פיצויים- התפטרות בשל מצב בריאותי

  • פיצויים - התפטרות בשל מצב רפואי
    אילנה | 19/03/2009 19:12

    שלום רב, לפני חצי שנה התגלה אצלי פריצת דיסק בגב. עבודתי היא כ 8 שעות עבודה, בישיבה. הישיבה מחמירה מאוד על כאבי פריצת הדיסק. רופא תעסוקתי קבע באופן זמני כי עליי לעבוד חצי משרה. כשעבדתי חצי משרה מצבי הוקל מעט. לאחר כמה חודשים רופא תעסוקתי הוסיף לי עוד כמה שעות ומאז המצב שוב החמיר. לאחר החמרת המצב (באופן מפתיע) רופא תעסוקתי קבע שעליי לחזור למשרה מלאה, 8 שעות(כך הוא דוגל) וזאת בניגוד למה שכותב האורטופד שישיבה ממושכת לא טובה עבורי. כל זמן שהיה לי אישור מרופא תעסוקתי, בעבודה קיבלתי את האישור לעבוד מס' שעות. כעת, אין לי אישור כזה ובעבודה רוצים שהעבוד 8 שעות ואם אני לא יכולה, שאעזוב. השאלה שלי היא: אם אני עוזבת עקב המקרה הזה ואין לי אישור מרופא תעסוקתי, מגיע לי פיצויים ??? תודה מראש אילנה.

    • פיצויים- התפטרות בשל מצב בריאותי
      עו"ד בן נתן שי | 20/03/2009 09:37

      על מנת להתפטר מעבודה עקב מצב רפואי יש להביא אישור רפואי מתאים שאינך יכולה להמשיך בעבודתך במצבך הרפואי. ללא אישור כזה לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

      • פיצויים - התפטרות בשל מצב בריאותי
        אילנה | 20/03/2009 11:56

        אוקיי, האם אישור מאורטופד תופס ? או שאני חייבת אישור של רופא תעסוקתי?