כן, לפקח מותר לתת דו"ח על אדום-לבן

  • לדוד ורוני השאלה היה עם לפקח מותר לתת דוח
    רמי | 21/04/2009 12:49

    האם מותר לפקח עירוני לתת דוח על שפה מדרכה אדום לבן שיש תו נכה שאוטו חונה על יד בית שלי כביש ללא מוצא שלא מפריע לאף אחד ותנועה

    • כן, לפקח מותר לתת דו"ח על אדום-לבן
      דוד, מתנדב בתנועה | 21/04/2009 16:29

      לפקח מותר לתת דוח כמעט בכל דבר וענין במפורש כן בנושאי חניה אם הכביש לא מפריע לאף אחד למה שמו שם אדום-לבן אם היה לך תו נכה, הוא היה צריך לנסות למצוא אותך בכדי שתפנה את הרכב שלך, בהנחה שהרכב הפריע לתנועה. הדוח חוקי על-פי שיקול דעתו, בעיקר אם הוא ציין בנסיבות שהיה תו נכה ובכל זאת הוא החליט לרשום דוח כי...... וכאן בא פירוט הסיבה למה הוא החליט לרשום דוח. נימוק לדוגמא: הוא ביקש ממך כבר אי-אלו פעמים שלא תחנה שם כי אתה מפריע ברחוב הזה שלך ליד ביתך, כי אתה לא גר שם לבד והוא החליט שצריך אחת ולתמיד לפתור את הבעיה איתך. אם תיקח את הסיפור לבית משפט, הרי שלפקח תהיה גושפנקא מלמעלה למעשיו. אם יוחלט שאתה רשאי לחנות שם ותצא זכאי במשפט, הוא לא יטריד אותך יותר וגם השכנים יבינו שאין להם מה להתלונן. קפיש? וואי, אף פעם לא רשמתי תשובה כל-כך ארוכה......

    • עפ"י חוק חניה לנכים, התשנ"ד-1993
      רוני | 21/04/2009 21:50

      חניה במקום שאין החניה מותרת בו (תיקון התשס"א) 2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה: (1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה; (2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה; (3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים; (4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה. (ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב. סייג לרשות חניה 3. מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה - (1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו; (2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב; (3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו; (4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר; (5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן; (6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית; (7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.