אין הצדקה לדו"ח

  • נסיעה על מדרכה לצורך יציאה מחניון
    שמואל | 09/12/2008 18:42

    חניתי בחניון מוסדר אולם ביציאתי ממנו החלטתי לצאת ישירות לכביש תוך כדי חציית המדרכה ולא דרך היציאה המוסדרת. השוטרת רשמה לי דו"ח לפי תקנה 38 א' (נסעת על המדרכה שלא לצורך חצייתה בכניסה או ביציאה מחצרים) למרות שחציתי את המדרכה ולא נסעתי עליה. האם בכך שלא יצאתי מהיציאה המוסדרת עברתי עבירה? האם חציית המדרכה במקרה זה אסורה?

    • אין הצדקה לדו"ח
      גיא "אנשים באדום" | 11/12/2008 13:07

      לפי דבריך, אין כל סיבה לרישום דו"ח על המקרה שכתבת. השאלה על סמך מה השוטרת רשמה את הדו"ח ? היא ראתה שרק חצית ולמרות זאת ...... או שהיא ראתה אותך יורד מהמדרכה ואז ....... אני היתי מערער על הדו"ח, לדעתי אין הצדקה לדו"ח, אלא אם נסעת ולא רק חצית. אם הערעור לא יתקבל יש לך אפשרות נוספת - יתכן שאתה זכאי לדו"ח אזהרה באם אתה עומד בקריטריונים הנ"ל : הודאה בביצוע העבירה וותק רישיון נהיגה חמש שנים לפחות העבירה היא ברירת משפט (ולא הזמנה למשפט) אין לנהג שום דו"חות בשנתיים האחרונות. נסיבות ביצוע העבירה ושיקול דעת. את הבקשה יש לשלוח לתחנת המשטרה הקרובה למקום האירוע לפי הרשום בגב הדו"ח. נהג ! החיים בהגה שלך ! ! ! שמור עליהם ! ! ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com