הגש תביעה

  • עיכוב טופס 161 ע"י המעביד
    משמש | 09/06/2009 09:38

    שלום, לפני 4 חודשים התפטרתי מהמקום שעבדתי בו במשך 7חודשים. היה לי שם ביטוח מנהלים וקרן השתלמות. מקום העבודה העביר לי טפסים לשחרור הפוליסות אבל לא העביר את הטופס 161. חודשיים לאחר שעזבתי הם שלחו לי חשבונית לתשלום על תיקוני פחחות וצבע שנעשו ברכב הליסינג שהחזרתי. כרגע הם מעכבים את ה 161 בתור עונש לזה שאני טוען שאיני חייב לשלם את התיקונים. האם אני יכול לתבוע את המעביד על הלנת כספים? האם כדאי לו לשחרר לי את הטופס מאשר להכינס לתביעה? תודה

    • הגש תביעה
      עו"ד רענן קריב | 09/06/2009 09:47

      קודם כל, לא ברור מדוע טופס 161, שכן זהו טופס המתייחס לפיצויי פיטורים, ואתה אינך זכאי לפיצויי פיטורים גם כי התפטרת וגם כי עבדת רק 7 חודשי עבודה. אם עיכוב הטופס מעכב שחרור כספי תגמולים להם אתה זכאי אתה יכול להגיש תביעה לצו עשה. המעסיק אינו רשאי לעכב טפסים וכספים עקב ויכוח בעניין נזק לרכב.