פיטורים בשל הגשת תביעה- עבודה

  • הרעת תנאי עבודה
    רם | 28/11/2008 16:49

    שלום רב, אני עובד 10 שנים במקום עבודה שבו המשרה שלי מחולקת לשני חלקי מישרה, האחת ב-80% מישרה והשניה ב-20 אחוזי מישרה, כעת ומסיבות שבסיסן אישיות ואפלייתיות מצד האחראית רוצים לפטר אותי מ-80% המשרה. מצד שני מנהלת אחוזי המשרה השנייה (20%) מגלה שביעות רצון מעבודתי ואף רשמה זאת במכתב. האם ניתן להגיש תביעה משפטית על הרעת תנאי העבודה או לחילופין לדרוש פיצויים על 10 שנות עבודתי וזאת מבלי לחשוש שהמוסד שבו אני עובד (אוניברסיטה) יפטר אותי גם מ-20% המשרה הנותרים. תודה מראש, רם

    • פיטורים בשל הגשת תביעה- עבודה
      עו"ד אקרמן לילך | 28/11/2008 20:17

      לא ניתן לפטר אותך בשל הגשת תביעה אך מאידך, אתה תהיה זה שתצטרך להוכיח במידת הצורך כי מי שפיטר אותך עשה זאת רק בשל הגשת התביעה ולעניין זה המכתב שאתה מציין שיש בידך מאוד רלוונטי למרות שהנושא מאוד לא פשוט.

      • תודה ושאלה ששכחתי
        רם | 28/11/2008 20:52

        תודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה, שכחתי לשאול האם ניתן יהיה לדרוש פיצויים לגבי 80% המישרה שמורידים לי וכאמור להמשיך ולהחזיק את 20% המישרה שנותרו לי. ועוד, האם ניתן לקבל ייעוץ במשרדך במידה ונרצה להתחיל בהגשת תביעה לא רק לפיצויים המגיעים לי אלא גם לפיצויים הנובעים מהאפליה שהביאה לפיטוריי. שוב, תודה רבה רם

        • תשובה פיצויי פיטורים
          עו"ד אקרמן לילך | 28/11/2008 22:06

          לגבי המשרה שמורידים לך- באם מדובר בשתי משרות שונות וכך הן מוגדרות- אז בוודאי וניתן. באם מדובר במשרה אחת ובעצם משנים את תנאי העסקתך אז המסלול הוא מסלול של הרעת תנאיםו/או פיצויי פיטורים- יש לבחון היטב את הסכם ההעסקה ותלושי השכר. בכל מקרה, במידה ואתה מעוניין בייעוץ אישי ניתן להעזר ולפנות דרך כפתור הייעוץ אישי שבאתר.

          • שוב תודה
            רם | 28/11/2008 22:37

            אכן ובהמלצתך פניתי דרך כפתור ייעוץ אישי, תודה על פועלך בפורום זה, בברכה, רם