אפשרות אחת היא לנסות ולהגיע להסדר אם התביעה

  • אי ציות לשוטר
    חיימון | 23/01/2008 18:25

    בקרוב מאוד אני אמרו להשפט על ציות לשוטר. זהו הדיון השני בעיניין לאחר שבדיון הראשון לא הודיתי באשמה. משום שלא ראיתי את השוטר. השוטר תפס אותי במהירות 119 קמ"ש עם אקדח לייזר. לטענתו הוא סימן לי לעצור ואני ברחתי. הוא יצא למרדף אחרי תוך שהוא עובר שני רמזורים אדומים! כשראיתי אותו ושהבנתי שהוא רודף אחרי עצרתי מיד בצד , עברתי בדיקת אלכוהול (ביום שבת ב10 בבוקר בדרכי לעבודה!) מכיוון קיבוץ ארז לראשון לציון. יחס משפיל וחיפוש מתחת לאדמה של השוטר כדי לדפוק אותי כמה שיותר בסופו של דבר קיבלתי קנס 750 שקל בשביל המהירות וזימון למשט בעד זה שכביכול לא צייתתי להוראת השוטר. שאלתי היא- מה אני אמור לעשות כדי לצאת נקי מכל העיניין הזה? אין לי כוח להתעסק בבירוקרטיה. אני כל כך לא מאמין במשטרה עד כדי כך שלא אכפתלי לקבל קנס כספי ולגמור עם זה. מה עליי לעשות? מה להגיד לשופט? מה אני יכול לקבל על זה? מה יקרה במצב ששוב לא אודה באשמה? מידע נוסף: בדיקת מהירות

    • אפשרות אחת היא לנסות ולהגיע להסדר אם התביעה
      שופט (בדימ.) | 23/01/2008 21:09

      טרם תחילת משפטך דבר עם התובע. השאלה היא האם קיימת בעברך התעבורתי עבירה דומה? כמה הרשעות תעבורה יש לך על פני כמה שנים (שאתה נוהג?). אם עברך אינו חמור סביר להניח שהתיק יסתיים בפסילה על תנאי וקנס כספי. האפשרות השנייה היא לכפור באשמה ולנהל דיון הוכחות. בדיון זה תוכל לחקור את השוטר ולנסות להוכיח לביהמ"ש שלא ביצעת את העבירה בה הואשמת. יש לקחת בחשבון כי אם כן תורשע השופט לא יבוא לקראתך, לרוב, כנאשם שהודה מיד ולא ניהל הליך סרק. זה רק על קצה המזלג. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות משפט תעבורה

    • אי ציות לשוטר
      עו"ד איתן גורביץ | 24/01/2008 07:27

      על פי מה שצויין מדובר בעבירה חמורה של אי ציות. כיום מחמירים בענישה על עבירה מסוג זה. כמו בכל תיק תעבורה, צריך לצלם את חומר הראיות ולפי הבסיס הראייתי צריך לראות כיצד לנהל את התיק - לנהל הוכחות או להגיע להסדר או לטעון לעונש - תלוי גם במותב שיושב בדין. עו"ד לתעבורה יכול לעזור.

      • משמעות המחשבה הפלילית בעבירת אי ציות לשוטר
        עו"ד אילון אורון | 25/01/2008 10:39

        בהמשך לתשובה המפורטת שקבלת, יצוין כי גם אם בית המשפט יקבל את גרסתך לפיה לא הבחנת באותות השוטר שסמן לך לעצור, עדיין יתכן ותמצא עצמך מורשע בדין, וזאת כיוון שבית המשפט עשוי לקבוע שאמנם לא הבחנת, אך "היית אמור" להבחין. יצוין כי ניתן לטעון כי במקרה שגזה יש לזכות מעבירת אי ציות להוראות שוטר, ולהרשיע בעבירה קלה יותר של חוסר זהירות (עבירת חוסר זהירות מתייסת בין היתר לנהג שלא הבחין בתמרור או באותות שוטר..). עבירת חוסר הזהירות הנה עבירה מסוג קנס, והעונש שצפוי בגינה הנו קל יותר. יצוין כי אם בית המשפט יעריך כי שמת לב לאותות השוטר, ובחרת שלא לעצור, בית המשפט עלול להטיל עלייך עונש חמור של פסילה ארוכה. בברכה עו"ד א.אורון תשובה זו אינה מהווה תחליף ליעוץ משפטי.

        • לי קרה מקרה דומה
          קלרה | 06/02/2008 11:20

          משטרה סימנה שאעצור, ולא התחשק לי לראות אותם המשכתי בנסיעה. קבלתי תביעה לבמ"ש על אי ציות. לא הודתי בדיון. המשטרה הציעה לי להגיע איתם להסדר, הבנתי שיש פה משהו "מסריח" ולא הסכמתי וטענתי שמעולם לא הייתי בורח למשטרה אם הייתי רואה. ואכן בדיון ההוכחות המשטרה נמנעה מלהגיש את התיק לכן בקשתי שיבטלו את הקנס וזה מה שפסק ביהמ"ש.

      • אי ציות לשוטר - קריאה נוספת
        אתר הפורומים | 10/07/2008 17:30

        לקריאה נוספת, מקצועית, אודות אי ציות לשוטר ראה: אי ציות לשוטר