העסקת עובד על בסיס עמלות

  • האם חוקי להעסיק עובד על בסיס עמלות בלבד?
    ישראלי | 16/11/2008 11:58

    שלום, יש לי חבר שבבעלותו חברה לייצור תכשיטים הוא מוכר תכשיטים לחנויות בארה"ב - הכל נעשה מהארץ דרך הטלפון כשלקוח בארה"ב מזמין סחורה - הוא נשלחת אליו מהארץ ע"י חברת שליחויות השאלה שלי: האם מותר לו מבחינה חוקית להעסיק עובדים מבתיהם על בסיס הצלחה בלבד? כלומר: העובד נמצא בביתו ומבצע שיחות טלפון לחנויות תכשיטים בארה"ב, אם במהלך עבודתו הוא מצליח לקבל הזמנה - הוא יקבל עמלה מוסכמת מראש עבור מכירה זו, וכך כל המשכורת שלו תורכב מעמלות מכירה בלבד. בסוף החודש הוא יקבל צ'ק עם תלוש משכורת מסודר. האם זה חוקי או שיש דברים נוספים שצריך לדעת מראש לפני שמתחילים להעסיק עובדים כך? תודה מראש

    • העסקת עובד על בסיס עמלות
      עו"ד רענן קריב | 16/11/2008 12:12

      כל עובד חייב לקבל לפחות שכר מינימום. פירוש הדבר הוא שניתן לבסס את השכר על עמלות, ובלבד שאם אין מכירה בחודש מסוים העובד יקבל לפחות שכר מינימום. מעבר לכך, רצוי מאד שלפני שחברך יתחיל להעסיק עובדים, הוא יקיים התייעצות רצינית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, אשר יתדרך אותו באשר לחובותיו כמעסיק. תוכל להפנות אותו לבקשה לייעוץ אישי.

      • רב תודות ! וישר כח על האתר החשוב  לת
        ישראלי | 16/11/2008 13:42