העברה ארעית או קבועה

  • נשלחת לעבוד במקום שאינו מקום עבודתי
    הדר | 02/07/2008 06:21

    שלום, אני עובדת ברשת שיש לה סניפים בכל הארץ, כמעט כל שבוע יש להם חוסרים בסניפים והם שולחים עובדים מסניף לסניף. יש לי סניף שאני רשומה כעובדת בו, אבל זה הגיע למצב אבסורדי שהשבוע לא עבדתי בו אפילו פעם אחת כי כל השבוע "השלמתי חוסרים" בסניפים אחרים. בד"כ זה לא מפריע לי, אולם לאחרונה נפתח סניף במקום שונה ממקום מגוריי וביקשו ממני באופן חד פעמי לעזור ושאני אקבל החזר נסיעה לשם, אמרתי שאני מעדיפה שלא אבל אם זה הכרחי אני מוכנה. החד פעמי נגרר לעוד שבוע וגם היום אני נוסעת לשם. רציתי לדעת האם מותר לי לסרב בפירוש לעבוד שם גם בשבוע הבא והאם מגיע לי החזר גם על השעתיים נסיעה הלוך חזור כשעות עבודה. רציתי לציין שאני מרוויחה שכר מינימום וכל הסיפור הזה ממש מטרטר אותי ומאלץ אותי לנסוע באוטובוס מה שעשיתי בפעם האחרונה לפני כמה שנים טובות.

    • העברה ארעית או קבועה
      עו"ד רענן קריב | 02/07/2008 09:10

      לפי תיאורך את "נעה ונדה", כלומר תפקידך כולל בתוכו נסיעה לאתרים שונים של המעסיק. לכן אין בהצבתך הארעית במקום אחר משום פגיעה בזכויותייך. אולם אם הארעי יהפוך לקבוע ותוכלי להראות שההעברה מכבידה במיוחד, למשל צורך לנסוע חמעלה מ-3 תחנות באוטובוס לעומת הלכיה ברגל באתר הרגיל, תוכלי להתפטר בנסיבות המזכות בפיצויי פיטוירם עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה, לאחר שתתריעי על ההרעה ותדרשי את תיקונה. אסייג ואור כי העובדה שאופי עבודתך כולל מעבר מאתר לאתר עלול להקשות, ואת הפיצויים במקרים כאלה רואים בדרך כלל רק אחרי משפט.

      • תודה רבה :)  לת
        הדר | 02/07/2008 21:28