חוק הודעה מוקדמת

  • פיטורים ללא הודעה מוקדמת-האם זה הוגן?
    ליאת | 06/12/2008 21:13

    שלום רב! אני סטודנטית שנה ג' ועד יום חמישי עבדתי בקפיטריה באוניברסיטה שבה אני לומדת--עגלת קפה.עבדתי בחברה 7 חודשים ללא רבב ובצורה מקצועית ביותר.שבוע וחצי לפני הפיטורים הבוסית שלי נתנה לי פחות משמרות ממה שהבטיחה(משום שיש עובדים חדשים שצריכים להתלמד)אך היא הבטיחה לי שזה לא ישנה את מעמדי.בנוסף היא יודעת שאני מאורסת וצריכה את הכסף וחשבתי שהבטחתה שוות ערך.והתכתבנו באס אם אסים ביום שישי וזרקנו הערות פוגעות וציניות(לא קללות או משהו כזה).ביום חמישי שבוע לאחר מכן היא פיטרה אותי באומרה שהיא לא תסבול התנהגות כזו ושאמורים להודיע לעובד שבועיים מראש רק אחרי שנה של עבודה?האם זה נכון?לדעתי זה לא הוגן שלאחר כל הזמן שראני משקיעה בחברה אני זוכה ליחס מחפיר שכזה,המינימום שאפר לעשות הוא לדרוש הודעה שבועיים מראש,לא? תודה מראש, ליאת.

    • חוק הודעה מוקדמת
      yair82 | 07/12/2008 01:31

      ראי ס' 3 לחוק הודעה מוקדמת. 3. הודעה מוקדמת לפיטורים לעובד במשכורת עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כמפורט להלן: (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה; (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה; במקרה דנן, מגיעה לך הודעה מוקדמת של 8 וחצי ימים

      • תיקון - במידה ואת עובדת במשכורת
        yair82 | 07/12/2008 01:35

        במידה ואת עובדת בשכר מגיעה לך הודעה מוקדמת של יום עבור כל חודש עבודה בשנתך הראשונה

        • תודה רבה אך יש לי שאלה קטנה
          ליאת | 07/12/2008 07:32

          איך אני אדע אם אני עובדת בשכר או במשכורת?הרי יש הבדל בחוקים ובתנאים. אני עובדת במשמרות 5-6-7 משמרות בשבוע ומקבלת תלוש ולא משכורת גלובלית אלא לפי שעות. בברכה, ליאת.

          • "עובד במשכורת" לעומת "עובד בשכר"
            אורי (עוד לא עו"ד) | 07/12/2008 11:05

            ליאת שלום, מקור ההגדרות הוא סעיף 12 לחוק פיצוי פיטורים ושם כתוב כך: "עובד במשכורת" - עובד שעיקר גמול עבודתו, משתלם על בסיס של חודש או של תקופה ארוכה יותר; "עובד בשכר" - עובד שאינו עובד במשכורת. כדי לפשט את העניין ניתן להגיד כך: עובד במשכורת הוא מי שהשכר שלו היה חודשי בסיסיו, גם עם קיבל בונוסים או תוספות פה ושם. עובד בשר המי שהבסיס לשכר שלו היה אחר, למשל יומי, משמרתי או שעתי, גם אם היו לו משמרות קבועות פחות או יותר אבל המעסיק התחשבן איתו על כל היעדרות. במקרה שלך את יכולה לבדוק בתקופות המבחנים, בהם נעדרת מן העבודה, אם השכר שלך נפגע היית עובדת בשכר. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!