תגובה

  • פיטורים וחופשת לידה
    מיכל | 20/08/2008 10:59

    שלום. אני עובדת במקום עבודה שנה וחצי, כולל 14 שבועות חופשת לידה. אני העובדת היחידה (זהו מיזם אינטרנט) מזה כמה חודשים. כ-5 שבועות לאחר היציאה לחופשת הלידה נגמר הכסף לחברה ומחליפתי פוטרה. כעת אין כסף להעסיק אותי בחזרה. החברה לא הכריזה על פשיטת רגל, אולם אין עובדים או כסף לשלם. אין לי בעיה שיפטרו אותי על כל ההשלכות שבכך, כל עוד אני מקבלת מכתב פיטורים ויכולה לחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה עד שאמצא עבודה חדשה. האם יכול המעסיק שלי לתת לי מכתב פיטורים, ואני אתן לו מכתב שהפיטורים הם בהסכמתי, ללא צורך לפנות למשרד העבודה לקבלת היתר? שכן למיטב הבנתי כל עוד לא התקבל היתר אני לא יכולה לפנות ללשכה (כי אני בעצם מצהירה שאני מפוטרת ושמעסיקי עבר עבירה פלילית), ואני בעצם בתקופה הזו לא מקבלת כסף כלל וכל יום שעובר אני לא משתכרת. האם המעסיק חייב לפנות למשרד התמ"ת או שניתן להסדיר זאת בינינו?אני מודעת להשלכות של העניין, יש לי תואר שני במשפטים. אני פשוט רוצה לגמור עם זה ולהתחיל לחתום כדי לקבל כסף מהביטוח הלאומי, שכן כרגע אני לא מקבלת כסף משום גורם. חשוב לציין שהמעסיק שלי גם קשור אלי אישית בדרך עקיפה (ביתו חברה מאוד טובה של חברות מאוד טובות שלי, דרכה הגעתי לעבודה) ולכן אני ממש לא מעוניינת להגיע למצב של תביעה. תודה

    • תגובה
      שרון | 20/08/2008 11:41

      בשנים האחרונות יש הקשחה של מדיניות תשלום דמי אבטלה בביטוח הלאומי ומנצלים שם כל זכות שיש לעובד מול המעסיק כדי למנוע ממנו לקבל דמי אבטלה, ולכן גם אם תסגרי משהו ישירות מול המעסיק יתכן שהביטוח הלאומי לא יכיר בכך אם לא יתקבל אישור של המפקחת.