רוב הסכויים שלא

  • ביטול ימי מחלה-הרעת תנאים?
    אמיר | 04/12/2008 23:01

    לפני פחות משישה חודשים הודיע הנהלת החברה על החלטה חד-צצית על כך במעתה והלאה לא ינתן יותר שכר עבור ימי מחלה החל מהיום הראשון (מה שהיה נהוג במשל כל השנים שאני עובד שם) באותו רגע שבו קבלתי את ההודעה במייל הגבתי במיידית ע"כ שאני מתנגד לתוכן ההחלטה ושהיא מנודגת לחוזה האישי שלי ואינני מוכן לקבל את הדבר כמובן מאליו-בנוסף דברתי עם מספר גורמים בחירים במשאבי אנוש על העניין וכולם התחמקו מהנושא ואמרו שזה לא בשליתתם ואני רשאי לעשות מה שאני חושב. מייד באותו רגע התחלתי לחפש עבודה וזה לקח זמן-האם היום לאחר כחצי שנה אני יכול להתפטר ולדרוש פיצויים מלאים בטענה של הרעת תנאים .אני יודע שהחוק דורש מהעובד במקרה של הרעת תנאים להודיע למעסיק על כך שהוא מתכנן לעזור בגלל הסיבות שציינתי מחשש שזה יתנקם בי בהמשך. בבקשה האם למישהו יש פתרון או פסק דין תקדימי דומה בנושא?

    • רוב הסכויים שלא
      שיר ורד | 05/12/2008 13:21

      ראשית עבר כבר זמן רב מאז. שנית, יתכן שמדובר בהרעת תנאים שלא תחשב למהותית. הסיכוי שלך להצליח הוא במידה ומאז לא נעדרת בגלל מחלה למעט בחודשיים האחרונים, ואז הם הורידו לך מהשכר בגין ההעדרות ובעקבות זאת שלחת מכתב התראה שאם לא ישלמו מיד את ימי המחלה כפי שנקבע בחוזה תתפטר בגין הרעת תאנים והם לא שלמו ולא התחיבו לשלם בחודש הבא.

      • מסכים, רוב הסיכוים שלא
        אורי (עוד לא עו"ד) | 05/12/2008 14:21

        אמיר שלום, אני מסכים לרוב דבריו של מר ורד. כדי להבין האם זה הרעת תנאים ראה ס' 11 לוח פיצוי פיטורים, אתה מאמין שזה המקרה שלך? כמובן גם הזמן שעבר לא לטובתך בגלל שאתה עלול להיתפס כמי שהסכין עם השינוי. בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי!