התפטרות-ד יני עבודה

  • התפטרות בתנאיי פיטורים - האם "נוהג פיטורים" תופס?
    אסף | 12/03/2009 23:22

    בחברתי קיצצו מהותית בשכר העובדים, ויש להודיע עד סוף החודש אם לא מסכימים לכך ומעוניינים להתפטר בתנאיי פיטורים (אני מניח שזה המינוח?) השאלה היא, אם בחברתי נהוג שנים רבות (ועד היום) שמי שמפוטר מקבל מספר חודשי הסתגלות, האם זה תופס גם למי שמתפטר בתנאיי פיטורים? תודה

    • התפטרות-ד יני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 14/03/2009 18:43

      לא ניתן לענות לך מה שמחויבים זה מה שעפ"י החוק מתן הודעה מוקדמת ופיצויים מעבר לכך יש לבדוק את הנוהג וכו' ולא בטוח שיחליטו כי הנוהג מחייב.

      • המשך לשאלה
        אסף | 14/03/2009 19:54

        אני זה שמודיע על התפטרות ונותן למעסיק חודש הודעה מראש. המעסיק דורש שאגיע לעבודה בכל ימי החודש ואינו מוכן לתת לי זמן הסתגלות כנהוג בחברה למי שמפוטר (לא נותנים הסתגלות למי שמתפטר). האם יש טעם לתבוע את המעסיק על 3 חודשי הסתגלות (כאשר התפטרתי בתנאי פיטורים)? או שזה די חסר סיכוי? דבר נוסף, האם המעביד יכול למנוע ממני לקחת חופש במהלך פסח (כפי שלקחתי כל שנה וכך נהוג בחברה) בגלל שזה יוצא בזמן ההודעה מראש? תודה