האם כיתוב על גבי מעטפת דואר יכול להוות לשון הרע?

  • תביעת לשון הרע ללא הכחת נזק של רשות מקומית
    קובי | 22/05/2024 20:59

    שלום רב. העירייה שלחה מכתב אליי שעל המעטפה כתוב : שלום חובך במועד וחסוך אי נעימות". את המעטפה שלחה בדואר רשום למקום בו אני גר. יש לציין שזה מקום קטן שכולם מכירים את כולם, ומי שקיבלה למסור לי את הדואר ראתה את המעטפה והסתכלה עליי במבט של תמיהה. אין לי שום חוב, בעוד שהעירייה יודעת מזה (הייתה מכירה של הנכס והומצאו לה כל האישורים לכך שיש בעלים חדשים כולל חוזה מכירה שחתום על ידי עורכי הדין שטיפלו במכירה. לא אסביר כרגע מה הסיבה אבל בשורה התחתונה היא רוצה לגבות ממי שנוח לה לגבות כי לא רוצה להתאמץ (הקונה רכש ממספר מוכרים את מלוא הזכויות) ואף שלחתי לה מייל עם כל האסמכתאות + חוזה מכירה.) . אין ספק שהעירייה עוברת על החוק בזה שטרם הסירו ממני את הארנונה, אבל אני רוצה לדעת משהו אחר: האם יש בסיטואציה כזו מקום לתבוע את העירייה בתביעות קטנות ?

    תודה מראש

    • האם כיתוב על גבי מעטפת דואר יכול להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 05/06/2024 12:03

      קובי שלום,

      האם הכיתוב אליו אתה מתייחס מופיע על כל מעטפות העיריה או שהופיע רק על המעטפה הספציפית הזו שהועברה אליך? ככל שמדובר על כיתוב ספציפי ייתכן ויש פה עילת תביעה, בהנחה ולא מדובר באמת דיברתי.

      מציע להתייעץ עם עו"ד לפני הגשת תביעה - גם אם ברצונך להגיש תביעה בתביעות קטנות, וזאת על מנת שתוכל להבין בדיוק מהן טענותיך בעניין.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il