חוסר תום לב בפיטורים- דיני עבודה

  • חוסר תום לב בהליך פיטורים ושאלה לגבי שיחת שימוע
    טיפי | 08/06/2009 14:33

    שלום רב , לפני כחודש פורטתי מעבודתי כמנהל פרויקטים בטענה שאין מספיק עבודה ווהחברה נאלצת לקצץ. בעותה עת הייתי עסוק בפרויקטים רבים ובפעילות מלאה ואת כל עבודתי נאלצתי להעביר בחפיפה לאחרים, כמו כן החברה המשיכה וגייסה עובדים נוספים במהלך התקופה בה הודיעו לי שאין עבורי מספיק עבודה , אך לגבי הם טוענים שהסיבה היחידה היתה קיצוצים ושאין לי פעילות. כל ההתנהלות סביבי בנושא הפיטורים נראתה מוזרה וההחלטה נשמעה תמוהה לכל הדיעות . כאשר בין הייתר נרמזו לי רמזים שקיצוצים זו לא הסיבה האמיתית וישנם דברים נוספים. נערכה לי שיחת שימוע אך גם בשיחה נטען שאני מאוד מוערך ומקצועי והסיבה היחידה היא קיצוצים. ביקשתי את פרוטוקול השיחה אך הם מבחינתם טוענים כי השיחה לא תועדה ולא נרשמה ( יש לציין שזו חברה שנוהגת תמיד להוציא סיכום דיון בכל ישיבה קטנה..) הנושא נראה תמוהה יותר כאשר הקולגות שלי אשר נותרו בחברה טוענים ללחץ רב של עבודה ואפילו מחפשים מנהל פרויקטים. משהוא כאן לא נראה לי השאלה האם אוכל לטעון שהפיטורים נעשו בחוסר תום לב ? האם אוכל לתבוע על כך ששיחת השימוע נעשתה כלאחר יד ולא נרשם סיכום דיון ? אני מרגיש שהסיבה האמיתית היא שאיני מתחנף מספיק למנהלים שלי או "מקורב" כמו האחרים וזאת אף על פי שמבחינה מקצועית אני מאוד בכיר ומוערך בתחום לכל הדיעות כולל המנהלים שלי

    • חוסר תום לב בפיטורים- דיני עבודה
      עו"ד בן נתן שי | 08/06/2009 19:04

      כל עובד שמפוטר זכאי לדעת מדוע הוא פוטר. ברור שהסיבה שנמסרה לך אינה הסיבה האמיתית ועל כן פיטוריך נעשו בחוסר תום לב. כמו כן השימוע שנערך לך חייב לבוא לידי ביטוי בפרוטוקול שחייבים למסור לך. יש לך עילה לתביעה. פנה לייעוץ מקצועי.

      • אני מודה לך על התגובה המהירה ועוד שאלה חשובה בהקשר
        טיפי | 08/06/2009 20:37

        אם אכן יש לי עילה לתבוע . אז בטרם אפנה לייעוץ משפטי , מה כבר ניתן לתבוע ? כסף ? או שאפשר להכריח את המעביד להחזיר אותי ?