מה פרוש לחתום על הפצויים?

  • הלנת שכר לפיצויי פיטורין
    הדס | 06/07/2008 13:27

    שלום רב אני עברתי ל1 ליוני מחברת כ"א לארגון ובתמורה אני מקבלת פיצויי פיטורין. ביקשו ממני לחתום על הפיצויים רק כשבועיים לאחר תחילת חודש יוני ועד עכשיו עדיין לא קיבלתי את הפיצויים. האם זה נחשב הלנת שכר מה-1 ביוני או שאני צריכה לספור 15 יום מהרגע שבו הודיעו לי על זכאותי / מהרגע שבו חתמתי? ואם כן, כיצד אני מגישה תביעה לפיציי הלנת שכר? תודה

    • מה פרוש לחתום על הפצויים?
      שיר | 06/07/2008 15:34

      ומסתי הסתיימו /מסתיימים יחסי עובד מבעדי עם חברת כח האדם?

      • לשיר
        הדס | 06/07/2008 17:30

        הי שיר הזמינו אותי לחתום על פיצויי פיטורין. בהתחלה ראיתי שנתנו לי מעט מדי אז תיקנו את זה והוזמנתי לחתום שוב... לגבי סיום היחסים - קיבלתי אצלם את תלוש חודש מאי ובאמתע יוני אמרו לי שאני כבר לא עובדת אצלם ושאת תלוש יוני אני אקבל כבר מהארגון ככה שלא ממש ברור לי ממתי הם הסתיימו אבל עפ"י התלושי שכר, זה סוף מאי.

        • תשובה
          שיר ורד | 07/07/2008 00:50

          אני מבין שהזמינו אותך לקבל את הפצויים ולא לחתום עליהם (החתימה היא רק אישור קבלת הפצויים). לכי לחתום ולקבל את הפצויים, מעבר לטעות בחישוב סכום הפצוים נראה שהמעסיק פעל ראוי. בעיקרון יכולת לקחת את הפצויים החלקיים במועד שבו הזמינו אותך לראושנה ולצרף לחתימתך ההערה שמדובר בתשלום פצויים חלקי וחסרים ...

          • אבל עדיין לא קיבלתי את הפיצויים!
            הדס | 07/07/2008 08:48

            סיימתי לעבוד שם ב30/5. לא הייתי אמורה לקבל פיצויים עד ה-15/6? עדיין לא קיבלתי אותם. לדעתי מגיע לי פיצויי הלנה, אפשר לדעת איך אני מגישה בקשה.?

            • זה לא בקשה
              שיר ורד | 07/07/2008 17:12

              יש להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. בנסיבות שציינת כנראה שלא תקבלי פיצוי (גם במקרים בהם ישנן הלנות אמיתיות וממושכות ממעטים בתי הדין לפסוק פצויי הלנה).

              • אפשר לדעת למה בתי המשפט לא פוסקים פיצויי הלנה?
                הדס | 08/07/2008 10:08

                נשמע ממך שהחוק הזה הוא ליופי בלבד....