אחזקת רכב

  • אחזקת רכב
    אמיר | 16/11/2008 09:49

    שלום אני עובד ברשות מקומית כמנהל מחלקה אני מקבל אחזקת רכב בשווי של 1000 ק"מ לחודש , אני משתמש ברכב שלי לנסיעות בעבודה לעומת זאת ישנם אחרים שמקבלים גם כן אחזקת רכב ולא משתמשים ברכבם הפרטי לעבודה ועדיין מקבלים את אותה אחזקת רכב , האם אני יכול לדרוש תוספת של אחזקת רכב ? לפי מה נקבע כמות אחזקת הרכב ?

    • אחזקת רכב
      עו"ד רענן קריב | 16/11/2008 10:06

      רכיב אחזקת רכב הוא החזר הוצאות, ואגף הממונה על השכר במשרד האוצר טוען כי זה רכיב שבשיקול דעתו המוחלט של המעסיק, וכך גם קביעת הקילומטראז' החודשי. מבלי להיכנס לויכוח בנושא זה, אתה מקבל החזר אמיתי, בעוד שחבריך מקבלים תוספת שהיא על גבול הפיקטיבית. אני מניח שתפקידך מזכה אותך בגמול ניהול או תוספת מאמץ, בנוסף לאחזקת הרכב, וכך את מתוגמל על הנסיעות בעבודה. זאת בהנחה שאינךבדרג המזכה בקבלת רכב מהעבודה.

      • אחזקת רכב
        אמיר | 16/11/2008 15:19

        לצערי אומנם אני מנהל מחלקה אבל אני לא מקבל לא גמול ניהול ולא תוספת מאמץ , איך אני יכול לדעת אם אני זכאי לכך ? בתודה מראש

        • מנהל מחלקה
          עו"ד רענן קריב | 16/11/2008 16:04

          אתה עובד רשות מקומית. אם אתה מועסק על פי חוקת העבודה פנה ועד העובדים. אם אתה מועסק על פי חוזה אישי אתה זכאי למה שכתוב בחוזה האישי.