פנייה שלישית - הודעה מוקדמת + פיטורין בהיתר התמ"ת

  • הודעה מוקדמת + פיטורין בהריון בהיתר התמ"ת
    ליאת | 21/03/2009 09:24

    שלום, עבדתי במקום פרטי קטן במשך שנה וחודשיים. כשהודעתי על היותי בהריון, תכננתי לשוב לעבוד שם בתום חופשת הלידה. מעסיקיי פיטרו אותי לקראת סוף הריוני, באישור התמ"ת (אחרי תהליך ארוך). האישור קבע שמועד הפיטורים יהיה יום לפני הלידה. שאלתי היא - האם עפ"י החוק אני זכאית לתשלום בגין הודעה מוקדמת?(מעסיקיי טוענים שמאחר והתחילו בתהליך לפני הלידה, זו היתה תקופה מספקת להתארגנות כביכול וכן שעקב העובדה שלא אוכל להגיע לעבודה בחופשת הלידה, איני זכאית לכך..). בתהליך מול התמ"ת מעסיקיי ביקשו אישור רטרואקטיבית ואני הצעתי ללכת לקראתם ולא לשוב לעבודה בתום החופשה - בין היתר בגלל שהאווירה בינינו התדרדרה קשות. כך שגם בתום החופשה לא אעבוד, בשל העובדה ש"ויתרו" עלי, אבל כעת זהו הטיעון שלהם - שלא אשוב לעבוד ולכן איני זכאית לתשלום זה. בנוסף, הם טוענים שהתארגנות נועדה להתכונן לעבודה אחרת ושאין זה רלוונטי כאן. פניתי ליחסי עבודה בתמ"ת והם עמדו לצידי. בינתיים המעסיקים לשעבר פנו שוב (וטענו שהתייעצו עם עו"ד) והתמ"ת בודקים שוב... האם אין תשובה חד משמעית בנושא, עפ"י החוק? יש תקדימים בנושא? אם התשובה של התמ"ת תהיה שיש מס' פרשנויות לחוק, הדרך היחידה לחייב אותם לשלם תהיה פנייה לבית דין לענייני עבודה?.. מידע נוסף: חוק הודעה מוקדמת

    • פנייה שלישית - הודעה מוקדמת + פיטורין בהיתר התמ"ת
      ליאת | 23/03/2009 23:55

      שלום, עבדתי במקום פרטי קטן במשך שנה וחודשיים. כשהודעתי על היותי בהריון, תכננתי לשוב לעבוד שם בתום חופשת הלידה. מעסיקיי פיטרו אותי לקראת סוף הריוני, באישור התמ"ת (אחרי תהליך ארוך). האישור קבע שמועד הפיטורים יהיה יום לפני הלידה. שאלתי היא - האם עפ"י החוק אני זכאית לתשלום בגין הודעה מוקדמת? (מעסיקיי טוענים שמאחר והתחילו בתהליך לפני הלידה, זו היתה תקופה מספקת להתארגנות כביכול וכן שעקב העובדה שלא אוכל להגיע לעבודה בחופשת הלידה, איני זכאית לכך..). בתהליך מול התמ"ת מעסיקיי ביקשו אישור רטרואקטיבית ואני הצעתי ללכת לקראתם ולא לשוב לעבודה בתום החופשה - בין היתר בגלל שהאווירה בינינו התדרדרה קשות. כך שגם בתום החופשה לא אעבוד, בשל העובדה ש"ויתרו" עלי, אבל כעת זהו הטיעון שלהם - שלא אשוב לעבוד ולכן איני זכאית לתשלום זה. בנוסף, הם טוענים שהתארגנות נועדה להתכונן לעבודה אחרת ושאין זה רלוונטי כאן. פניתי ליחסי עבודה בתמ"ת והם עמדו לצידי. בינתיים המעסיקים לשעבר פנו שוב (וטענו שהתייעצו עם עו"ד) והתמ"ת בודקים שוב... האם אין תשובה חד משמעית בנושא, עפ"י החוק? יש תקדימים בנושא? אם התשובה של התמ"ת תהיה שיש מס' פרשנויות לחוק, הדרך היחידה לחייב אותם לשלם תהיה פנייה לבית דין לענייני עבודה?..