העתקת מקום מגורים ותקדים

  • פיצויים
    גלי | 14/07/2008 17:48

    אנחנו גרים באזור הדרום, בעלי מצא עבודה באזור המרכז ולכן אנו נאלצים להתיק את מקום מגורינו למקום שהינו במרחק של למעלה מ-60 ק"מ. א. אני עובדת מזה 8 שנים, האם אני זכאית לפיצויי פיטורים? ב.ידוע לי שעובדים קודמים שהתפטרו קיבלו ממקום העבודה שלי 3 חודשי הסתגלות, האם זה יוצר תקדים גם לגביי?

    • העתקת מקום מגורים ותקדים
      עו"ד אריק שלו | 14/07/2008 19:56

      על מנת להוכיח נוהג בעניין חודשי הסתגלות יש להראות שהמעסיק באופן כללי מחיל את הזכויות האלו לאורך זמן ולעובדים רבים. באשר להעתקת מקום מגורים, יש צורך כאמור בתקנות שתעברו לישוב אחר אשר הינו ישוב חקלאי או ישוב אחר המפורט בתקנות פיצויי פיטורין. לא מספיק לעבור לישוב מרוחק ממקום העבודה הישן.