תקיפה

  • קטנוע תקף את רכבי וניסה לברוח, לוותר או לתבוע?
    T | 21/08/2009 13:08

    ברצוני לדעת מה אוכל לעשות לגבי תקיפה וניסיון חבלה על רכבי בנסיעה בכביש, אינני רוצה לוותר לתוקף, אך אין נזק ממשי במהלך נסיעה רגילה עם בת הזוג שלי ברכבי עצרתי ברמזור ופתאום התחיל נהג קטנוע לתת מכות חזקות בחלון צד הקדמי של הנהג במטרה לנפץ אותו, הוא ניסה וניסה המון פעמים, נתן אגרופים בעט ומה לא כדי לגרום נזק ולברוח, ניסיתי להימלט מהרכב שלי כדי למנוע פגיעה שלי מהזכוכיות אבל כשהוא הבחין בניסיון הוא נצמד עם הגלגל וחסם את היציאה והמשיך בחבלה על הרכב שלי ולא מדובר על מכה אחת או שתיים ואפילו לא 20 אלא הרבה יותר, תוך כדי שהוא עובר לשימוש במרפק שלו כדי לנפץ, אך מסתבר שהאוטו שלי חזק. כול זה היה כשהוא רכוב על הקטנוע שלו כשהבחין שהאור ירוק והוא יכול להימלט הוא נתן גז וניסה לברוח בעזרת הקטנוע אך ללא הצלחה, הזמנתי משטרה והוא לא הכחיש וטען שחתכתי אותו. לאחר בדיקה של פרטיו ,השוטרים אמרו לי שלא כדאי לי להתעסק איתו ורמזו לי לשמור מרחק "מאנשים כאלה" הקטנוע שייך לחברת שליחויות שהוא עובד בה. הנזק היחיד שנגרם הוא כמה שריטות על הפח של הרכב (האוטו גם ככה לא חדש) אבל אינני רוצה לשתוק על כזה בריונות כביש, ואם לא נעשה כלום אנשים כאלו ימשיכו לנצל את זריזות של האופנועים כדי לפגוע ולברוח. השאלה שלי אם כדאי לי בכלל לתבוע ? האם משתלם לי בכלל להגיש טביעה? כמה אפשר לקבל על כזה מקרה? את מי אני טובע, את הנהג או את החברה שבה הוא עבד או בכלל את הביטוח? מה קורה כשהביטוח מתנער מאחריות כי הקטנוע שימש אותו בזמן החבלה במזיד ולהימלטות? האם יש עצות או הכוונות? או שבכלל כדאי לומר מזל שיצאתי בשלום ולעזוב את זה?

    • תקיפה
      עו"ד אילון אורון | 23/08/2009 20:53

      תוכל להתלונן במשטרה. עניין התביעה האזרחי, הוא כבר עניין של כדאיות כלכלית, ולקיחת סיכון כזה או אחר. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי