי וברכב מסחרי אחוד שמשקלו הכולל המותר עד 3,500 ק"ג אלא אם כן הוצמדה תוית כאמור בתוספת השניה (בתקנה זו – התוית) בחלון האחורי של הרכב בשוליו התחתונים כך שתיראה לנוהג אחריו. כעת שאל את עצמך אם מילאת אחר הוראת התקנה! האם באמת השלט ניראה לנוהג מאחוריך?

    • זה פשוט עצוב!!
      בר | 23/08/2009 17:56

      זה פשוט עצוב נער לפני גיוס שהולך מבלה קצת לפני הגיוס בא שוטר פשוט רע נותן לו קנס כי השלט נהג חדש לא נתלה על החלון למרות שהשלט היה בשולי הזכוכית האחורית והיה ניתן לראות אותו ... דרך אגב השוטר הזה עמיחי גורן עושה הרבה צרות לכל אנשי האיזור ויש עוד המון סיפורים עליו שעשה רע בכוח לאנשים!! בגלל אנשים כאלה המדינה שלנו נראית ככה

      • היה או לא היה...
        יעקבי | 23/08/2009 22:13

        בר, אתה חש מרירות בגלל הדו"ח ואינך מדייק בפרטים. אין זה המקום לעגל פינות אלא לספר על עובדות כהווייתן. בדו"ח רשם לך השוטר (לפי ציטוט שלך): "כלל לא הוצמדה תוית נהג חדש לשמשה". אתה טוען שהשלט היה מוצמד בפינת השמשה. נשאלת השאלה אם רכב פרטי שנוסע מאחרויך יכול להבחין בשלט בגובה עיניו או שמא השלט היה שקוע ואין מבחינים בו? האם רק נהג משאית או אוטובוס בלבד יכולים להבחין בו בגלל גובהם? שמא השלט היה בפינת השמשה אבל במאוזן ורק השתקפותו נראית? שמא השלט היה שרוע על הדש-בורד האחורי? ובכנות, השלט היה או לא היה מוצמד בצורה שתמלא את ייעודו?