פיטורים

  • פיטורים לא מוצדקים
    נ.מ | 20/08/2008 12:05

    שלום רבביום רביעי שעבר התקבלתי למקום עבודה לתפקיד פקידותי, אורך המשמרת שלי היה 6 שעות. קודם כל אציין שלא נתנו לי לצאת להפסקה של 5 דק' אפילו בטענה שבגלל שאני עובדת 6 שעות אז לא מגיע לי. מעבר לכך המזכירה הראשית שחפפה אותי-וגם זו שקיבלה אותי לעבודה, כל הזמן חזרה ואמרה שהיא מחפשת אישה מבוגרת לתפקיד הזה ושהיא לא חושבת שבחורה צעירה מתאימה,ושהייתי שואלת אותה למה קיבלו מישהי צעירה אם מחפשים מישהי מבוגרת,היא אמרה שהיא חשבה לתת לזה צ'אנס. היא פיטרה אותי ביום שלישי, שזה אפילו לא שבוע מאז שהיא קיבלה אותי. אני אציין שהעבודה שם כללה כל מיני דברים ייחודיים שצריך ללמוד כדי לדעת, כלומר זה לא היה פקידות פשוטה ולכן היא גם ציינה בפניי שתקופת ההתלמדות היא חצי שנה. אז איך אחרי 5 ימים החליטו שאני לא מתאימה? ממש קיבלתי הרגשה של אפליה בגלל גילי, כי היא גם אמרה לפחות 3 פעמים שהיא חושבת שמישהי בגילי לא מתאימה לתפקיד כזה עם אחריות. אני בחורה עם רקע תעסוקתי יפה ועם הרבה המלצות ממעסיקיי, אני בחורה אינטליגנטית שקלטה כל מה שהסבירו לה. פעם ראשונה בחיי שאני נתקלת בדבר כזה.. וגם העניין שלא היו לי הפסקות. למיטב ידיעתי החוק אומר שמגיע 5 דק' הפסקה על כל שעה...אז רציתי לדעת, מה מעמדי המשפטי בעניין?

    • פיטורים
      שרון | 20/08/2008 17:41

      החוק אוסר להפלות עובד מחמת גילו. אם תצליחי להוכיח שפוטרת בגלל גילך יש לך סיכוי לקבל פיצוי כספי ללא הוכחת נזק. אין חובה לתת הפסקות של 5 דקות בכל שעה.