תשובה

  • פיטורים בתקופת הריון
    ד | 17/11/2008 22:03

    שלום, אני בשבוע 10 להריון וטרם הודעתי למעסיק שלי שאני בהריון ואני מעדיפה לא להודיע לו בשבועות הקרובים. השאלה שלי- במידה והמעביד מחליט לפטר אותי לפני שהודעתי לו שאני בהריון, האם החוק של פיטורי אישה בהריון חל עליו או לא? האם העובדה שטרם הודעתי יכולה לפגוע בזכויותיי במקרה של פיטורים?

    • תשובה
      שיר ורד | 18/11/2008 13:29

      עלייך להודיע בחודש החמישי. אי מתן הודעה לפני כן איננו אמור לפגוע בך. החוק חל עליו, במידה ויפטר אותך יהיה עלייך להודיע לו מיידית והוא יוכל להתחרט על הפיטורים או לבקש אישור לפיטורייך.