פני לפורום ביטוח לאומי

  • עצמאית בהריון (עוסק פטור)
    א | 13/09/2008 17:14

    שלום . בפברואר(לפני 8 חודשים) פתחתי תיק של עוסק פטור בביטוח הלאומי ומס הכנסה. לפני זה, לא עבדתי כחצי שנה. היום אני בתחילת הריון. הבנתי שאוכל לקבל דמי לידה לפי ממוצע הכנסות של שלושת החודשים, שקודמים ללידה. שאלה: האם מדובר בממוצע הכנסות לאחר ניקוי הוצעות? (כאשר ביקשתי מרואה החשבון אישור על הכנסות על 3 חודשים אחרונים, לצורך הלוואה, הוא נתן לי אישור אחרי ניקוי הוצעות והסכום שנשאר היה מאוד קטן). האם כדאי לי לא לרשום את ההוצעות בספר התקבולים בשלושת החודשים שקודמים ללידה? ולהוסיף אותם אחרכך(הרי מדובר על הכנסות והוצעות לאורך כל השנה, שמתחלקות בממוצע בסוף) השאלה השניה: מה הכוונה "מבוטחת בביטוח הלאומי"? הבנתי שבמידה והאשה מבוטחת שנתיים בביטוח הלאומי, היא תקבל 3 חודשים דמי לידה. במידה והאשה מבוטחת שנה, היא תקבל 6 שבועות של דמי לידה. האם העובדה שלא עבדתי כחצי שנה(סוף 2007-תחילת 2008) לפני פתיחת העסק, אומרת שלא הייתי "מבוטחת" בביטוח הלאומי?חשוב לציין ששילמתי לביטוח לאומי בזמן שלא עבדתי, כדי שלא יהיה לי חוב. תודה רבה על היעוץ.

    • פני לפורום ביטוח לאומי
      שי | 14/09/2008 19:34

      המקרה קצת מורכב כי אצלך יש שילוב של עבודה כעצמאית וכשכירה. להבנתי אם תעבדי כעצמאית לפחות 10 חודשים תהיי זכאית לדמי לידה מלאים. שימי לב שכדי להיות זכאית לדמי לידה עלייך לשלם את התשלומים כעצמאית לביטוח הלאומי בזמןמ אחרת הם עשויים לעשות בעיות.

      • תודה שי  לת
        א | 14/09/2008 20:54