אחריות מעביד, אחריות רחבה!

  • אחריות מעביד
    שירי | 04/12/2008 20:09

    האם אני בתור מעבידה יכולה להתבע על כך שהעובדים שלי שעובדים בפריסה ארצית ונגרם להם נזק כלשהו? ללא קשר לעבודה עצמה, כלומר בדרכם לעבודה או משהו כללי יותר. ובנוסף, בזמן העבודה הרי אין לי כל מגע איתם או דרך למנוע זאת. תודה

    • אחריות מעביד, אחריות רחבה!
      אורי (עוד לא עו"ד) | 05/12/2008 14:16

      שירי שלום, מעביד אחראי לעובדיו הן לנזקים העלולים לרות להם והן לכאלו שהם עלולים לגרום לצד ג', כמעט אי אפשר להתנות על זה. בנסיבות מסוימות קבעה הפסיקה שעובד שהיה בבדרך לעבודה או ממנה והיה מעורב בתאונת דרכים, היה בעצם מעורב בתאונת עבודה! הנסיבות הן רבות ומגוונות, אב בגדול עם הוא היה צריך לעבור שם בדרך לעבודה או ממנה ולא סטה מהדרך. אותו כלל חל גם על נסיעות בין מקום עבודה אחד לאחר (או ללקוחות) ובמקרה כזה יותר מקרים מוכרים כתאונת עבודה. בקשר לאמירה שלך שאין לך מגע עם העובדים בהלך היום, אולי פיזית זה נכון, אבל את קובעת את נוהלי הזהירות, נכון? (אם לא בקרי באתר המצורף) את זו שיותר זול לה לעשות ביטוח אחריות מקצועית, נכון? במקרה ובאמת אין לך קשר לעובדים, את לא מפקחת עליהם, לא מנחה, הם לא משתמשים בכלים שלך, הם באים והולכים לפי בחירתם, אולי כדאי שתתארגנו באופן אחר, נניח שאת מתווכת והם נותני שירותים עצמאיים (כדי לבדוק אם זה מתאים פני לעו"ד עם כל הפרטים על העסק שלך). בהצלחה, אורי * אין באמור משום מתן ייעוץ משפטי ואינו תחליף לפגישה עם עו"ד!