הסכם ב"|שחור"- דיני עבודה

  • סחיטה עקב תשלום בשחור
    איתי | 08/06/2009 19:09

    שלום. נכנסתי לגור בבניין לפני כחצי שנה. הסכם הועד עם המנקה כפי שביררתי הוא 400 ש"ח לחודש בתמורה לשטיפה פעמיים בשבוע. המנקה היא דיירת מהבניין והתשלום הוא בשחור מזה כמה כמה שנים טובות. העניין הוא שברצוננו לפטר אותה מכיוון שאינה מבצעת את תפקידה במלואו (שוטפת פעם בשבוע) ובאופן כללי איננו מרוצים ממנה. אך היא תופסת את הועד בצוואר בגלל שהוא משלם לה בשחור. מה אפשר לעשות? מה הסיכונים לועד הבית?

    • הסכם ב"|שחור"- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 08/06/2009 23:10

      מה זאת אומרת "תופסת אותכם בגרון"? היא לא בסדר בדיוק כמו הועד. דווחו עליה לביטוח לאומי, שלמו לה את הפיצויים שמגיעים לה, גמרו אותה חשבון והמשיכו בדרככם.

      • מה יקרה לועד? מה סכום הפיצויים?
        איתי | 09/06/2009 08:34

        היא מקבלת 400 ש"ח בחודש ועובדת הרבה שנים. כיצד מחשבים את הפיצויים? כמו"כ, לאחר דיווח לסיטוח לאומי מה יקרה לועד?