פיצויים- דיני עבודה

  • האם יש הפסדים פיננסים גם בכספי הפיצויים ?
    שי | 10/12/2008 18:28

    עבדתי במקום עבודה במשך 11 חודשים + חודש התראה. פוטרתי מעבודתי. בעבור שלושת החודשים הראשונים מקום העבודה שילם לי פיצויים (שכר 6000 לחודש) ובעבור יתרת החודשים הפיצויים הופרשו לחברת ביטוח (9000 שכר + ביטוח מנהלים). הייתי אמור לקבל מחברת הביטוח 5.500 ש"ח, בעוד שבפועל קיבלתי 4,738 ש"ח. שאלתי את חברת הביטוח למה חסרים 700 ש"ח, והחברה ענתה לי "כי היו הפסדים". שאלתי היא, האם ישנם הפסדים כביכול גם בכספי פיצויים ? תודה.

    • פיצויים- דיני עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 10/12/2008 18:38

      שלום רב, השאלה היא באיזו קופה היו הכספים והיכן היא מושקעת, עליך לבדוק זאת בקופה קיימות קופות שנסחרות בבורסה ואז הן חשופות להפסדים ורווחים. באשר לשאלה האם המעסיק צריך להשלימם/ לא אין עדיין פסיקה חד משמעית שכן כל הנושא הוא די חדש בעקבות התקופה האחרונה לדעתי באם המעסיק לא עיכב את שחרור הכספים בקופה, ביה"ד לא יחייב את המעסיק להשלים- אך זוהי דעתי האישית.

    • שים לב
      שיר ורד | 11/12/2008 09:08

      אם השכר לאחר שלושת החודשים הראשונים עלה (ולא שהיה שינוי באחוזי המשרה), הפצויים בגין שלושת חודשים אלו יחושבו לפי השכר הגבוה יותר בסיום העבודה ולא לפי השכר שבגין התקופה שבה עבדת ללא הפרשות פצויים.