תשובה חלקית

  • 144 קמ"ש במרחק 122.5 מ' הופחת ל- 139 קמ"ש - עזרה
    Marvalous Man | 09/05/2009 02:50

    שימו לב - ארוך אך מבקש התייחסות מנומקת. 2009 03:19 לילה. "תפסו" אותי עם ממלז במהירות 144 קמ"ש במרחק של 122.5 מ' כתבו 139 קמ"ש. עבירה ראשונה מאז שיש לי רשיון נהיגה - 7 שנים. אני לא עובד כבר חודשים רבים. עקב טראומה שקצין משטרה התעלל בי הנשמה שלי חצי מתה. שללו את הרישיון הנייר הזמני. אם אקבל את הרישיון החדש האם אוכל לסוע איתו? מחר כאילו היום אני אמור להתייצב אצל קצין בבית דגן בשעה 11 בבוקר. שהוא יעשה שימוע על שלילת רשיון ל- 30 יום. מיהרתי לבית כי אמא עברה ניתוח והתלוננה על כאבים. אז דאגתי. נסעתי כמו נהגים אחרים על הכביש. הם פנו ימינה ואני המשכתי ישר שם הייתה ניידת על אי תנועה. אני זוכר שהייתה עוד מכונית לפני בנתיב הימני (אני הייתי השמאלי). הם טוענים שהייתי לבד. בכל מקרה לא סיכנתי אף אחד כי שמרתי מרחק כמו שצריך. האם יש מקום לשנות את העבירה 54 (א) סמל סעיף 6555 מס' נקודות: 10. פעם שמעתי שאפשר לבקש שעברתי על אי ציות לתמורור הוריה או משהו ואז אין נקודות. אודה על כל עזרה. אני לחוץ. מספיק שגם הרגל השמאלית שלי הייתה רדומה. מה אני יכול לעשות? אני מעדיף כלא מאשר לשלם קנס כי אני לא מועסק חודשים רבים. תודה. דברים נוספים, רק אחרי כקילומטר בו אני נוהג כ- 85-90 השוטר אמר לי לעצור. הוא פשוט שעברתי אותו פתאום התחיל לנסוע. ורק אחרי קילומטר בו אני נוסע במהירות נכונה אותת לי לעצור בצידי הדרך. נסעתי מהר אבל לא עד כדי כך. אמרתי לו 130 לערך וזה גם נראה לי הרבה. אני חושב שנסעתי בסביבות 110 שראיתי את השוטר הורדתי ל- 90 היום הייתי בבית דגן. הייתה שם קצינה חתיכה. בת 35+ לכולם שללה לחודש. רק לי הסכימה לא לעשות דבר. היא אמרה שמשרד התחבורה לא עידכן שחידשתי את הרישיון ב-30/03/2009. אבל ראתה את הרישיון הנייר שלי. בואנה אנשים מטורפים נוסעים 200 קמש ו-174 קמש. בכל מקרה בזמן שהמתנתי לדבר איתה הסברתי לכולם לבקש מהתובע לפני המשפט להחליף את הסעיף 54(א) ל- 20ב. עכשיו אני שמתי לב למשהו מאוד מוזר וחשוד ומבקש את עזרתכם האדיבה: 1. בדוח של כולם היה מספר הממלז. אצלי הוא שכח לרשום אותו. האם הדבר מאפשר ביטול הקנס בעת ההוכחות? או שזה פרט שולי שניתן בנקל לתקן? 2. כיצד ייתכן שכולם הוזמנו לאותו תאריך ובאותה שעה בת"א? כיצד ייתכן שישר השוטר קובע תאריך למשפט בזמן מתן ההזמנה למשפט? האם זה לא תפקידו של בית המשפט לקבוע תאריך למשפט? נראה שיש כאן חשד מבוסס לקומבינה בין המשטרה ובין בתי המשפט לתעבורה - דבר הפוסל את בית המשפט מלפסוק מאחר ויש לו קירבה לאחד הצדדים (לענייננו - המשטרה). 3. אני רוצה להישפט בפ"ת ולא בת"א כיצד עלי לפעול? זה הסעיף הרלוונטי הכי חשוב לי בנתיים. אני לא יודע איך להגיע לת"א באוטובוסים מפ"ת. זה יקח שלוש שעות! לא חבל על זיהום האוויר והכסף שאני צריך להשקיע בזה כי הבנתי שבת"א אין בכלל חניה ואני גם לא רוצה להיכנס לעיר הזו בכלל. 4. בספר הממלז באנגלית מופעים נתונים שגועים של המהירות ביחס לזווית. הדבר למעשה מראה על חוסר אמינות בממלז. האם מישהו אי פעם דן בזה? אודה אם למישהו יש בזמינות את הספר באנגלית פעם ראיתי אותו והבחנתי בזה עם עוד מהנדס. 5. אודה על קישור לפסיקת בית הדין הגבוה לצדק בעניין הממלז על מנת שאבחן את כל מה שהלך שם. כולל המידע שהוצג לשופטים וכל המשפט עצמו מהשלום ועד העליון. 6. השוטר שעצר אותי עצר אותי אחרי איזה קילומטר בזמן שנהגתי בסביבות 90 כמו כולם. לפני במסלול הימני היתה מכונית שעברה אותי שברירי שניה לפני. ועוד מכונית שעברה בטיל. אחרי שהשתלבתי. אמרתי לשוטר שאני לוקח אחריות מלאה להכל כי לא רציתי להתחיל ממש להתווכח שלא היו דברים מעולם. רציתי לראות את אמא שלי שטילפנה ואמרה שהיא לא מרגישה טוב. אני נפצעתי קשה מאוד לפני 6.5 שנים בתאונת דרכים כנוסע מאחורי נהג ואני האחרון שלא יהיה זהיר בעניין. תודה רבה לכולם. אודה שתעבירו את ההודעה למנהלים כאן שיכולו לעזור לי. ושאלה נוספת: 7. האם זה ייתרון או חיסרון שבמחשב המשטרתי בבית דגן אני מוגדר כנוסע ללא רישיון? האם בכך הם יכולים פשוט אוטמטית למעשה לא לפסול אותי לנהוג? כי הרי יש לי רישיון והוא חתום בחותמת הדואר המרכזי ששילמתי את האגרה של 394 שח. מה שכן התווכחתי חודשים עם משרד התחבורה כי הם לא הכניסו את שמי המלא אלא העיפו אות אחת משם. הדבר הגיע עד מבקר המדינה ובסוף בניגוד למה שאמרו למבקר פתאום קיבלתי לביתי בסוף מרץ 2009 את הספח לרישיון עם שמי המלא בהחלט. אני עוד צריך לתבוע את משרד התחבורה כי אמא שלי לא יכלה כמעט לזוז ובמקום שאסיע אותה למקום העבודה היינו צריכים להזמין לה מוניות כל פעם וזה עלה הון. בגלל התאונה שונה שמי ולא הסכמתי לנהוג עם שם מעוות ברישיון נהיגה שלי. לאותיות יש משמעות אמרו לי ואני מאמין בזה וראיתי שזה כך. לא נרשמו דברי הנהג. זה דוח לא לתשלום אלא לזימון לבית משפט (הזמנה לדין וכתב אישום על פי התקנות לחוק סדר הדין הפלילי התשמ"ב 1982) מספק התיק במשטרה: 20-2-00622 ואת היתר אני מצנזר. בסוף מופיע בחלקו הסמלי של המספר ד' היחידה: מתנ"א ת"א, שם היחידה המשנית: ימח"א איילון בתחום יחידת תנועה: ירקון-גלילות. הוא לא סימן ב- 02 (הזמנה לדין) X אבל כנראה זאת הכוונה כי הוא כתב לי גם מתי להופיע בבית הדין ואני לא רוצה להתחיל עם התחכמויות כאלו. א. מדינת ישראל נגד וסומן הנהג. סמל היחידה המשנית: 20. שם משפחה, שם פרטי (את שמי המלא לא רשם). תעודת זהות רשם במלואה מספר רשיון (ממש יפה) רשם במלואו. טלפון רשם במלואו כתובת במלואה למעט החסיר מיקוד. תאריך לידה אין צורך כי זה רק לקטין ואכן לא רשם. ב. הנך נאשם בזה - תיאור העובדות המהוות את העבירה - פרטי הרכב (ימולא בעבירות תעבורה שרכב מעורב בהן): מספר הרכב רשם כראוי, סוג לוחית: ישראלית, סוג הרכב: פרטי, 110, צבע הרכב: כסף 25, תוצר הרכב, גם כתב כראוי. לא סימן מספר ליד תוצר הרכב. בתאריך: כתב כראוי, היום בשבוע רשם ה'. בשעה רשם כראוי. במקום: סימן בכביש. תאור המקום: כתב זאת כראוי אני מניח שזה המקום. התיאור כפי שאני מבין שכתוב כי הכתב טיפה לא ברור: נהג ברכב הנ"ל בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מרבית 90 קמ"ש במהירות של 139 קמ"ש בניגוד לתקנה 54 (א) לת"ת סמל הסעיף: 6555 מס' נקודות: 10 מהירות לאחר הפחתה: 139 קמ"ש (כתב ומחוק 149 קמ"ש) מהירות מותרת: 90 קמ"ש מהירות שהוצגה במכשיר: כתב 122.5 קמ"ש מחק וכתב 144 קמ"ש. בעבירת מהירות שנמדדה באמצעות ממל"ז - המרחק שהוצג במכשיר 122.5 מ' סימן ב-V - דו"ח מכשור. לא סימן כלום בשורות הבאות: {} ממל"ז - LTI-20-20 מס' מכשיר:_______ {} ממא"ל וסקאר - 5000IL מס' מכשיר: _______ {} ממא"ל אחר: _____ מס' מכשיר:_______ ג. הינך מוזמן להתייצב בתאריך 21/07/09 בשעה 09:00 בבית משפט השלום ב- בימ"ש תל-אביב סמל 20 (כל זה זה מודפס מראש) והוא סימן V ליד האפשרות הזו שהיא האפשרות היחידה המופיעה בדו"ח. הוסיף בכתב ידו רח' שוקן 25 ת"א. כתב תאריך כראוי. כתב יחידה: ימח"א ת"א חתם. בקטן כתוב בדפוס "במידה ותורשע בדין, הינך צפוי לעונש הקבוע בסעיף 62 לפקודת התעבורה (נוסח חדש) (להלן: הפקודה), ו/או לכל עונש הקבוע בפקודה:: סעיפים 35-40, 44א, 57ג, 63, 65(א) הכל בהתאם לנסיבות. ד. פרטי עורך ההזמנה והמוסר: כתב מספר אישי, דרגה (בכירה יחסית רס"ב). שם פרטי ושם משפחה לא ברורים לחלוטין. תאריך פסילה: לא כתב כלום. לא סימן רישיון נלקח (למרות שלקח את הרישיון הזמני שלי). חתימת התובע: נשאר רעק. כתוב בקטן בדפוס: תובע מכוח מינוי ע"י המפקח הכללי של המשטרה. עדי תביעה (בנוסף לשוטר שפרטיו לעיל), אם אזרח סמן עיגול סביב המשבצת : השורות נשארו ריקות. אישור מסירה: הנני מאשר קבלת ההודעה בתאריך (07/05/09 ) וחתמתי. אגב מאחור כתובות בתי המשפט ובפתח תקווה הכתובת לא מעודכנת. אני מוזמן לת"א. מספר הטופס: ט-4254 (מק"ט 13342548). ראוי לציין שהשוטר שבפניו אמרתי שאני לוקח אחריות מלאה הוא לא זה שכתב את הדו"ח. היו 2 שוטרים אחד בדרגת סמל שני שפתח את הדלת - צעיר יחסית והשני בדרגה בכירה שלא ראיתי את דרגתו כי שניהם היו עם אפודים צהובים. שניהם היו מאוד נחמדים. הם ראו אותי ולא האמינו לדעתי גם שאני נהגתי כך. הם היו באמת מאוד חביבים. אנשים טובים מהיישוב שזאת עבודתם. אגב אם אני חושב על זה האם הייתי צריך לצאת לקראתם עם אפוד צהוב? כי הם היו עם אפודים צהובים. היה לי במכונית אבל לא הייתי שם הייתי במחשבות על אמא שלי. הסמל השני הוא זה שפתח את הדלת הימנית שלי. המתנתי ברכב עד שהם יגיעו אלי. הבנתי בארה"ב שאם שוטר עוצר אותך ואתה יוצא מהמכונית הוא ישר יורה בך אז פשוט שמתי את 2 הידיים על הרכב אחרי שכיביתי אותו. אפילו אם אני חושב על זה כלל לא שמתי אורות מהבבים. שוב הייתי בראש על אמא שלי בכלל ולא על הדברים האלו. ניסיתי לראות איך פועל הממלז הצעיר הפעיל והראה לי. הוא סימן והשהוא הזיז בצורה קיצונית זה עשה ERROR שהוא התמקד על משהו ולחץ אז זה הראה 80 ואחרי זה 120. המוזר שזה הראה מספרים מדוייקים. איך אני אמור להיות בטוח שהם לא כיוונו על מכונית אחרת ותפסו אותי כתמים שמוכן לקחת אחריות של אחרים? שהייתי בבית דגן והיא שחררה אותי היא כתבה בטופס ט-4123 את הפרטים הבאים: תאריך משפט: 21/07/09 תעבורה ת"א. כתבה את התאריך של היום 07/05/09 היחידה: מתנ"א ת"א (בערך שניתן לקרוא). כל הפרטים שלי נכונים למעט אי רישום שמי השני. מציינת שהיום היא ראתה אותי ומודיע לי כי "בתוקף סמכותי לפי סעיף 47 לפקודת התעבורה, הביותי משוכנע שיש יסוד להאשימך בעבירה בקשר: סימנה: לעבירת תעבורה שביצעת" סמל הסעיף: 6555 (בדו"ח) פירוט העבירה: מהירות מופרזת 90 (139) בתאריך - רשמה את התאריך והשעה שנתנו לי את הדו"ח ואת המקום שמצויין בדו"ח. אני עומד לפסול אותך מהחזיק ברשיון הנהיגה." לאחר שהסברתי לנהג, כי באפשרותו להעלות את טענותיו בפני, לצורך החלטתי בדבר פסילתו המנהלית מקבל או מהחזיק ברישיון נהיגה, אמר הנהג: (פרט את דבריו): "מיהרתי להגיע לאמא שלי שתודיע לי שהודיעה לי שהיא לא מרגישה טוב אבל (מילה לא מובנת אולי כתוב - כמה"ת - כמו הנכתב) לא נהגתי במהירות הנטענת. אני נהג זהיר אין לי עברות קודמות" החלטת קצין המשטרה: סימנה: החלטתי לא לפסול אותך מהחזיק ברשיון נהיגה, מהנימוק: כמפורט ע"י הנהג. כתבה את פרטיה - בדרגת רפ"ק כתבה תאריך את שמי ושם משפחתי (וגם כאן לא כתבה את שמי השני) וחתמתי. היא לא כתבה למטה ולא החתימה אותי למטה: "הרישיון הוחזר בתאריך... שם המוסר.... חתימת המקבל...." אודה על עזרתכם. תראו אם ישפטו אותי אני אבקש מאסר במקום תשלום. כי מי שישלם בעקיפין הם הורי. אמא שלא עובדת כרגע. ואבא שעובד מלא כדי להביא שכר לבית. אני לא רוצה להכביד עליהם אז במאסר אני אקבל אוכל במקום שההורים יקנו. אתקלח במקום להתקלח בבית (גם כך אני חוסך במקלחת בבית וגם באוכל - אגב יומיים לא אכלתי רק היום בערב התחלתי לאכול - חלק מהתהליך שלי פשוט למנוע מעמסה כלכלית על ההורים - זה מה שקורה שאין עבודה ואין דמי אבטלה). כך שבעקיפין גם אחסוך חשמל בבית. דבר נוסף וחשוב: השוטר התווכח איתי שבגלל הירידה שהייתה המהירות הייתה כה גבוהה. הבנתי שעליהם לשים בכביש ישר בלבד את הממלז ולא בכביש בירידה. האם אני צודק? חשוב לציין שכביש ריק - כמעט אין מכוניות. כל נסיעה אמורה להיות מותרת בו מאחר והנסיעה מתאימה את תנאי הדרך. הכביש ישר ברובו (כביש 5) וגם 250 לדעתי יכולים לנהוג שם אם אין מכוניות. כך שכל עניין הגבלת המהירות שהמחוקק קבע נכון עבור כביש נורמאלי ולתנאי דרך נורמאלים שיש שם מכוניות רבות. זה משהו שצריך להגיע לדיון. לא ייתכן הרי כך גם ניתן לומר שמטוס שאמור לנחות נחיתת חירום על כביש החוף יעבור את המהירות המותרת. האם גם אז יתנו לו קנס? זה מצחיק אבל זאת שאלה משפטית. ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: פסילה מנהלית

    • תשובה חלקית
      אורן המקורי | 09/05/2009 08:46

      1 - מדובר בפרט שולי, שהמשטרה יכולה לתקנו בקלות. 2- מדובר במועד הקראות שאליו מזומנים כל הנהגים. נכנסים לפי סדר הגעה. אם אתה מודה בעבירה יגזר דינך במקום. אם לא יקבע דיון להוכחות. 3- העברת דיון מת"א לפ"ת תתאשפר רק אם אתה מודה בביצוע העבירה. במצב שכזה יש להגיש בקשה לנשיאת ביהמ"ש העליון, שהיא היחידה שבסמכותה להורות על העברת הדיון. לעניין הממל"ז - אין מחלוקת בפסיקה לגבי המכשיר עצמו (שלא כמו מכשיר הינשוף למדידת רמת שכרות).

      • אודה על קבלת הפקס של נשיאת בית המשפט העליון
        Marvalous Man | 09/05/2009 12:39

        ודרכי התקשרות נוספים אליה. אני לא מתכוון להודות מאחר והציגו לי מספרים שבהחלט לא נסעתי בהם. מה עוד שהשוטר עצמו אמר שמאחר וזאת הייתה ירידה. הבנתי שחייבים לבדוק במקום ישר, מואר ללא גשם. אכן היה די מואר (בחשכה היו אורות), לא ירד גשם אך כן הייתה ירידה. מה עוד שהוא מראה לי בבדיקה שמישהו נוסע 120 ובגלל שהוא מתעסק איתי הוא לא עוצר את ההוא. זה כמו דייג שדג דגים. המסקנה ברורה: אם אתה רואה ניידת שתפסה מישהו מבחינתך אין חוק. זה מה שמשדרת המשטרה בשיטת הפעולה הזו. אין לי בעיה לבקש שישללו לי לחודשיים או שלושה. אני במילא בקושי נוסע עם המכונית. לא נסעתי שנים לאחר התאונה בגלל הפחד מהכביש. אני מוכן לשבת חודש וחודשיים במאסר. העיקר שבתמורה יבטלו כלל את העבירה הזו וימחקו אותה גם ממחשבי המשטרה. כך שהתיק המשטרתי והתעבורתי שלי ישאר נקי. אני מוכן ליטול עונש אפילו אם לא עשיתי את העבירה העיקר שלא ירשם משהו בעברי. האם יש כזה דבר? כי מבחינתי אם אני לא נוהג למעט מקרים כמו עכשיו שסייעתי לעצמי בחמישי שישי שבת בניסיון לצאת מהטראומה שעברתי על ידי קצין משטרה לפני כמעט שנתיים ו/או להסיע את אמי כי היא לא יכולה כל כך לזוז אחרי הניתוח - מטרות רפואיות, אין לי ממש צורך לנהוג. אני במילא לא עובד. מספר הרישיון שלי כה יפה שחבל שהוא יעלם. יחד עם זאת אני מוכן לקחת עונש בלי להודות בכך העיקר שזה יימחק לחלוטין. מאסר מבחינתי יהיה כמו בית עברה. למעט סיגריות שאני מקווה מאוד שאין שם כי אני לא יכול להיחשף לעישון סיגריות הן בגלל הפגיעה בריאות שהייתה מהתאונה והן בגלל שאני לא סובל סיגריות.

        • זה לא עובד ככה
          אורן המקורי | 09/05/2009 16:11

          לא שולחים פקס וזהו. צריך להגיש בקשה בכתב ובה אתה מעלה את בקשתך ותומך אותה בנימוקים.. מדובר בבקשה להעברת הדיון מביהמ"ש X ל ביהמ"ש Y. ככלל, אם אינך מודה מראש חבל שתגיש בקשה כזו שכן היא תידחה על הסף.העברת דיון מסרבלת את ההליך, בכך שאז השוטר שרשם את הדו"ח נדרש להגיע למקום יותר רחוק מביהמ"ש שאליו היה אמור להתייצב (שוטרים נותנים דוחות בתחום השיפוט של ביהמ"ש שאליו הוזמנת). קיימת פסיקה בנושא, כך שחבל לך על הזמן.

          • רגע רגע רגע...
            Marvalous Man | 09/05/2009 16:21

            אני מבקש את הפרטים. כשאגיע לבית המשפט העליון (אני הולך להשתמש בסעיף 13 של בתי המשפט ולפטור את עצמי מאגרה בשל המצב). אבקש על כל הנזקים גם את כל הנסיעות לבתי המשפט. לא ייתכן שהמשפט יהיה לנוחיותה של המשטרה הנמצאת בכל מקום ואילו האזרח החלש הוא זה שיצטרך לסבול מחשד לכאורה בלבד. כבר הדרך לבית דגן הייתה עבורי סתם בזבוז כספם של הורי על דלק. זיהום אוויר וכד'. יש כאן עילה של הפרת יסוד מהותית וחוסר שירותיות כלפי האזרח. אבקש את פרטי ההתקשרות לבית המשפט העליון. כמו כן אעביר גם את הנושא לשר מיכאל איתן שתפקידו לשפר את השירות לאזרח. השופט והמשטרה מקבלים את משכורתם מהמדינה. השוטר לא צריך להוציא אגורה אחת, זה תפקידו להיות במשפט. הוא מקבל על כך כסף. לא ייתכן שהאזרח הוא זה שיצטרך לשלם מכספו על כך שמזמינים אותך למשפט שנמצא במרחק גדול בהרבה מאשר בית המשפט לתעבורה הנמצא באזור מגוריו. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה

            • האם יש עוד שופטים בבית המשפט לתעבורה בתל אביב?
              Marvalous Man | 09/05/2009 20:47

              בן שלמה שירה גרטי יצחק גרינברג אלה דרורי מאיר הדר אבינועם הלוי יהושע וירט-ליבנה ורדה ורד דלית טאובר רחל טובי חיים טננבוים אברהם.נ כצמן רות לוי ירון נהרי עופר (1960) ס.נ. ויטלסון ישראל ספיר אלי פליגלמן פנינה פראג נועה פרידלנדר שלמה קפאח ציון שדמי ארנה שלמה איזקסון רות רז (1955) אלון אופיר (1967) מדוע רות רז ואלון אופיר לא מופיעים כשופטים בתל אביב? האם יש בפתח תקווה בית משפט לתעבורה שהוא פעיל? את הספר של עופר נהרי - המדריך המשפטי השלם רכשתי לפני איזה 5.5 שנים. מעולם לא קראתי אותו לעומק. עכשיו הגיע הרגע. אני שוקל להגיע כל יום לבית המשפט לתעבורה בתל אביב כדי לראות כיצד מתנהלים שם המשפטים. אני צריך את כל ימי ההולדת של השופטים. לבדוק אסטרולוגית מה מסופר עליהם. וכיצד הם חושבים ומה השיקולים שלהם. כמי שניחש את המספרים בלוטו, ההורים שלי עדים שהצהרתי להם 3 שעות לפני ההגרלה את המספרים הם חשבו שאני הזוי למרות שהם הכירו אותי לפני (04/03/2006 - המספרים היו 12,13,26,ולבחור 3 מתוך 4 הבאים: 28,29,30,31 והנוסף 2 או 4 ... המספרים היו 12,13,26,28,29,30 והנוסף 2 ואף אחד לא זכה ב- 12,000,000 שח) צריך להיות בהקשר של אהבה טהורה שזה יקרה. וללא מטרה לקבל. אהבה זו נתינה מוחלטת ליקום מעבר לנסיבות ומעבר למגבלות כלשהן. אבא עד לכך שאמרתי 3 שבועות לפני רצח רבין שירצחו אותו (גם אז חשב שאני הזוי). אמא עדה ששלושה חודשים לפני רעידת האדמה ב-2004 הודעתי לה שזה יקרה ופיספסתי בכמה שעות. אני לא חוזה. 70% מהדברים מתרחשים. הייתי בטוח שהמשטרה תחפש אותי כ- 15 דקות לפני הנסיעה. אם לא הייתי צריך להגיע לבית הייתי נוסע לים. רגע לפני שיצאתי הרגשתי שהנסיעה לא תסתיים כראוי. תקראו על מכונת הזמן: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3280048,00.html ואני מצטט: קרני לייזר ישחקו בזמן על פניו, כוח כבידה הוא גורם שלא ממש פשוט לשחק איתו. אבל לתוך המפגש הזה, של כבידה וזמן, הכניס מאלט רכיב נוסף, אלגנטי ו"קל", שמשנה את התמונה. "אנחנו יודעים שחומר מחולל שדה כבידה, כמו בכדור הארץ. ב־1934 כבר התברר שגם אור יכול ליצור כבידה, לא רק גופים וחומר. זה הגרעין של פריצת הדרך שלי: אם כוח הכבידה יכול להשפיע על הזמן, ואור יכול ליצור כוח כבידה, הרי שאור יכול להשפיע על הזמן. הבנתי שאם נשתמש בקונפיגורציה מסוימת של לייזרים - כלומר אם הם יוצרים מעין מעגל, שאפשר ליצור בכמה דרכים - נוכל ליצור עיוות של המרחב. ואם ניצור עיוות של המרחב, ניצור איתו עיוות של הזמן". כמה פשוט. האנלוגיה שמאלט אוהב להשתמש בה כדי להסביר איך נראה היישום של העיקרון הזה פשוטה גם היא: "דמיין שניצבת מולך כוס קפה; הקפה בכוס הוא החלל הריק והכפית שבוחשת את הקפה היא לולאת לייזר. כשאתה בוחש את הקפה עם הכפית, זה כמו שאני מפעיל את לולאת הלייזר על החלל. עכשיו אתה זורק קוביית סוכר לקפה ומערבב; תנועת הערבוב תגרור גם את חלקיקי הסוכר. המקבילה לסוכר בעולם שלי היא ניטרונים, חלקיקים שאותם תסחרר לולאת הלייזר. זו תחזית שלי, שעל ההוכחה וההדגמה שלה אנחנו שוקדים כרגע במעבדה. אם תערבב חזק מספיק, או במקרה שלנו תיצור מעגל לייזר חזק דיו, כל המרקם של חלל־זמן יתעוות ותוכל ליצור גם בו לולאה, שמחברת את האתמול דרך ההיום למחר ובחזרה לאתמול. מה שאומר שתוכל לחזור מהעתיד לעבר ולנסוע מהעבר לעתיד. זו תמצית התיאוריה שלי".

              • אתה צריך אישפוז בפסיכיאטרית ודחוף!  לת
                אלוהים ישמור | 09/05/2009 20:57

                • אכן יש לשקול בכובד ראש את המלצתך
                  Marvalous Man | 10/05/2009 01:24

                  אך מוטב שקודם כל תבדוק את האמת מאחורי הפסיכיאטריה אשר היא לא אחרת ממה שאימץ היטלר בהיותו לוקח את תורת הגזע ומשביח אותה לתעשיית מוות. היא כולה מושטטת על הפסיכיאטריה. ראוי כי תבקר בשנצינו - במרכז הסינטולוגיה וגם תשאל את טום קרוז שתורם עשרות מיליוני דולרים כל שנה למען הרבה מאוד נזקקים. אני מקווה מאוד שאתה לא עורך דין "אלוהים ישמור". כי עורכי דין כמוך לא ראויים להיות במדינה המתוקנת שלנו. דע לך שבארצות הברית אם אתה מוציא מילה אחת רעה על הסינטלוגיה אתה עמוק בתוך הכלא על פי החלטת בית המשפט שם.

              • זה בדיוק המקרה שלי
                Marvalous Man | 09/05/2009 21:45

                לפני הכל אציין שרשימת השופטים מפורסמת באינטרנט לכל מתעניין כך שזה לא מעשה לא חוקי לפרסם זאת. אני מביא את פסק הדין המפורסם באתרו של איילון ומעניין שבדיוק על אותה מהירות אנו מדברים, דבר הגורם לי לחשד שהמשטרה מצליחה בממלז להשתיל מספרים כך ואז לתפוס נהגים תמימים ולהכניס בהם דו"חות. זיכוי מהירות הנאשם טען כי נותק קשר העין מהמדידה עד העצירה [ 04/12/2008 ] בית משפט לתעבורה רמלה ת 005057/07 בפני: כב' השופטת לאה שלזינגר-שמאי תאריך: 2/9/2008 בעניין:לשכת תביעות תעבורה שפלה ע"י ב"כ עו"ד קפרי תובע נגד הנאשם : משה-בהעדר ע"י ב"כ משרד עו"ד אורון הכרעת דין אקדים אחרית לנושא ואמר כי החלטתי לזכות את הנאשם מחמת הספק. 1. נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה במהירות מופרזת של 139 קמ"ש (לאחר הפחתה) מקום בו המהירות המקסימלית המותרת היא 90 קמ"ש בניגוד לתקנה 54(א) לתקנות התעבורה התשכ"א-1961. 2. עפ"י הנטען בהזמנה לדין וכתב אישום (הדו"ח-ת/3)- בתאריך 21/7/07 שעה 00:30 בערך,נהג הנאשם ברכב מ.ר 2667417 בכביש 45 למערב. עפ"י המתואר בדו"ח, השוטר עמד בשול ימני מתחת גשר כביש 6 והפעיל ממל"ז.רכב הנאשם נקלט בנתיב ימין כאשר הוא בודד לחלוטין, השוטר סימן לרכב לעצור. הרכב חלף על פניו ובלם ולאחר מכן המשיך בנסיעה למערב.השוטר יצא אחריו בנסיעה ושמר על קשר עין רצוף עד עצירתו בכביש 1 למערב. תגובת הנאשם לדו"ח הייתה: "אין סיכוי שהגעתי למהירות הזאת, מכיוון שמכוניות אחרות עקפו אותי ובחיים שלי לא נתפסתי על מהירות. נסעתי אולי 110 קמ"ש מהירות מקסימלית. לדעתי אתה טועה וצילמת רכב אחר". 3. בהקראה טען הנאשם: "מודה בנהיגה ובזמן.לטענתו לא נשמר קשר עין". 4. בישיבת ההוכחות העידו מטעם המאשימה השוטר עורך הדו"ח,אשר חן, עת/1 ,והשוטרת אביבית אברהם,עת/2 , והנאשם העיד מטעם ההגנה. 5. בעדותו,חזר עת/1 על האמור בדו"ח והעיד כי רכב הנאשם נלכד בממל"ז בנסיעה בנתיב ימני,כשהוא בודד לחלוטין.עוד העיד השוטר כי זיהוי רכבו של הנאשם כרכב שביצע את העבירה ונסע במהירות של 144 קמ"ש(לפני הפחתה) מאחר והרכב היה בודד לחלוטין בתנועה מתקרבת "ואין שום סיכוי שזה רכב אחר כי לא היה רכב אח בסביבס"(ע"מ 2 שורה 7). אשר להיות רכב הנאשם רכב בודד,הודה העד בחקירתו הנגדית כי הניידת עמדה בשול ימין,ולצורך מרדף אחרי הנאשם חזר העד לניידת,התבונן במראות על מנת לראות שלא מגיעים רכבים, והשתלב בכביש.(ע"מ 5 שורה 29),וכי בזבן שהתבונן במראות לא שמר על קשר עין עם הרכב הנמדד.העד טען,כי מדובר ב"אלפית שניה",אך הודה כי באותה אלפית שניה הוא לא רואה את הרכב הנמדד כי הוא התבונן במראות(ע"מ 6 שורה 6-8). העד הוסיף והודה כי אינו יודע אם עת/2 שמרה על קשר עין עם הרכב הנמדד. 6. עת/2, השוטרת אביבית אברהם, שישבה בניידת במושב הנוסע לימינו של הנהג ערכה מזכר ת/5, וסיפרה בעדותה כי אינה זוכרת את האירוע ואינה יכולה להעיד אלא על מה שרשום במזכר. ב-ת/5 אין כל רישום כי העדה שמרה על קשר עין רצוף עם רכבו של הנאשם לאחר שנלכד בממל"ז וכן כי רכב הנאשם היה בודד בכביש בעת שנמדד הממל"ז.דהיינו אין בעדותה כל סיוע לעדות עת/1 בעניין שמירת קשר עין רצוף עם רכב הנאשם. 7. הנאשם שבחר להעיד, סיפר בעדותו, כי רכב עקף אותו ונסע במהירות מופרזת ואז הבחין בניידת המשטרה ואמר לאשתו שישבה לצידו, כי "טוב שיש כאן משטרה". לאחר כשני ק"מ הורה לו השוטר לעצור ואמר לו, שנסע במהירות מופרזת והנאשם השיב לו, כי לא עבר את המהירות המותרת וכי יש לשוטר טעות בזיהוי. הנאשם העיד עוד,כי עקפה אותו מכונית וכ-200 מ' אחר כך הבחין בניידת. 8. השאלה, אם נמצאו רכבים נוספים בסמוך לרכבו של הנאשם בעת שנמדד בממל"ז, הינה קריטית. כאמור,רק עת/1 העיד, כי רכבו של הנאשם היה 9. יחיד בכביש בעת המדידה ואילו עת/2 לא העידה על כך. כמו כן, על פי העדויות רק עת/1 טען, ששמר על קשר עין עם רכבו של הנאשם. 10. מאידך גיסא, הנאשם העיד, כי היו על הכביש רכבים נוספים. אחד מהם אף עקף אותו.מכאן, שעדויות התביעה וההגנה הינן שקולות ואין ביטחון,כי רכבו של הנאשם היה אכן הרכב אשר נסע במהירות המופרזת הנטענת. לכן נותר בליבי ספק אם הרכב שנקלט בממל"ז הוא הרכב בו נהג הנאשם. בנסיבות אלה,אני מזכה את הנאשם מהעבירה המיוחסת לו בכתב האישום מחמת הספק.