פנסיה ופיצויים

  • שאלה משולבת- פנסיה-דיני עבודה ומס הכנסה
    מאיר | 29/11/2008 11:36

    עליי לקבל כספי פיטורין מהעבודה שפיטרה אותי. השאלה הזו משולבת דיני עבודה ופנסיה. בהנהלת חשבונות אמרו לי כבר שאקבל פיצווים כחוק בגובה השכר. רק מה - הם הפרישו לקרן פנסיה גם כספי פיצויים )8.33) זה לא הגיע עדיין לגובה השכר החודשי שצריכים לשלם לי. אז מה עכשו? אני כבר לא עובד שם- ישלמו לי פיצויים בגובה המשכורת. אז מה קורה עם ההפרשה שביצעו כל חודש? לא מבין. ברור לי שאת ההפקדות החודשיות לקרן פנסיה אני לא מושך כי לא רוצה לשלם 35 אחוז מס. מאידך- האם יתכן שישלמו לי את הפיצויים וההפרשה שלהם לפיצוייים תישאר בקרן? לא מבין. תודה. מאיר

    • פנסיה ופיצויים
      עו"ד אריק שלו | 30/11/2008 20:27

      אתה עושה קצת סלט. יש הפרשה לקרן פיצויים והפרשה לפנסיה. ניתן למשוך את קרן הפיצויים עם מכתב השחרור של המעסיק ואין צורך בתשלום מס. פיצויים משולמים לפי שכר אחרון של העובד אלא אם אתה חתום על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים.

      • משכורת
        מאיר | 30/11/2008 21:11

        אבל אני מקבל משכורת בגובה הפיצויים אז מה עם ההפרשה שהפרישו לי??אז מה. אקבל פעמיים?

        • פיצויים
          עו"ד אריק שלו | 30/11/2008 21:14

          לא ברורה השאלה? המקסימום שתקבל זה השלמה לפיצויים בנוסף לקרן הפיצויים אשר תשוחרר לטובתך על ידי המעסיק וזאת ככל שאינך חתום על סעיף 14.

          • אני לא חתום על כלום
            מאיר | 30/11/2008 21:46

            מה זה סעיף 14?

            • לא חתום
              עו"ד אריק שלו | 30/11/2008 21:53

              באם אתה לא חתום אז כמובן התשובה ניתנה.