סיום עבודה

  • שאלה קטנה
    דידו | 08/09/2009 15:31

    לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי, סיום העבודה צריך היה להיכנס לתוקף החל מה1.9.09 במהלך חודש אוגוסט מצאתי עבודה אחרת והתחלתי לעבוד במקביל לעבודה הישנה (הכל נעשה בידיעת המעביד הקודם) במסגרת עבודתי החדשה סיימתי כל יום ב 17 ולאחר מכן התפנתית להתעסק בעבודה הישנה (וגם זה היה ידוע מראש). כחלק מעבודתי הישנה קיבלתי רכב ופלאפון. במסגרת סיכומי הפרישה שלי דרש המעסיק הקודם לחייב אותי על הדלק שנסעתי למקום העבודה החדש (את השווי רכב אני כמובן משלם). שאלתי 1. האם זה דבר חוקי לבקש ממני את הדלק על הרכב למרות שידע שהרכב אצלי ושאני משתמש גם לצרכים אישיים (הרכב מעיקרו נועד לעבודה + צרכים אישיים). 2. האם הוא יכול לחייב אותי גם על שווי רכב וגם על דלק? 3. יש לי סכום מסוים שהמעביד הקודם חייב לי ואף חתם על כך בגין ותק שלא שולם, האם אני יכול לדרוש ממנו שהכסף לא יכנס אל המשכורת אלא יכנס בדרך אחרת אפשרית (כיון שאני רוצה למעט במשכורת בשביל לא לעשות תיאום מס גדול)? תודה רבה רבה

    • סיום עבודה
      עו"ד רענן קריב | 08/09/2009 16:50

      1. לא, אם הרכב משמש גם לצרכים פרטיים. 2. אותה תשובה כמו 1. 3. לא. אלא אם אתה רוצה להיות עברייין מס ולגרור לכך גם את המעסיק.