חיוב היזם בתמורות לקשיש בפרויקט תמא 38/2 כמו בפרוי

  • חיוב היזם בתמורות לקשיש בפרויקט תמא 38/2 כמו בפרוי
    דסי | 02/05/2024 16:55

     שלום רב,

      אנחנו דיירים ב 2 בנינים משותפים נמצאים בתהליך של פרויקט תמא 38/2(  מדגישה : לא חיזוק- תמא 38 ולא פינוי בינוי).

    אני בת 78 כיום.

     דיירת קשישה בפרויקט.

      אני מחפשת הפניה מדוייקת  בחוק - לגבי  זכותי כקשישה בפרויקט תמא 38/2.

    1.

    בפרויקטים של חיזוק 38  ישנה התייחסות לתמורות בהן חייב היזם לקשיש (משום ההבנה שמעבר לדירה זמנית לתקופת הפרויקט מסובכת לקשיש).

    זאת לפי:  סעיף 5/א לחוק המקרקעין( חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה) תשס"ח- 2008.

     על היזם להציע לקשיש חלופות לדירת התמורה.

    2.  בפרויקטים של  פינוי בינוי-  ישנה גם התייחסות לנושא תמורות בהן חייב היזם להציע לקשיש המתקשה לעבור לדירה חלופית בתקופת הפרויקט וחזרה לדירה החדשה.

    זאת לפי : סעיפים 2 ב.(6) (7) לחוק פינוי בינוי( עידוד מיזמי פינוי בינוי) תשס"ו 2006..

    אבל בשום חוק לא מצאתי התייחסות לנושא בפרויקט תמא 38/2.

     כל  זאת-  למרות מאמרים רבים (שחוברו על ידי עורכי דין מומחים בתחום הפרויקטים  הנ"ל)  בהם כולם מציינים שגם בפריוקט תמא 38/2, היזם מחויב  להציע לבעל הדירה הקשיש-  אלטרנטיבה לדירת התמורה משום אותו קושי של  מעבר לפיתרון דיור זמני לכל תקופת הפרויקט וחזרה  לדירת התמורה כעבור 3 שנים .

     אשמח לקבל הפניה מדויקת- לטענת אותם עורכי הדין שכתבו את המאמרים- לגבי זכויותי כקשישה בת 78 ( עוד שנתיים בת 80 ??).

        או שלחלופין אקבל מכם מידע / חוות דעת- ממי ממנהלי הפורום  שאותם כותבי מאמרי המידע טועים: זכות זו לא קיימת בפרויקט תמא 38/2.

     תודה

     דסי

    רמת גן